Beyoncé přinesla na Super Bowl nový singl: Coby černoši musíme tuto chvíli využít

Santa Clara - Chris Martin z britské kapely Coldplay zahájil nedělní vystoupení o poločase finále ligy amerického fotbalu písní Viva la Vida. Za Coldplay následovali Bruno Mars a zpěvačka Beyoncé, která představila svou novinku Formation.

Martin předal štafetu na podiu Brunovi Marsovi, který v černém koženém saku se zlatými řetězy spolu s kapelou a tanečníky nabil přítomné energií písní Uptown Funk. Po něm otěže převzala Beyoncé, která napochodovala na podium s armádou černě oděných tanečnic s černými parukami, jež byly odkazem na černošské radikály - Černé pantery - kteří působili v 60. a 70. letech.

Beyoncé se rytmického tance zúčastnila s takovou energií, až poněkud zakolísala. Rychle se ale zase postavila a odzpívala Formation - singl, který vyšel teprve v sobotu. Clip s touto písní obsahuje působivé snímky zatopeného New Orleansu po hurikánu Katrina a také záběr na graffiti s textem Přestaňte na nás střílet.

Mezi diváky na stadionu v kalifornské Santa Claře byl také Cedric Betts z Kalifornie, podle nějž bylo poselství Beyoncé jasné: "Coby černoši musíme tuto chvíli využít, protože často takovou příležitost nemáme."

Zdroj: YouTube

Na konci vystoupení se Beyoncé a Mars připojili k Martinovi a společně zopakovali Uptown Funk a zcela na závěr zazněla balada Fix You od Coldplay a objevily se snímky hvězd, které v poločase Super Bowlu vystoupily v minulosti. Patří k nim Stevie Wonder, skupina Black Eyed Peas a Michael Jackson, jehož vojenský styl byl inspirací nedělního kostýmu Beyoncé.

Vystupování na Super Bowlu je velkou příležitostí i pro největší hudební hvězdy, protože finále ligy amerického fotbalu sleduje na 100 milionů diváků.

Super Bowl je vzhledem ke své sledovanosti jednou z nejlepších příležitostí pro reklamu. Letos musely firmy, které se chtěly pochlubit svou produkcí na Super Bowlu, zaplatit za půl minuty reklamního času pět milionů dolarů (121 milionů Kč). Tak jako fanoušci popu hodnotí své hvězdy, debatu vyvolávají i reklamy. Ty letošní příliš nenadchly a kritici tvrdí, že je smutné, jestliže nejzábavnější ze spotů je ten, při němž tři psi lační po krekrech Doritos musejí obelstít ochranku obchodu a dostat se dovnitř naskládáni na sebe do výšky dospělého muže a zamaskováni pláštěm.

Související

Grammy 2023: Rekordmankou v historii hudebních cen Grammy se stala zpěvačka Beyonce, která na letošním slavnostním udílení cen v Los Angeles obdržela svůj 32. zlatý gramofon. Ikona R&B tak překonala 26 let starý rekord britského dirigenta maďarského původu George Soltiho, který jich za celou svou kariéru získal 31.

Hudební ceny Grammy ovládla Beyoncé, pokořila historický rekord

Rekordmankou v historii hudebních cen Grammy se stala jednačtyřicetiletá zpěvačka Beyoncé, která na letošním slavnostním udílení obdržela svůj 32. zlatý gramofonek. Ikona R&B tak překonala 26 let starý rekord britského dirigenta maďarského původu George Soltiho, který jich za celou svou kariéru získal 31. Zpěvák Harry Styles zvítězil v prestižní kategorii album roku, rapperka Lizzo získala ocenění za nahrávku roku. Objevem roku je Samara Joy a cenu za skladbu roku si odnesla 73letá bluesová zpěvačka Bonnie Raittová.

Více souvisejících

Beyoncé Super Bowl (NFL) Hudba

Aktuálně se děje

před 30 minutami

Vlak odjel bez strojvedoucího a vykolejil. (2.5.2024) Prohlédněte si galerii

ČD ve čtvrtek odklidí vykolejený vlak, který ujel strojvedoucímu. Na trati bude výluka

České dráhy začnou ve čtvrtek ráno s odstraňováním dvou vozů, které vykolejily minulý týden u středočeského Klínce, informoval dopravce. Vozy budou nakolejeny s pomocí jeřábu a v rámci možností transportovány z místa po kolejích. Na trati mezi Čisovicemi a Měchenicemi tak bude muset být přerušen provoz, zajištěna bude náhradní autobusová doprava. 

před 48 minutami

Český tým bude na MS hrát v pražské O2 areně.

Bez Vrány, Noska či Chlapíka. Trenéři naopak ze zámoří povolali na domácí MS Kämpfa

Realizační tým české hokejové reprezentace v čele s koučem Radimem Rulíkem v neděli večer na tiskové konferenci oznámil, kteří hokejisté budou Česko reprezentovat na domácím světovém šampionátu, který v Praze a Ostravě odstartuje v pátek 10. května. Stalo se tak po odehrání generálky, tedy Českých hokejových her v Brně, v rámci nichž se Čechům výsledkově vůbec nedařilo, přičemž vstřelili jen dvě branky. Jinak všechny duely s Finskem (1:4), Švédskem (0:2) a Švýcarskem (1:2) prohráli. Z konečné nominace vyplývá, že se na domácím turnaji představí mimo jiné devět hokejistů ze zámoří, pět hráčů z evropských soutěží a 12 z české extraligy.

před 1 hodinou

Kerčský most spojuje pevninské Rusko s anektovaným poloostrovem Krym.

Kyjev by měl přehodnotit plány útoku na Krymský most, ukazují satelitní snímky

Případný ukrajinský útok na most spojující Rusko s anektovaným poloostrovem Krym už nemusí dávat takový smysl jako v minulosti. Britský deník The Independent upozornil, že Moskva přestala využívat Kerčský most k zásobování frontové linie. Odkazuje se na satelitní snímky společnosti Molfar. Rusové aktuálně využívají pozemní trasy na východě Ukrajiny. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Josef Středula

Odboráři opustili jednání tripartity, potvrdil Středula. Podle vlády k tomu nebyl důvod

Odboráři předčasně opustili pondělní jednání tripartity, informovala ČT s odkazem na předsedu ČMKOS Josefa Středulu. Zástupci vlády, zaměstnavatelů a odborů řešili například aktuální situaci v zemědělství, ukotvení duálního systému vzdělávání do školského systému či vytvoření seznamu zemí, jejichž občané nebudou potřebovat k práci v Česku zvláštní povolení.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

Ve Vatikánu zadrželi faráře z Česka. Měl u sebe pistoli

Během kontrolních opatření při vstupu do Vatikánu byl v minulém víkendu zadržen farář z České republiky, který při sobě měl vzduchovou pistoli, dva nože a šroubovák.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy