Mladí umělci vzdají hold Vladimíru Mišíkovi

Praha - V červnu nás čeká největší letošní hudební víkend. Souběžně totiž proběhne festival United Islands of Prague a nový festival METRONOME. Ve čtvrtek 23. června rovněž proběhne tradiční Klubová noc věnovaná začínajícím kapelám ve 12ti klubech, přičemž v MeetFactory je celý večer věnovaný Vladimíru Mišíkovi. 

V rámci projektu Tribute to Mišík představí umělci cover verze jeho slavných písní. Představí se kapely VyJakoMy, Ghost of You, Ille, Ondřej Galuška, Lucie Rédlová, Jablkoň a Kieslowski. V hodinovém setu také vystoupí sám Vladimír Mišík & Etc. 

Ve čtvrtek 23. června tak vystoupí v MeetFactory celkem 8 kapel a interpretů, z nichž každý představí jednu cover verzi Mišíkovy písně a jednu píseň z vlastní tvorby. 

Hudební večer navazuje na rok 2015, kdy vyšlo v edici vydavatelství Indies Scope jedinečné dvaadvaceti písňové album „Bazarem proměn: A Tribute To Vladimír Mišík", které je oslavou Mišíkovy tvorby. Na desce se podíleli například Jan P. Muchow, Ille, Mňága & Žďorp, Bratři Orffové, Kieslowski, Boris Carloff, Musica Folklorica, Lucie Redlová, Jarret, Ladě, Jablkoň, Ondřej Galuška, Květy a mnoho dalších.

"Díky přátelským vztahům s vydavatelstvím Indies Scope jsme se rozhodli, že uvedeme album „Bazarem proměn: A tribute to Vladimír Mišík" do živé koncertní podoby. Celý projekt připravujeme už od srpna loňského roku a rozhodli jsme se jej přivést k životu právě na Klubové noci. United Islands of Prague je festival otevřený nejen novým začínajícím interpretům, ale i zajímavým projektům. Rádi bychom prostřednictvím mladší generace umělců přiblížili tvorbu Vladimíra Mišíka i publiku festivalu United Islands," vysvětluje dramaturgyně festivalu Barbora Šubrtová.

Související

Skupina Editors

Britské kytarové zázraky Editors a White Lies rozezní Metronome Prague 2023

Mezi hvězdami již šestého ročníku Metronome Prague, který se uskuteční na pražském Výstavišti, vedle francouzských M83 zazáří famózní britské formace Editors a White Lies. První zmíněná zde odehraje svůj první pražský open-air koncert. Na metronome.cz jsou nyní v prodeji zvýhodněné vstupenky z limitované vánoční edice 3 000 kusů.   
Špička ukrajinské scény vystoupí na Výstavišti den před vypuknutím Metronome Prague

Metronome Prague: Den před vypuknutím hlavní části festivalu vystoupí špička ukrajinské scény

To, že organizátorům festivalu Metronome Prague není dlouhodobě lhostejná světová politická a sociální situace je věc známá a doložitelná mnoha činy z minulosti. Je tedy logické, že probíhající útočná válka Ruska proti Ukrajině, odehrávající se jen pár set kilometrů od českých hranic, je přesně tou událostí, k níž se Metronome Prague chce rezolutně vyjádřit.

Více souvisejících

festival Metronome Vladimír Mišík - Hudba

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

Zdroj: Lucie Žáková

Další zprávy