Daniel Landa sklízí úspěch, už probudil oheň v Bratislavě i Ostravě

Praha - „U-ruz! U-ruz!“ skandovalo několika tisícové publikum pár vteřin po zaznění prvních tónů. Daniel Landa nenechal svoje fanoušky čekat, jako to „hudební star“ mají často ve zvyku, a ŽITO TOUR v Bratislavě a Ostravě odstartoval téměř načas. Na pódium přišel s pokorou, osobně podal ruku spoustě přítomným v kotli a při loučení se poklonil celé aréně. To vše za pomoci hvězdné kapely a ohňové show.

„Těžko říct jak se budou lidi chovat. Můžou mě třeba i vypískat." odpovídal zpěvák během jednoho rozhovoru těsně před začátkem prvního koncertu v Bratislavě. Pár minut před osmou večerní se v obou městech shromáždilo několik tisíc Danových fanoušků. Někoho by mohlo překvapit, že to nebyli pouze tvrdí chlapi. Mezi davem se našla velká spousta žen a mladých lidí do 30 let. Landovi písničky přitáhly všechny bez rozdílu věku, pohlaví či povolání.

Důkazem, že Daniel Landa skvěle sestavil play list, bylo neustále zpívající publikum. Lidé reagovali celé dvě hodiny a došlo i na slzy z dojetí. Zajímavou částí koncertu byla píseň Ktož jsú Boží bojovníci, kterou Dan zpíval sám a v druhé polovině ho přišel na pódium doprovodit Václav Noid Bárta. O dokonalost zážitku se Daniel nestaral sám. Celou šňůru ho doprovází velcí profesionálové – kytarista Tomáš Vartecký, Karel Mařík, Jakub Antl, Miloš Meier, Václav Noid Bárta, Sabina Křováková a Míša Nosková.

Z vystoupení sálá obrovská energie a dobrá nálada. Pódium, které je ve tvaru runy GIBU, nutí všechny vystupující být stále v pohybu. Když Daniel zpívá k jedné straně publika, Noid baví tu druhou. Vokalistky Míša a Sabina, když zrovna nezpívají, snaží se z fanoušků dostat maximum. Každý, kdo je viděl na vlastní oči, se musí domnívat, že se mezi sebou znají dlouhou dobu. Paradox je, že kapela byla sestavena Tomášem Varteckým teprve před nedávnem a navzájem se poznávali až na zkouškách ještě před pár dny.

Podle Daniela Landy je toto turné v takovém rozměru poslední. Nazývá je svolávacími koncerty. Příští rok se totiž uskuteční 12. 9. v Praze Velekoncert, na který si už teď mohou kupovat zvýhodněné vstupenky k pódiu návštěvníci ŽITO TOUR. Návštěvnost Velekoncertu se odhaduje na několik desítek tisíc lidí. Jeho fanoušci jsou věrní, kupují si oblečení s jeho symbolem – runou Gibu (dar), znají texty zpaměti a rozumí jejich významu. Oba koncerty proběhly naprosto bez komplikací. ŽITO TOUR pokračuje do Pardubic, Brna a Prahy. V Praze je téměř vyprodáno a na místě bude přes 10 tisíc lidí.

Příští rok ho mimo Velekoncertu čeká splnění další kejkle v rally a v potápění na nádech.

Podívejte se na 2. díl Mystery show - URUZ, která dokumentuje jeho profesionální zápas v thajském boxu. Režisér snímku je Filip Renč.

Zdroj: YouTube

Související

Ve stylu Komentář

K očkování už vybízí Landa i Volný? Lumpenkavárna vrací úder aneb hybridní válka naruby

V posledních dnes se na sociálních sítích začaly objevovat fotografie Daniela Landy, doplněné všelijakými citáty o tom, jak skvělé je očkování. Je to nový trend mezi takzvanými „lidmi z pražské kavárny“ – a zdá se, že si poprvé všimli, jak snadné je vytvářet takový ten druh obsahu, za který by ještě před pár lety ukřižovali kdekoho – totiž fakenews. Je to hezký příklad toho, jak by řekl Machiavelli – účel světí prostředky.

Více souvisejících

Daniel Landa

Aktuálně se děje

před 28 minutami

Aktualizováno před 36 minutami

Aktualizováno před 55 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Česká televize, ilustrační foto

Ministerstvo kultury navrhlo od příštího roku zvýšení koncesionářských poplatků

Česká televize získá příští rok díky zvýšení koncesionářských poplatků navíc 865 milionů korun a Český rozhlas si polepší o 331 milionů korun. Ministerstvo kultury navrhuje od roku 2025 zvýšit televizní poplatek o 15 Kč na 150 Kč měsíčně a rozhlasový poplatek o 10 Kč na 55 Kč měsíčně, jak uvedl ministr kultury Martin Baxa (ODS) na dnešní tiskové konferenci. 

před 8 hodinami

Havárie v Praze. Neteče voda ve čtyřech čtvrtích na severu města

Více než 50 tisíc odběratelů v Praze se ve středu ocitlo bez vody. Důvodem je havárie na vodovodním řadu, ke které došlo při napouštění po plánované výluce. K opravě by mělo dojít ještě dnes. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy