10 nejočekávanějších koncertů od května: AC/DC, Elton John, Rihanna i Justin Bieber

Praha - Od počátku května navštíví Českou republiku mnoho velikánů zahraniční hudební scény. Kromě interpretů v titulku nás čekají i Hans Zimmer, KoRn, Black Sabbath, Iron Maiden, The Offspring a nebo Tom Jones.

Hans Zimmer7. 5. 2016, O2 arena PrahaŽe neznáte vám tohle jméno nic neříká? A znáte znělky ze Lvího králi, Pirátů z Karibiku, Sherlocka Holmese nebo Temného rytíře? Tak přesně tyto a jiné zazní už za pár dní v pražské O2 areně. Kromě toho, že to všechno odehraje s mnohapočetnou skupinou a orchestrem je to navíc i jeho vůbec první světové turné.

AC/DC22. 5. 2016, letiště Letňany v PrazeKoncert těchto australských velikánů řadíme mezi všemi rockery vůbec nejočekávanější v letošním roce společně se skupinami Black Sabbath, KoRn a The Offspring. Od ohlášení samotného koncertu ale proběhlo mnoho změn, mezi kterými je například záměna zpěváka Briana Johnsona za Axla Rose (Guns N' Roses). Jak celý koncert v čele s Axlem dopadne se dozvíme už 22. května na letňanském letišti v Praze.

KoRn15. 6. 2016, areál Letňany v PrazeDo Letňan můžete vyrazit po necelém měsíci od uběhnutí koncertu AC/DC znovu. Libovat si budou opět fanoušci rocku, především tedy skupiny KoRn, která Českou republiku navštíví v rámci Aerodrome festivalu. 

Black Sabbath30. 6. 2016, O2 arena v Praze"Do České republiky se neskutečně těším! Kdysi jsem tam byl s kamarádem a pěvně věřím, že si to užiju jako tenkrát," uvedl na svém Twitteru Ozzy Osbourne s velkým zájmem opět navštívit Českou republiku, a zahájit právě u nás letní prázdiny. Kromě toho, že to bude koncert zahajovací bude zároveň i koncertem zakončovacím - Black Sabbath navštíví Českou republiku v rámci svého posledního turné. I to mimo jiné uvedl na Twitteru frontman skupiny - Ozzy Osbourne.

Iron Maiden5. 7. 2016, Eden aréna v PrazePod širé pražské nebe dorazí i Iron Maiden, a spolu s nimi i hrůzostrašný Eddie. Kapela dorazí v rámci zánovního alba The Book Of Souls, a nepřijedou sami - spolu s nimi dorazí do Česka i předkapela The Raven Age, a česká země se otřásne v základech!

The Offspring v rámci ROCK FOR PEOPLE3. - 5. 7. 2016, Festivalpark v Hradci Králové22. ročník festivalu přivítá další známá jména hudební scény. V rámci festivalu Rock for People dorazí i kapela všech generací - The Offspring. Kapela letos patří mezi headlinery celého line-upu, a do hradeckého Festivalparku se vrací po necelých 8 letech. Rihanna26. 7. 2016, Eden aréna v PrazeRihanna narozdíl od Ozzyho Osbourna na svých sociálních účtech o novinkách, koncertech a aktuálním dění mlčí. Rozhodla se tak krátce po vydání ANTI, kdy oznámila turné. Fanoušci se mohou těšit nejen na hit Diamonds, ale i na ještě větší hit FourFiveSeconds, který je zároveň velkou a hitparádami oceňovanou novinkou letošního roku.

Tom Jones29. 7. 2016, areál Vesec u LibercePrvním zahraničním headlinerem čtyřiadvacátého ročníku festivalu Benátská! bude živoucí legenda zpěvák Tom Jones. Vystoupí v pátek 29. července na hlavním pódiu s programem největších hitů, které doplní skladbami z posledních tří alb. Zazní i megahit "Sex bomb"?

Justin Bieber12. 11. 2016, O2 arena v PrazeKanadský, teenagerkama obdivovaný a kritiky často zmiňovaný zpěvák Justin Bieber též navštíví Česko. Kromě skvělé show na fanoušky čeká i mnoho překvapení, mezi kterými je například akrobacie samotného Justina, nebo velkoplošné obrazovky s nejrůznějšími efekty. Na koncertě v Praze by měla být pravděpodobně i jeho bývalá přítelkyně, dětská hvězda z Disney channelu - Selena Gomezová.

Elton John26. 11. 2016, O2 arena v PrazeI hit sedmdesátek - Rocket Man otřásne základy O2 arény. Celý koncert se odehraje krátce před koncem roku, a již nyní víme, že se můžete na co těšit. Obdivovaný umělec, který je na scéně přes 40 let mimo jiné prozradil, že na turné zazní hity jako třeba Can You Feel The Love Tonight nebo již zmiňovaný Rocket Man.

Související

Hans Zimmer vystoupí v Praze

Zimmer v pražské O2 areně nabídl také hudbu k filmu Duna, za kterou má Oscara

V pražské O2 areně dnes skladatel Hans Zimmer na turné Live Europe Tour nabídl také hudbu k filmu Duna, za kterou letos obdržel Oscara i Zlatý globus. Vedle toho německý umělec v roli dirigenta velkého orchestru i v roli moderátora zaplněné hale během efektní světelné a hudební show připomněl i další snímky, ke kterým složil hudbu. Publikum aplaudovalo melodiím z filmů Muž z oceli, Gladiátor, Piráti z Karibiku, Sherlock Holmes, Poslední samuraj, Temný rytíř, Dunkerk, Interstellar či ze zatím poslední bondovky Není čas zemřít.

Více souvisejících

Hans Zimmer Skupina Iron Maiden Rihanna

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy