Lucie Bílá slaví 50! Bude to Fifty Fifty, monumentální a nezapomenutelné

Bratislava - Několikanásobná Zlatá slavice Lucie Bílá oslaví letos v dubnu své životní jubileum. I přes to, že věk se u dam většinou neříká, Lucie nemá problém světu sdělit, že jí bude padesát a s nekonečným elánem tak startuje druhou polovinu svého života a to se neobejde bez patřičné show.

Jak už oslava 50. narozenin a následný start do pomyslné druhé životní etapy napovídá – bude to FIFTY FIFTY. Přesně tak se jmenuje série koncertů, která odstartuje na bratislavském zimním stadionu Ondreje Nepelu. Diváci se mohou těšit na skutečně mimořádný a nevídaný zážitek!

„Moje Černobílé turné bylo oproti tomu vlastně jen takovou „dětskou besídkou", nebo možná malou generálkou toho, co mě teď čeká. Nikdy jsem nic takového neviděla a dokonce neznám ani nikoho, kdo o tom slyšel," říká s úsměvem Lucie Bílá, která se právě v těchto dnech poctivě připravuje na nadcházející koncety.

Svojí narozeninovou show pojala v monumentálním stylu a i přesto, že už několikrát českým i slovenským divákům v minulosti předvedla, že umí udělat velkolepou podívanou a dostat diváky do varu, tato událost bude zase o stupeň víš. „Bude tam obrovská scéna, stovky světel, různá lana, budu se dokonce vznášet ve vzduchu, bude tam naprosto úžasná projekce. Pod pódiem pak bude vlastně takové malé město - výtahy, různá propadliště a další vychytávky. Prostě něco „wau". Několik dní po sobě jsem teď zkoušela deset dvanáct hodin v kuse a musím říct, že jsem opravdu nebyla unavená. Naopak mě to nabíjelo neskutečnou energií a pořád jsem se usmívala, což asi někteří nechápali, ale já jsem byla šťastná," komentuje připravovanou akci Lucie Bílá.

V rámci koncertů FIFTY FIFTY si Lucie Bílá pozve i řadu hostů. Nebude chybět skladatel a klavírista Petr Malásek se svou kapelou, skupina Arakain, se kterou vloni absolvovala celé turné, světlomalíř Alex Dowis nebo taneční formace The Pastels a Ladylicious. Dalším hostem bude Martin Šrámek, skladatel a producent jejího nového CD s názvem Hana, které vyjde začátkem dubna právě u příležitosti zpěvaččina jubilea. Koncert bude natáčený 17 televizními kamerami a následně z celé show vznikne dokument.

Původně byly plánované dva koncerty na 9. dubna, protože se však okamžitě beznadějně vyprodaly, rozhodla se Lucie Bílá, že pro své příznivce o den později uspořádá koncert ještě jeden. Lucie představí průřez svými největšími hity a kromě nich přidá i něco z nové desky Hana a také zazní nová písnička z filmu Lída Baárová Když tančí ďábel s andělem.

Zdroj: YouTube

A co slibuje svým fanouškům Lucie Bílá? „Byla bych moc ráda, kdyby se na Bratislavský koncert Fifty Fifty přišli podívat i Češi, protože se jedná o něco, co bude opravdu neuvěřitelné a velkolepé a stojí za to právě tohle vidět! Já sama se těším opravdu jako malá holka a věřte, že nebudete zklamaní, že budete nadšení. Budou tam neuvěřitelné a nápadité věci."

Koncerty se uskuteční 9. a 10. dubna v Bratislavě.

Související

Českého slavíka letos získali Lucie Bílá, Marek Ztracený a Kabát.

Českého slavíka 2022 získali Lucie Bílá, Marek Ztracený a Kabát

Českého slavíka letos získali Marek Ztracený, Lucie Bílá a kapela Kabát. Do síně slávy vstoupil zpěvák a divadelník Jiří Suchý. Vítězové jubilejního 60. ročníku hudební ankety si dnes ocenění převzali v pražském Foru Karlín. Do hlasování o nejoblíbenější interprety přišlo podle pořadatelů rekordních 2,110.364 hlasů. Nejvíce jich obdržela Bílá, která se tak stala i Absolutním slavíkem.
Divadlo, ilustrační foto

Do síně slávy zábavního umění vstoupil Ivo Šmoldas, porota ocenila i další známé tváře

Do Síně slávy zábavního umění byl dnes uveden publicista, redaktor, básník a nakladatel Ivo Šmoldas. Cenu v podobě zlaté divadelní masky převzal na odpolední ceremonii v pražském botelu Albatros. Umělecké sdružení Artes udělilo ceny Mistra zábavního umění také osmičce dalších umělců a umělkyň. O laureátech rozhoduje kolegium umělců, které čítá zhruba 350 členů.

Více souvisejících

Lucie Bílá Lída Baarová Koncert

Aktuálně se děje

před 32 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

před 5 hodinami

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

před 5 hodinami

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy