Skupina Jelen před zahájením březnového turné zveřejnila nový singl i videoklip

Praha, Frýdek-Místek – Již dnes odstartuje březnová koncertní šňůra, během níž navštíví kapela Jelen osm českých a moravských měst, která se nedočkala svého koncertu v rámci podzimního turné.

Jarní pokračování Jelen Backstage Tour odstartuje již dnes 4. března v moravskoslezském Frýdku-Místku. Během následujících březnových dnů zahrají Jeleni také v Karviné, Mladé Boleslavi, Liberci, Olomouci, Jindřichově Hradci, Litomyšli a Plzni, kde vystoupí v rámci vyhlašování vítězů hudební ankety Žebřík.Návštěvníci koncertů se mohou těšit nejen na písně z debutového alba Světlo ve tmě, ale také na nové songy, se kterými se jinak setkají až na chystané druhé desce. Na turné nebude chybět tradiční host Kateřina Marie Tichá. Ta vystoupí jako předskokanka se svojí skupinou, ale na pódium se vrátí i během setu Jelenů.Ještě než se kapela vrátí do klubů, rozhodla se potěšit fanoušky nejen novým singlem Vlčí srdce, ale také nečekanou premiérou videoklipu k této písni. Nápad na jeho zpracování vzešel ze soutěže, kterou skupina vyhlásila minulý rok na sociálních sítích. Během ní měli fanoušci vypracovat coververze právě k tehdy ještě oficiálně nevydanému singlu.Mezi desítkami videí zaujalo Jeleny zpracování dvou studentek Fakulty umění a designu Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. Katrin Bittnerová a Ivana Beranová zpracovaly animované video. „Účast na soutěži byla velmi spontánní, zjistily jsme, že probíhá soutěž, kde se lidé mají natočit, jak zpívají písničku Vlčí srdce. A protože my zpívat neumíme, rozhodly jsme se natočit video o tom, co se v písničce zpívá," vysvětluje Ivana Beranová.Kapelu jejich video tak zaujalo, že se rozhodla oslovit obě dívky pro spolupráci na celém videoklipu. „Samozřejmě jsme byly hrozně moc překvapené a měly jsme obrovskou radost, že se náš kousek videa líbil. S radostí jsme se pak pustily do vymýšlení zbytku videoklipu," říká Katrin Bittnerová, „doufáme, že se bude líbit. My si jeho tvorbu opravdu užívaly." 

S videoklipem jsou spokojení i Jeleni. „Výsledek naprosto předčil naše očekávání. Máme animovaný videoklip, který se nám velmi líbí po výtvarné stránce. Navíc má nadhled a vtip," chválí výsledek Ondřej Málek, baskytarista Jelenů.Kapela Jelen má před sebou nejen krátké jarní turné, ale také na sedmdesát vystoupení, které během léta absolvuje. Zahraje třeba na festivalech Rock for People, Sázavafestu, Kryštofkempech i studentských majálesech. V říjnu se pak fanoušci mohou těšit na nové album.

Související

Jelen (foto: Petr Kozlík)

Michal Tučný je zpátky. Jeho skladby ožívají v podání kapely Jelen.

Hudební formace Jelen velmi osobitě přepracovala skladbu legendy české country Michala Tučného Spím v obilí a spolu s jeho dcerou zve své fanoušky na podzimní turné, kterým vzdá poctu písním tohoto nezapomenutelného zpěváka. Kapela zároveň představuje i videoklip. Ten se natáčel v Hošticích u Volyně, kde Michal Tučný strávil velkou část svého života a kde to tak miloval.  
O mozku toho zatím moc nevíme. Muži jej ale mají větší

Smrtonosná nemoc zasáhla Spojené státy a Kanadu. Jak může člověku ublížit?

Washington/Ottawa - Nemoc, která nyní zasáhla severoamerické území, se nazývá chronické chřadnutí jelenů. Ta způsobuje, že se jeleni pohybují jako zombie, někdy bývá choroba označována jako "nemoc chronického vyčerpání". Jak velkou oblast nemoc postihla? A jaké dopady má tato nákaza na lidi? O tom informoval bosenský deník Dnevni avaz.

Více souvisejících

Jelen Koncert

Aktuálně se děje

před 23 minutami

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy