Již zítra ocení ty nejlepší české hudební interprety anketa Žebřík

Plzeň – Plzeňské DEPO2015 se již zítra 11. března stane dějištěm slavnostního vyhlášení vítězů hudební ankety Žebřík 2015. Večerem provede Barbora Poláková a Tomáš Hanák. Návštěvníci se mohou těšit také na mnoho hudebních vystoupení.

Během 24. ročníku Hudebních cen Žebřík budou předány ceny pro skupinu, album, zpěváka, zpěvačku, objev, skladbu či videoklip roku. Nejvíce cen si mohou odnést kapely Kryštof a Chinaski, obě byly nominované hned ve čtyřech kategoriích. V těsném závěsu za nimi se pak drží hudební duo Slza a zpěvačka Barbora Poláková. Dvě nominace obdrželi Aneta Langerová, David Koller a kapela Tata Bojs. Pouze jedno želízko v ohni pak mají Tomáš Klus, Ewa Farna, kapely Jelen, Mydy Radycad a další.

Ani letos však nebude chybět udělení ceny za Průser roku. Akcí roku se mohou letos stát festivaly Colours of Ostrava, Rock for People, Hrady.cz, Trnkobraní nebo turné kapely Kryštof s názvem Srdcebeat. O svou kategorii nepřijdou ani filmoví fanoušci, kteří tentokrát vybírali ze snímků Domácí péče, Padesátka, Ztraceni v Mnichově, dokumentu skupiny Imodium Autentik či „šampióna" letošního Českého lva filmu Kobry a užovky.

Kromě předávání cen se mohou návštěvníci těšit na vystoupení několika hudebních interpretů. Jako první se na hlavním pódiu představí zpěvačka Kateřina Marie Tichá s kapelou, po ní se pokusí diváky roztančit energičtí Mydy Radycad. Své velké československé turné na Žebříku odstartuje slovenská kapela No Name a nebude chybět ani vystoupení Barbory Polákové, která v Plzni předvede svůj první mimopražský koncert. Sestavu pak doplní Marpo & Trouble Gang, kapela Tata Bojs a formace Jelen.

Celý večer bude vedlejší stage patřit především taneční muzice. O ní se postará DJ Friky, DJ Robot či DJ Roxstar. Oficiální afterparty potrvá až do páté hodiny ranní. Lístky budou k dispozici i na místě. Za klasickou vstupenku zaplatíte 350 korun, za speciální VIP pass pak 990 korun.

Související

Miloš Zeman

Češi považují Zemana a Soukupa za největší průser

Zpěvákem roku se v anketě Žebřík stal Marek Ztracený. Filmem roku je Dukla 61, dvoudílný televizní film režiséra Davida Ondříčka o neštěstí v dole Dukla v Havířově v červenci 1961. V kategorii Album roku zvítězil Tomáš Klus s nahrávkou Spolu.

Více souvisejících

Žebřík Music Award

Aktuálně se děje

před 29 minutami

před 2 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy