Rebelka Madonna je už přes 30 let "královnou popu". V Praze představí převážně novinky. Kde bude bydlet?

Praha - Dosud celosvětově prodala přes 300 milionů desek a jako nejúspěšnější sólová zpěvačka se dostala i do Guinnessovy knihy rekordů. Oprávněně si tak vysloužila přezdívku "královna popu". Americká zpěvačka Madonna, která v sobotu 7. listopadu a pro velký zájem také o den později vystoupí v Praze, se mezi špičkou světové hudební scény drží už více než tři desetiletí. Sedmapadesátiletá ikona taneční hudby si svoji pozici upevnila letos vydaným albem Rebel Heart, které se podle kritiků řadí k tomu nejlepšímu, co kdy tato drobná, ale energická žena natočila.

Madonna vždy platila za originální provokatérku, která umí udělat velkolepou show. Její koncerty jsou plné převleků - jednou je za odvážnou školačku, jindy za drsnou motorkářku nebo její vizáž připomíná trenérku fitness. Přestože v míře provokací již dnes zaostává za svými podstatně mladšími kolegyněmi, jako jsou zpěvačky Miley Cyrusová nebo Lady Gaga, ani s blížící se šedesátkou se nebojí předvést svoje tělo v kostýmech odhalujících hodně z jejího vypracovaného těla. Svá koncertní show často využívá i k propagacím gayů a leseb.

Popová diva se v Praze zastaví v rámci aktuálního turné k desce Rebel Heart, které odstartovala letos v září v Kanadě a ukončí ho v březnu 2016 v Austrálii. Pochvalné recenze označují její třinácté studiové album za její nejlepší desku za posledních 17 let. Kvůli velkému zájmu vystoupí Madonna v pražské O2 areně nejen 7. listopadu, ale i o den později. Opakuje se tak situace z roku 2006, kdy pořadatelé také přidávali druhý koncert této americké zpěvačky. Na první koncert tehdy přišlo 17.798 diváků a o den později dokonce 18.628. Madonna naposledy v Praze vystoupila v létě 2009, kdy do přírodního amfiteátru na Chodově přilákala 42.000 diváků.Pražský program

V pražské O2 areně 7. a 8. listopadu nabídne program, který budou téměř z poloviny tvořit písně z jejího nového alba Rebel Heart. Evropskou část jejího světového turné zahájil ve středu koncert v Kolíně nad Rýnem, kde zpěvačka přezdívaná královna popu vystoupí i dnes. Zahrála dvě desítky písní a přídavek Holiday, z toho devět z poslední desky. ČTK o tom za pořádající agenturu Live Nation informoval Petr Novák.Show, kterou do metropole přiveze 33 kamionů a 13 autobusů, zahájila nové píseň Iconic. V průběhu večera dále z Rebel Heart zazněla titulní píseň, úspěšný singl Living for Love a skladby Bitch I'm Madonna, Body Shop, Devil Pray, HeartBreakCity, Holy Water a Unapologetic Bitch.

Recenze označují třinácté studiové album Madonny za její nejlepší desku za posledních 17 let. Úspěch mělo i v tuzemsku. Rebel Heart bylo podle tuzemské pobočky Mezinárodní federace hudebního průmyslu (IFPI) nejprodávanějším fyzickým nosičem za 11. týden letošního roku. Nahrávce se dařilo i v internetovém prodeji.

Středeční vystoupení v Kolíně nad Rýnem označili recenzenti za "propracovanou show". Zpěvačka se tradičně prezentovala v provokativním kostýmu a jako dekorace sloužily různé starožitné a orientální předměty.

Na veřejnost zatím nepronikla informace, kde bude Madonna při svém pobytu v Praze bydlet. Spekuluje se o pětihvězdičkovém hotelu Mandarin Oriental na Malé Straně. Tam zpěvačka spala při svém posledním pražském vystoupení v roce 2009. Tehdy si se svými čtyřmi dětmi a přítelem nechala zarezervovat celé páté patro. Personál hotelu musel na její přání vypnout výtahy, aby ji nikdo nevyrušil při odpočinku. Aby se udržela v kondici, šla se odpoledne před koncertem rozcvičit do hotelové tělocvičny, kterou na její přání vytopili přesně na 35 stupňů Celsia.Bezpečnostní opatření v Praze

v souvislosti s plánovanými víkendovými koncerty v O2 areně připravuje pražská policie standardní bezpečnostní opatření. Budou se na něm podílet policisté dopravní, pořádkové i kriminální služby. Ve spolupráci se strážníky městské policie budou policisté dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu a veřejný pořádek v bezprostředním okolí koncertní haly či jiných oblastech dle aktuální potřeby.Více o Madonně

Madonna Louise Veronica Cicconeová se narodila 16. srpna 1958 v americkém státě Michigan jako třetí z osmi dětí. Její dětství v michiganské Bay City rozhodně nebylo růžové. Vzpomíná na něj jako na dobu, kdy její "instinkt povstalce" muže odpuzoval. "Lidé si mysleli, že jsem podivín, neměla jsem mnoho přátel," napsala před lety ve své zpovědi pro časopis Harper's Bazaar. "Nakonec to bylo dobře, protože nejste-li oblíbeni a nestýkáte-li se s lidmi, máte čas soustředit se na budoucnost," dodala Madonna.

Ve dvaceti přesídlila do New Yorku, kde se živila jako servírka a pózovala pro akty studentům umění. Ty jsou dnes výhodným obchodním artiklem. Od vzhledu holky z ulice přešla na konci 80. let k vyzývavé blondýně a podařilo se jí úspěšně prorazit na hudební scéně. V roce 1982 vydala svůj první singl Everybody a vody světové popmusic pak výrazně rozčeřila o dva roky později s albem Like a Virgin. Přestože jsou její pěvecké schopnosti dle kritiků spíše průměrné, za jedno ze svých nejlepších alb Ray of Light (1998), zpěvačka získala čtyři Grammy.

Majitelka mnoha nemovitostí není aktivní jen na poli hudebním. Příležitostně se věnuje psaní knih pro děti, kritici ji ale za ně příliš nechválí. Postavu si drobná zpěvačka udržuje tvrdým cvičebním režimem a zdravou stravou. Odpočinek si prý nedopřává, "volný čas pro mě neexistuje", nechala se slyšet. Je prý též nadšenou studentkou asijské filozofie a stoupenkyní židovského mystického učení kabala.

V 90. letech se pokusila o seriózní vizáž v souvislosti s filmovou rolí argentinské ikony Evy Perónové ve snímku Evita (1997). Zahrála si také například učitelku šermu v bondovce Dnes neumírej (2002), ke které nazpívala titulní píseň. Zkusila si i filmovou režii, v romantických dramatech Špína a moudrost (2008) a W. E. (2011).

Madonna byla dvakrát vdaná, poprvé čtyři roky za herce a režiséra Seana Penna, kterého si vzala v roce 1985. V roce 2000 si vzala britského režiséra Guye Ritchieho, se kterým má syna Rocca. I toto manželství skončilo rozvodem. S Ritchiem také adoptovala malawského chlapce Davida a v roce 2009 k němu po zdlouhavém procesu přibyla tříletá Mercy, také z Malawi. Zpěvačka má ještě devatenáctiletou dceru Lourdes, jejímž otcem je tehdejší Madonnin trenér Carlos Leon.

Související

Více souvisejících

Madonna

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

MS v hokeji

Fiala tentokrát Švýcarům proti Kanadě nepomohl, Rakušané nadále drží naději. Lotyši udolali Slováky v nájezdech

Čtyřmi zápasy pokračoval v neděli domácí hokejový světový šampionát. Odpoledne se představilo opět překvapení z Rakouska, které je po nečekaných výsledcích s Kanadou a Finskem stále ve hře o senzační postup do čtvrtfinále. A můžou na něj nadále myslet i po nedělním zápase s Norskem, se kterým si poradilo 4:1. Ve večerním pražském duelu dvou největších favoritů skupiny A mezi Švýcarskem a Kanadou se hrál vyrovnaný a ostrý hokej, který ovlivnil výrazně Kevin Fiala svým zbytečným vyloučením do konce zápasu. I díky tomu Kanaďané došli k výhře 3:2. Důležitý zápas se večer hrál v Ostravě mezi Slovenskem a Lotyšskem. Ten nakonec dospěl za stavu 2:2 až do samostatných nájezdů, kde se stal hrdinou gólman Gudlevskis, jenž vychytal výhru a lotyšskou naději a postup. To Slováci si na jistotu čtvrtfinále musí ještě počkat. USA pak rozstřílely Kazachstán. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu se poprvé vyjádřil k zatykači na svou osobu

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v pondělí odsoudil rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykače proti jeho osobě. Podle Netanjahua jde o absurdní krok a útok na izraelskou armádu a celý Izrael. Uvedla to agentura AP.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Izrael: Neslýchané. Zatykač na Netanjahua povzbudí teroristy po celém světě

Rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykačů na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a ministra obrany Joava Galanta je neslýchané a povzbudí teroristy po celém světě. Prohlásil to v pondělí izraelský prezident Jicchak Herzog. Rozhodnutí odsoudil i izraelský ministr zahraničí Jisrael Kac, uvedla agentura Reuters.

před 7 hodinami

Martin Exner

V Česku se dvacet let o euru lže. Odpůrci v čele s Klausem s ním veřejnost straší, říká poslanec Exner

Přijetí či nepřijeti eura je v Česku velmi ožehavé téma, které rozděluje společnost. Na začátku roku rozvířil všeobecnou debatu o přijetí sám prezident ČR Petr Pavel, díky tomu, se toto téma opět stalo diskutovatelným. Část ekonomů se stále euru brání, politická populace není jednotná, opozice je zásadně proti a ve vládní koalici nepanuje jednotný názor. Kdo však má jasno, jsou české firmy, těm by jednotná evropská měna prospěla. Tam, kde se platí eurem, tam je s touto měnou spokojenost, na Slovensku panuje obrovská podpora společné měně, avšak Česká republika je jako tradičně opatrná, společnost je proti a politici nemají odvahu a chuť jím proti jejich názoru. O euru jsme si povídali s poslancem za STAN Martinem Exnerem, místopředsedou výboru pro bezpečnost. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Petr Pavel

Pavel tlačí na přijetí eura. Stejně podle něj nemáme na výběr

Prezident Petr Pavel na konferenci ReVize Česka zdůraznil klíčový argument pro přijetí eura – charakter české ekonomiky, která je výrazně exportní a většinu své produkce uplatňuje v eurozóně. Podle Pavla je ekonomická budoucnost a prosperita České republiky výrazně provázána s eurozónou.

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

před 12 hodinami

Kdo povede Írán po smrti Raísího? Země se chystá na předčasné volby

Íránský nejvyšší duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí vzdal hold prezidentu Ebráhimu Raísímu, který v neděli zahynul při havárii vrtulníku v provincii Východní Ázerbájdžán na severozápadě Íránu. Na svém webu o tom informovala televize Al-Džazíra, která dodala, že Raísího pozůstatky převážejí do města Tabríz - metropole provincie Východní Ázerbájdžán. Zatím není jasné, kdy a kde bude Raísí pohřben.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy