Hvězdné války kralují kinům, odolaly i nástupu nové česko-slovenské komedie

Devátý a zároveň poslední díl ze sci-fi filmové série o Hvězdných válkách Star Wars: Vzestup Skywalkera druhý týden vévodí návštěvnosti českých kin. Snímek, ve kterém společnost Lucasfilm a režisér Jeffrey Jacob Abrams diváky opět zvou na dobrodružnou výpravu do předaleké galaxie, za dva týdny vidělo přes 307.000 lidí. Celkem na tržbách vydělal 52,48 milionu korun.

Star Wars: Vzestup Skywalkera, které část příznivců označuje za úžasné, zatímco druhá je považuje za kolosální selhání, odolaly i nástupu česko-slovenské komedie Šťastný nový rok.

Film režiséra Jakuba Kronera sice na druhém místě zaznamenal o víkendu více diváků než Hvězdné války (81.350), ale vykázal menší tržby (12,5 milionu korun). Vyplynulo to z informací webu Unie filmových distributorů (UFD).

Na třetí příčce skončil film režiséra Jaka Kasdana navazující na předchozí filmy Jumanji a Jumanji: Vítejte v džungli! Za měsíc přilákal 324.500 diváků a utržil 46,71 milionu korun. Na čtvrtém místě je pokračování snímku Ledové království 2, ve kterém se královna Elsa, její sestra Anna, sněhulák Olaf, ledař Kristoff a sob Sven opět vydají na výpravu plnou kouzel a dobrodružství. Za šest týdnů animovaný film v českých kinech zaznamenal 696.000 diváků a v tržbách atakuje hranici 100 milionů korun. Následuje novinka, americký animovaný snímek Špióni v převleku.

Z českých filmů se v první desítce ještě na šestém místě umístila česká komedie režiséra a scenáristy Jiřího Havelky Vlastníci. Na osmé pozici je komedie Špindl 2 režiséra Radka Balaše a na desáté další příběhy dvou animovaných nešiků Pat a Mat: Kutilské trampoty.

Ve čtvrtek do českých kin zamíří pohádková komedie režírovaná Zdeňkem Troškou Zakleté pírko, americký horor Nenávist a francouzská romantická komedie Tenkrát podruhé.

Související

Snímek doslova slepuje vše, co Poslední z Jediů

Kina ovládl poslední díl Hvězdných válek, navzdory nepříliš dobrým recenzím

Devátý a zároveň poslední díl ze sci-fi filmové série o Hvězdných válkách Star Wars: Vzestup Skywalkera o víkendu ovládl návštěvnost tuzemských kin. Snímek, ve kterém společnost Lucasfilm a režisér Jeffrey Jacob Abrams diváky opět zvou na dobrodružnou výpravu do předaleké galaxie, o víkendu zaznamenal bezmála 166.000 diváků a na tržbách vydělal 28 milionů korun. Vyplynulo to z informací webu Unie filmových distributorů (UFD).

Více souvisejících

film "Star Wars: Vzestup Skywalkera" film Jumanji: Vítejte v džungli! Kina filmy kultura

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy