První ročník hudebního festivalu Metronome zná jména všech účinkujících

Praha - Kompletní program nového dvoudenního hudebního festivalu Metronome, který proběhne 25. a 26. června v Praze je tu! Na čtyřech pódiích v areálu holešovického Výstaviště se představí na 30 interpretů zahraniční i tuzemské hudební scény.

V sobotu 25. června zahájí festival premiérové vystoupení Pražského filmového orchestru Bang Zoom Up to the Moon. Filmové melodie s vesmírnou tématikou odstartují pomyslnou festivalovou raketu. Můžeme se těšit na slavné filmové melodie z Vesmírné Odysey nebo Hvězdných válek.

Hvězdou sobotního programu a také headliner festivalu bude legendární Iggy Pop, který představí skladby ze své nové desky Post Pop Depression, ale také průřez sólovou tvorbou. Na hlavním pódiu také vystoupí populární The Kooks. Nebude také chybět chytlavý elektro-pop zpěvačky Elly Eyre, kterou před dvěma lety pro tuzemské publikum objevil festival United Islands of Prague.

Zdroj: YouTube

Na druhém pódiu se představí Richard Muller se speciální „Best of" show a divákům tak nabídne průřez jeho celoživotní tvorbou. Zpěvačka a herečka Bára Poláková pak na živo předvede své debutové album, za které obdržela cenu Anděl v kategorii Objev roku. Na dalším pódiu se představí kontroverzní kapela Fat White Family, britský zpěvák Ghostpoet, pražská kapela Prostitutes či britské ambientní duo Shelter Point. Večerní program pa bude patřit elektroswingovým Mydy Rabycad a vystoupí také Max the Sax, solový projekt bývalého saxofonisty Parov Stelar. 

Neděle 26. června bude patřit britským Foals a jejich velkolepé show. Následně pak elektrofolkoví Crystal Fighters zahrají několik písní z právě připravované třetí studiové desky. Z tuzemských kapel se pčedstaví funkrockové uskupení J.A.R., které předvede své písně v netradičních aranžích s gospelovým sborem Maranatha.

Na druhém pódiu proběhne setkání dvou výjimečných hudebních osobností - Ivan Král, baskytarista a skladatel filmové hudby vystoupí v historické premiéře společně s Jiřím Suchým. Dále se představí populární izraelská zpěvačka Ninet, brněnští Ghost of You či severské trio Get Your Gun. Neděle také nabídne vystoupení kanadské formace Walk Off The Eart. Poprvé v České republice vystoupí britský bluesový zpěvák Ian Siegal, australský zpěvák a skladatel Stu Larsen, alternativně rockoví Please The Trees či rock'n'rolloví Fellas.

Kompletní program prvního ročníku festivalu METRONOME naleznete na www.metronomefestival.cz.

Související

Iggy Pop v Praze pokřtil nový festival Metronome (25.6.2016)

OBRAZEM: Iggy Pop řádil v Praze na novém festivalu Metronome

Praha - Jako hlavní hvězda festivalu Metronome vystoupil dnes v Praze legendární americký zpěvák Iggy Pop. Před publikem, které z velké části tvořili pamětníci z minulých desetiletí, zahrál hlavně své největší hity, což diváci očekávali a ocenili. Na závěr hodinu a půl trvajícího koncertu zahrál i ukázky z nového alba Post Pop Depression. Přestože nepatří ke komerčně nejúspěšnějším muzikantům, je Iggy Pop důležitou a respektovanou postavou punkové a rockové hudby.
Iggy Pop v Praze pokřtil nový festival Metronome (25.6.2016)

Prague Metronome Festival: Iggy Pop pokřtil a zazpíval, zahřmělo a pršelo

Praha - Jako hlavní hvězda festivalu Metronome vystoupil dnes v Praze legendární americký zpěvák Iggy Pop. Před publikem, které z velké části tvořili pamětníci z minulých desetiletí, zahrál hlavně své největší hity, což diváci očekávali a ocenili. Na závěr hodinu a půl trvajícího koncertu zahrál i ukázky z nového alba Post Pop Depression. Přestože nepatří ke komerčně nejúspěšnějším muzikantům, je Iggy Pop důležitou a respektovanou postavou punkové a rockové hudby.

Více souvisejících

Iggy Pop (hudebník) festival United Islands festivaly

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 33 minutami

Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli na pravoslavné Velikonoce prohlásil, že Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě. V projevu vyzval spoluobčany, aby se modlili za sebe navzájem a za vojáky na frontě. Kyjev už déle než dva roky vzdoruje ruské agresi, jde o třetí velikonoční svátky během probíhající války. 

před 1 hodinou

Záchranáři v akci, ilustrační fotografie.

Na Nymbursku vjelo auto na chodník a srazilo několik chodců

V Kostelní Lhotě na Nymbursku došlo v neděli odpoledne k vážné nehodě. Řidič vjel se svým osobním autem na chodník, kde srazil čtyři osoby. Informace o charakteru zranění zatím nejsou známé, na místo však letěly dva záchranářské vrtulníky. 

před 1 hodinou

Bernard Hill jako Théoden v Pánovi prstenů.

Zemřel herec Bernard Hill, král Théoden z Pána prstenů

Velkou Británii dnes zasáhla smutná zpráva. Ve věku 79 let zemřel v neděli ráno herec Bernard Hill, který si zahrál ve dvou z těch vůbec nejúspěšnějších filmů světové kinematografie. O jeho úmrtí informovala stanice BBC.  

před 2 hodinami

Věra Jourová

EU se chystá sankcionovat Voice of Europe, prozradila Jourová

Evropská unie zahrne do připravovaného balíku sankcí i mediální platformu Voice of Europe, řekla eurokomisařka Věra Jourová v nedělním vydání diskuzního pořadu Otázky Václava Moravce. Česko ji na svůj národní sankční seznam zařadilo již na konci března. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Josef Středula

Odbory budou ještě během května protestovat proti vládním krokům

Odbory svolaly na úterý 21. května protest v Praze, oznámila Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) na webu. Zástupci zaměstnanců se chtějí vymezit proti chystaným změnám v zákoníku práce či důchodech, například proti propuštění bez udání důvodu či prodlužování věku odchodu do penze.

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Jan Lipavský

Lipavský potvrdil, že Česko odvolalo velvyslance z Ruska

Vláda odvolala velvyslance Vítězslava Pivoňku z Ruska, uvedl ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) v nedělním vydání diskuzního pořadu Za pět minut dvanáct na televizi Nova. Šéf diplomacie zdůraznil, že Česko tak nebude nikdo reprezentovat na úterní inauguraci ruského prezidenta Vladimira Putina. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Zničená Ukrajina.

Ukrajině hrozí porážka kvůli váhající Evropě, tvrdí analýza z Německa

Rusko pod vedením Vladimira Putina sice ekonomicky i technicky oproti NATO ztrácí, přesto válku na Ukrajině vyhraje, domnívá se německý novinář Christoph von Marschall. Napsal to v analýze pro týdeník Focus a deník Tagesspiegel. Podle jeho názoru se může opakovat scénář z Afghánistánu, který západní spojenci v roce 2021 opustili a ponechali napospas Tálibánu. 

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

V Gaze vládne plnohodnotný hladomor, tvrdí šéfka Světového potravinového programu

Na severu Pásma Gazy vládne plnohodnotný hladomor, prohlásila ředitelka Světového potravinového programu WFP Cindy McCainová v rozhovoru pro americkou televizi NBC. Zdůraznila přitom, že na světě je dostatek jídla pro všechny obyvatele. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy