Dymytry už zítra přiletí z vesmíru se svým Agronautem, Arakain vyčarují Arakadabra

Praha/Polná - Už zítra začíná turné dvou bratrských formací – „psy - core“ kapely Dymytry a metalové skupiny Arakain. Již brzy uvidíme nejen skvělou show na jednom pódiu, ale doslova i do písmene souhru dvou generací.

Již tradičně začíná celé turné ve městě Polná u Jihlavy. Turné čítá rovných 24 koncertů napříč celou Českou republikou. Ačkoli mělo turné končit v Dolních Kounicích, společná show musela být přesunuta a turné bude zakončeno v Miroslavi.Kromě toho, že na fanoušky čeká jak jinak než velkolepá show, můžeme počítat i s dalším – samotnými kapelami již zmíněným – překvapením. Obě kapely totiž přivezou v rámci turné i nové desky. Psy-core metalová skupina Dymytry přiletí z vesmíru se svým A-G-R-O-N-A-U-T-E-M a skupina Arakain na pódiu před zraky svých fanoušků vykouzlí album ARAKADABRA.Ještě před uvedením desky na trh mohli fanoušci na Facebookových stránkách kapel „nahlédnout" do samotné tvorby, a následně si od každé kapely i tři skladby poslechnout. Zatímco se frontman skupiny Dymytry Honza Macků ve svých textech neskrývá odpor k válce a první zveřejněná píseň nesla válečné motivy, frontman Arakainu Honza Toužimský netají lásku k silným motorům, která se následně odrazila i v samotném textu prvního zveřejněného tracku. Jeho autorem je ale Honza Macků z Dymytry. Je obdivuhodné, že frontmany obou kapel pojí nejen zážitky na pódiu, ale i veliké přátelství a pouto k silným strojům.První zveřejněný track od Dymytry nesl název "Dej Bůh štěstí" a jedná se, jak již bylo zmíněno, o píseň protiválečnou. Ve druhé zveřejněné písničce dala skupina prostor i svým fanouškům, když spolu s nimi nahráli a natočili klip ke skladbě „Věrni zůstanem". Následně zveřejnili titulní píseň z alba – Agronaut. 

Jak Dymytry prožívají poslední týdny a dny před výjezdem na turné, prozradil jejich frontman Jan „Protheus" Macků: „Turné s Arakainem se blíží a my jsme samozřejmě v plným proudu příprav. Dali jsme si hodně práce nejen s novými deskami, ale i s novou scénou, světly, LED obrazovkami a vůbec se vším okolo. Myslím, že to bude mazec. Vzhledem k tomu, že jsme ukončili naše samostatné tour kousek před Vánoci a já pak hned začal pracovat na jedenácti textech na desku a pak měsíc prožil ve studiu, ani jsem vlastně neměl čas se začít těšit na tour. To přijde, až zazní první tóny našeho intra v Polné – a doufám, že to bude vyprodaná Polná! (smích)"Skupina Arakain též překvapila své fanoušky a zveřejnila po třech písničkách. První dvě se nesly v duchu silných motorů, ta třetí je titulní skladba z alba – Arakadabra. Sami muzikanti se těší, až si zase společně zahrají. Nejlépe to vyjádřil frontman Arakainu Honza Toužimský: „Měli jsme spoustu práce s novou deskou a jeste si tak nějak neuvědomuju, že je vlastně začátek turné... (smích) V každém případě se ale těším zase na společný části, kde se budeme určitě moc dobře bavit (smích). Standardních koncertů máme odehraných spousty, a tak je pro nás to spojení prostě hodně zábavný a užíváme si to. No, a v podstatě na to by se fanoušci mohli těšit nejvíc."Na své turné ale nepřijedou tyhle dvě party samy. Spolu s nimi zavítají do 24 českých měst i severomoravští ABSOLUT DEAFERS, se kterými kapely již spolupracovaly. Navíc i Absolut Deafers přijedou s novým albem.I bubeník Miloš Meier, který má pod palcem rytmiku právě v Dymytry, pozval na nadcházející turné slovy: „S Dymytry se na společné tour všichni moc těšíme, přece jenom už jsme si to v roce 2014 vyzkoušeli a víme, do čeho jdeme. Bylo to parádní. Vyprodané sály, skvělá atmosféra při koncertech i v zákulisí, spousta zábavy, takže právě proto to znovu děláme. Zazní hodně skladeb z nové desky, bude to tedy zase příjemné oživení jak pro nás, tak pro lidi, kteří na nás chodí pravidelně. Z výsledku Agronauta jsme zatím všichni nadšení a už se nemůžeme dočkat reakcí na naše novinky fanoušků pod pódiem. Můžu slíbit, že náš Dymytry hodinový set bude plný energie a maximálního nasazení. No a společnou závěrečnou část s Arakainem si věřím všichni užijeme, zahrajeme jak staré společné skladby, tak i jednu novinku. Jooo a těším se taky samozřejmě na bubenický masakr s Doxou!"

Fanoušci se tak mají rozhodně na co těšit, a kdo se nebude moci nějakého koncertu zúčastnit, má šanci pak kapely jednotlivě vidět na tuzemských festivalech.

Související

Arakain a Dymytry zahájili své turné v Polné a Kolíně

Slušnej kanál pořádá vůbec první Open Air Festival v centru. Hlavní hvězdou jsou Dymytry

Praha - Rocková televize Slušnej kanál TV a legendární hudební magazín Rock & Pop slaví v květnu narozeniny. Při této příležitosti se v Praze koná vůbec první ročník nového Open Air Festivalu. Přímo v centru Prahy, na atletickém stadionu v Riegrových Sadech (Praha 2 - Vinohrady), si užijete rockovometalový nářez. Na festivalu navíc můžete vyhrát i kytaru v hodnotě 10.000,-
Arakain se svou bratrskou formací Dymytry ukončili turné v Pěnčíně a Miroslavi

OBRAZEM: Velikáni hudební scény Arakain a Dymytry zakončili tento víkend své společné turné

Pěnčín - O víkendu se v pěnčínském kulturním domě konal předposlední koncert skupin Arakain a Dymytry, které bylo následně ukončeno v Miroslavi u Znojma. Turné čítalo celkem 24 koncertů napříč celou zemí, a celkem ho navštívilo několik desítek tisíc fanoušků. Nyní je možné obě skupiny vídat samostatně na festivalech, mezi kterými jsou například Votvírák, Benátská! nebo Rockfest v Hořicích.

Více souvisejících

Skupina Dymytry Skupina Arakain Arakain

Aktuálně se děje

včera

včera

Ryan Gosling jako Kaskadér.

RECENZE: Kaskadér v čele s křehkým Goslingem je ideální letní zábavou z idealizovaného filmařského zákulisí

Ryan Gosling a Emily Blunt byli loni vedlejšími tvářemi letního fenoménu Barbenheimer, oba byli za své role nominováni na Oscara. Teď se před kamerou, a ve filmu i za kamerou, potkávají u dalšího projektu s blockbusterovými ambicemi. Kaskadér je v tom nejlepším slova smyslu pohodovou zábavou, jež nepostrádá hravost, důmyslnost a zbytečně se nepáře s logikou.

včera

včera

včera

FC Liverpool hraje své domácí zápasy na stadionu Anfield Road.

Liverpool už má náhradu za Kloppa. Nový kouč si z Feyenoordu může přivést i slovenského fotbalistu

Fanoušci fotbalového Liverpoolu už vědí, kdo bude od sezóny 2024/25 novým kormidelníkem jejich miláčků a tudíž nástupcem Jürgena Kloppa, německého kouče, který už předem avizoval, že tato sezóna bude jeho poslední na pozici trenéra anglického celku. Podle BBC se jím stane nizozemský stratég Arne Slot, jenž v současnosti působí jako kouč Feyenoordu Rotterdam. Právě s tímto klubem se měl Liverpool domluvit na uvolnění Slota za 9 milionů eur (v přepočtu přes 226 milionů korun) s tím, že si nizozemský klub přijde na další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) v rámci dodatečných bonusů.

včera

včera

Helena Langšádlová

Pavel přijal demisi ministryně Langšádlové, nahradit ji má Tuleja

Výměna na postu ministra pro vědu a výzkum se ve čtvrtek přiblížila. Prezident Petr Pavel přijal demisi končící ministryně Heleny Langšádlové (TOP 09). Na Pražský hrad zároveň zamířil návrh na jmenování Pavla Tuleji, který by se měl v pondělí chopit vládní funkce.

včera

Vladimir Putin

Rána pro Putina: Ukrajinci ničí rafinerie, Rusům došly zásoby paliva

Kromě bojů na frontě se válka na Ukrajině rozšířila i do strategických oblastí, jako jsou rafinerie, které jsou klíčové pro zásobování Ruska palivy. Ukrajinci k těmto nelehkým akcím využívají dronů, které poškodily některé z těchto rafinerií natolik, že jejich produkce ropy byla omezena. To způsobilo růst cen a nedostatek paliva v celém Rusku.

včera

Petr Fiala

Fiala uvedl do funkce nového ředitele NBÚ. Je jím Čuřín

Premiér Petr Fiala (ODS) uvedl ve čtvrtek do funkce nového ředitele Národního bezpečnostního úřadu Jana Čuřína, který dosud působil jako bezpečnostní ředitel Úřadu vlády. Vláda rozhodla o jeho jmenování na jednom z březnových zasedání. 

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy