Na počest Bowieho zazpívali Elton John, Madonna a další

Houston - Britský zpěvák David Bowie zemřel teprve před 9 dny, internet se však od té doby zasypal videoklipy, ve kterých slavní hudební interpreti vzdávají zesnulému Bowiemu hold. Nechybí mezi nimi Madonna, Robbie Williams, Bruce Springsteen nebo Elton John.

„Bowie byl jedním z nejlepších zpěváků a skladatelů 20. století," vyjádřila se k nedávné smrti slavného zpěváka Madonna. Královna popu přezpívala jeho hit z roku 1974 Rebel Rebel. „Byl to můj vzor," prohlásila Madonna. „Změnil můj život, když jsem byla v 15 letech na jeho koncertě. Ukázal mi, že není nic špatného na tom, když se člověk odlišuje od ostatních."

Stejný song k uctění památky „rockového chameleona" si vybral i americký zpěvák Bruce Springsteen. Prozradil, že „Bílý vévoda" mu zavolal, když v polovině 70. let nahrával album Young Americans. Bowie dokonce pár Springsteenových písní zcoveroval.

Elton John, který se mimochodem narodil v Londýně jen o dva měsíce později než David Bowie, mu věnoval singl Space Oddity z roku 1969. Ten byl vydán pouhých devět dní před tím, než Neil Armstrong poprvé vkročil na povrch Měsíce. Eltonovo podání volně přechází v jeho vlastní song Rocketman.

16. ledna uspořádala kapela Arcade Fire slavnostní průvod v New Orleans, při kterém v jazzovém stylu zahráli Bowieho zřejmě nejznámější song Heroes, jejž vydal na stejnojmenné desce roku 1977. Zesnulý zpěvák s touto skupinou nazpíval píseň Reflektor a téměř celou dobu jejich působení v hudební sféře je hodně podporoval.

V dobrém na Bowieho vzpomíná i jeho přítel Mick Jagger, frontman kapely The Rolling Stones, který s ním v roce 1985 nazpíval singl Dancing In The Street. Bowieho exmanželka Angie jednou veřejně řekla, že na ně narazila ve své ložnici – oba leželi na posteli a byli nazí. Manželé prý spolu v té době měli velmi volný vztah.

Související

Britský zpěvák David Bowie.

Bowie? Zpívá falešně a postrádá osobnost, zhodnotila kdysi BBC

Britská hudební legenda David Bowie s jednou ze svých prvních kapel Lower Third v roce 1965 neuspěla před komisí BBC pro výběr talentů, jejímž úkolem bylo zajistit, že kandidáti na vystoupení v rádiu splňují standardy kvality této rozhlasové a televizní společnosti. Podle britského deníku The Guardian to uvádí nový dokument BBC. Bowie, který zemřel na začátku roku 2016 ve věku 69 let, se přitom stal jednou z ikon hudby 20. století.

Více souvisejících

David Bowie Madonna Elton John

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

před 6 hodinami

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

před 6 hodinami

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

před 13 hodinami

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy