Festival Mladí Ladí Jazz startuje již tento týden

Praha - Sedmý ročník mezinárodního festivalu Mladí Ladí Jazz, jehož hlavní hvězdou bude mladý talentovaný multiinstrumentalista Jacob Collier začíná již zítra. Mimo jiné vystoupí v české premiéře kapela Carrousel nebo legendární Paris Combo.

Francouzsko-švýcarská skupina Carrousel se pohybuje na hranici folku, nouvelle chansonu a rocku. Na hudební dráhu se vydali v roce 2007, od té doby mají na svém kontě více než 450 koncertů po celé Evropě a vydali 3 studiová alba, to poslední s názvem L'euphorie představí na svém koncertě v Jazz Docku ve středu 30.března. Skupina také obhájila druhé místo v národním švýcarském finále Eurovision Song Contest v roce 2013. 

Slavná francouzská kapela Paris Combo je známá sametovýmo hlasem zpěvačky Belle du Berry, která svým charakteristickým projevem míchá francouzský šanson, severoafrické rytmy, americký jazz a swing či živost španělské kytary a hravost romské hudby. Mají za sebou nespočet vystoupení po celém světě, vydali 5 studiových alb, přičemž jejich debutového alba se prodalo přes 100 000, a v roce 2000 získalo ocenění Zlatá deska společnosti Universal. Po tříleté pauze se Paris Combo opět vrací na Mladí Ladí Jazz znovu vyprodat sál Paláce Akropolis a jejich vystoupení se uskuteční 1.dubna 2016.

Zdroj: YouTube

Mezinárodní jazzový festival Mladí Ladí Jazz se snaží navrátit mladé publikum zpět k jazzové hudbě. Proto přináší festival Mladí Ladí Jazz již sedmým rokem to nejlepší ze světového jazzové scény. Kromě velkých pražských koncertů proběhne letos v rámci festivalu Mladí Ladí Jazz také několik regionálních koncertů, série dětských workshopů a tradičně proběhne také soutěž podporující rozjezd mladých talentů Jazz Fruit.

Související

Molotov Jukebox

Praha oslaví Mezinárodní den jazzu open air festivalem s Molotov Jukebox nebo Calebem Kunle

Hvězdná jména ozdobí 30. dubna oslavu Mezinárodního dne jazzu na Karlově náměstí v Praze. Pořádající Festival Mladí ladí jazz opět nabídne zahraniční i domácí formace prezentující jazz v jeho nejaktuálnější podobě s přesahy do mnoha současných žánrů včetně elektroniky či world music. Hlavním tahákem největšího jazzového open air festivalu u nás je londýnská šestice Molotov Jukebox. Kapela se zkušenostmi z festivalů Glastonbury a Womad mísí romské melodie se swingem i dubstepem. Jedním z vrcholů festivalu bude premiéra hudebního projektu připraveného ke 100. výročí Českého rozhlasu, ve kterém se potkává legendární Rozhlasový Big Band Gustava Broma a muzikant a producent Aid Kid. Koncertní set sršící energií nabídne irský soulový zpěvák s nigerijskými kořeny Caleb Kunle, směs moderního funku, neo-soulu a indie jazzu slibuje další irský zástupce Max Zaska. Českou scénu také zastoupí mladé popové duo Blue Uandi, oscilující mezi R'n'B a experimentální elektronikou. 
Miroslav Vitouš

Legendární český jazzman zakončí festival Mladí Ladí Jazz

Praha – Festival Mladí ladí jazz se chýlí ke konci. Závěrečný koncert festivalu je unikátní nejen tím, že vychází na Mezinárodní den jazzu, ale také účastí jazzové legendy, basisty Miroslava Vitouše. Kromě něj na koncertě vystoupí ještě vítěz soutěže Jazz Fruit, projekt L´udové Mladistvá, a Rozhlasový Big Band Gustava Broma.

Více souvisejících

Festival Mladí ladí Jazz JazzDock koncerty

Aktuálně se děje

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

RECENZE: Boy Kills World v krvavé lázni zabíjí struhadlem a drží se videoherních kontur

Ačkoli film Boy Kills World se v nabídce českých kin objevil relativně nenápadně, nabízí zběsilou, ujetou a sebeuvědomělou akční jízdu, kde je dějovým tahounem samotné násilí. Postmoderní hříčka sází na nápaditou stylistiku a moralizování zahazuje daleko od zmasakrovaných antagonistů.

Zdroj: Martin Pleštil

Další zprávy