V Malostranské besedě zazní v únoru rock, folk i šansony

Praha – Bratři Ebenové, Traband, Jan Kalousek, Ester Kočičková, Jan Spálený a řada dalších skvělých muzikantů zahraje v rámci únorového hudebního programu v Malostranské besedě.

Hned na začátku měsíce je na programu dvojkoncert Bratrů Ebenů, a to 2. a 3. února. Ve čtvrtek 4. února je pak vystřídá folk-rockový Traband, na konci pracovního týdne v pátek 5. února vystoupí bluesová a hardrocková kapela Krausberry.

V dalších únorových dnech pak hudební program Malostranské besedy nabídne např. šansonový večer v režii Ester Kočičkové a Luboše Nohavici (11. 2.), blues-jazzový koncert multiinstrumentalisty, skladatele a textaře Jana Spáleného & ASPM (17. 2.), vystoupení zpěváka, skladatele a kytaristy Jana Kalouska (20. 2.) či kabaret Milana Markoviče (21. 2.).

„Fanoušci se mohou dále těšit také na kapelu Lili Marlene, která žánrově směřuje k rockově futuristickým šansonům a jejíž koncerty jsou vždy plné energie. Pro příznivce Roberta Křesťana a Druhé trávy, kteří nestihli lednové koncerty, mám dobrou zprávu. V samém závěru měsíce jsou na programu další dva koncerty v rámci šňůry k čtvrtstoletí skupiny. Přijďte s nimi oslavit 28. a 29. února," zve šéf produkce Malostranské besedy David Dvořák.

Související

Autor konceptu výstavy v Galerii Malostranské besedy, Petr Nikl (foto: Jiří Konvrzek)

Interaktivní výstava v Malostranské besedě spěje do finále

Praha – Interaktivní výstava Magické Vikýře PLAY v Galerii Malostranské besedy spěje do finále a společně s ní se blíží ke konci i její doprovodný program. Po dvou speciálních koncertech, které proběhly minulý týden, zájemce čeká ještě závěrečné „průzračné“ setkání.

Více souvisejících

Malostranská beseda Marek Eben Jan Kalousek

Aktuálně se děje

před 47 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

RECENZE: Boy Kills World v krvavé lázni zabíjí struhadlem a drží se videoherních kontur

Ačkoli film Boy Kills World se v nabídce českých kin objevil relativně nenápadně, nabízí zběsilou, ujetou a sebeuvědomělou akční jízdu, kde je dějovým tahounem samotné násilí. Postmoderní hříčka sází na nápaditou stylistiku a moralizování zahazuje daleko od zmasakrovaných antagonistů.

Zdroj: Martin Pleštil

Další zprávy