RECENZE: Love, Death and Robots II aneb od vraždícího vysavače po utonulého obra

Dlouho očekávaný návrat do imaginací Toma Millera a Jennifer Yuh přináší osm nových povídek, jež se inspirují u světových literárních autorů i v jiných sci-fi filmech a seriálech. Silnou stránkou je špičkové CGI vybraných povídek, které posunuje hranice až k nerozeznatelnosti od skutečných herců.

Druhá řada povídkové série krátkých příběhů, které by měly být propojeny tématem lásky, smrti a robotů, navazuje na úspěch původní série. Místo osmnácti dílů je v nabídce druhého svazku pouze osm dílů, ale alespoň nedochází k zásadnějšímu kolísání kvality, které se objevovalo v první sérii. Tematicky se jednotlivé epizody výrazně odlišují, takže se od poměrně dětsky působícího vražedného vysavače dostaneme až k temným příběhům.

Kolísání kvality v druhém svazku absentuje zejména z důvodů nepřítomnosti výrazných dílů, tedy žádná nová Sonnie’s Edge. Sníh na poušti nebo Vysoká tráva se sice vysoko nastavené laťce blíží, ale vyložený headliner schází. Kvalitativní nerovnováhu měly na svědomí právě nadprůměrné příběhy, tedy již se nepohybujeme na horské dráze od nadšení ke zklamání a zase zpět. Asi žádná epizoda druhé série nebyla natolik silná, aby se dokázaly vrýt hluboko do paměti. Takže místo horské dráhy přichází spíše taková housenková – trochu nahoru, trochu dolů.

Podobně jako u první série probíhá méně tradiční střídání vizuálních stylů, které dává každý z dílů vlastní atmosféru a unikátní zpracování. Nechybí hrané části, klasická animace ani moderní hyperrealistické CGI a většina dílů dokáže těžit z výhod jednotlivých přístupů.

Shrnout celý svazek do jednoho odstavce je poměrně složité. Love, Death and Robots (Láska, Smrt a Roboti) je dozajista seriálem, který stojí za to vidět. Velkou výhodou je krátká stopáž, která umožňuje zhlédnout jednotlivé díly téměř kdykoliv. Pokud si chcete vyzobat jen to nejlepší, tak rozhodně zavítejte na některou z databází, ale doporučit můžeme Sníh v poušti, Vysokou trávu nebo Duch Vánoc. Velmi zajímavý je také Utonulý obr, který je malým poetickým zamyšlením nad samotnou existencí, smrtelností a pohledem lidí na život jakožto fenomén prolínající se světem.

Celkové hodnocení: 75 %

Love, Death & Robots (2. série, 2021)

Tvůrci: Tim Miller, Jennifer Yuh

Režie: Jennifer Yuh, Robert Valley

Hrají: James Preston Rogers, Time Winters, Miguel Amorim, Michelle C. Bonilla, Michael B. Jordan, Mike Bodie, Maria Teresa Creasey

Zvuk: Joe DeAngelis

Související

V seriálu Fauda není nouze o akční scény.

Izraelský seriál Fauda je povedené akční drama, které dobylo Střední východ

RECENZE - Seriál z izraelské produkce ukazuje civilním, leč syrovým způsobem spletitou problematiku izraelsko-palestinských vztahů, které nejsou zdaleka tak černobílé, jak se může na první pohled zdát. Silným prvkem seriálu je důraz na osobní vztahy a rozhodnutí postav, jež musí volit mezi svými ideály a splněním úkolu. 

Více souvisejících

seriály tv seriály Netflix CGI recenze

Aktuálně se děje

před 31 minutami

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 1 hodinou

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Rusko navrhlo členům OSN rezoluci o zákazu zbraní ve vesmíru. Samo ji před týdnem vetovalo

Ruská federace předložila členům Rady bezpečnosti OSN návrh rezoluce, který žádá všechny země, aby podnikly opatření s cílem zabránit umístění zbraní ve vesmíru. Tento krok následuje těsně po nedávném vetu, které Rusko udělilo podobné americko-japonské rezoluci. Informuje o tom agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy