Rock for People 2016 je minulostí. A opět nezklamal, zakončili ho Massive Attack

Hradec Králové - V noci z úterý na středu oficiálně skončil 22. ročník jednoho z největších hudebních festivalů u nás. Na Rock for People letos do Hradce Králové zavítalo dle pořadatelů takřka 30 tisíc návštěvníků.

Byl to tradiční svátek pro všechny hudební fanoušky. Po tři dny se na pódiích střídaly kapely nejrůznějších žánrů i národností. Letos navíc za téměř ideálního počasí, areálu se vyhnuly větší bouřky a teploty nedosahovaly nepříjemných tropických hodnot.

Zatímco první den byly hlavními hvězdami kapely Skillet a Royal Republic, druhý festivalový den byli vrcholem američtí punk-rockeři The Offspring. Právě na ty dorazil největší počet lidí, areál se tak už v odpoledních hodinách solidně zaplnil. Pro mnohé byl koncert "Offspringů" tak trochu zklamáním kvůli zvuku, který nebyl ideální a místy nebylo rozumět zpěvákovu zpěvu. Většině lidí pod pódiem to ale nevadilo a koncert si naplno užívali.

Kromě The Offspring ale nabídl festival v pondělí i další zajímavé kapely. Ať už se jedná o tvrdší Buller for My Valentine, Američany X Ambassadors, Five Fingers Death Punch anebo v tuzemsku oblíbené Horkýže Slíže a Tři Sestry. Poslední festivalový den byl pak v režii Anti-Flag, Enter Shikari, The 1975, Chvrches nebo Massive Attack, kteří produkci na hlavním pódiu pro letošek uzavřeli.

Zdroj: YouTube

Massive Attack tvoření dvojicí Robert Del Naja (umělecké jméno 3D) a Grant Marshall (Daddy G) doplněnou o hostující muzikanty svou potemnělou hudbou působili především na emoce posluchačů. Kapela s kořeny v anglickém Bristolu zahrála skladby z přelomových desek Blue Lines a Mezzanine z 90. let i ukázku z letošní nové nahrávky EP Ritual Spirit.

Na smysly fanoušků útočili Massive Attack kromě hudby i videoprojekcí a světelnou show. Na úvod na obrazovky k hudbě promítali vlajky a názvy převážně levicových a separatistických politických stran z celého světa.

Již v neděli na festival dorazily tisíce lidí. Pořadatelé kvůli náporu zájemců o ubytování museli rozšířit stanové městečko. V loňském roce, kdy zde za tři dny zaregistrovali přes 27.000 návštěvníků. Podle odhadu přítomných novinářů pondělní vystoupení kapely The Offspring sledovalo přes 20.000 lidí.

Související

skupina Foster the People

Startuje festival Rock for People 2022, pořadatelé očekávají přes 30.000 lidí

V prostorách letiště v Hradci Králové dnes začíná festival Rock for People. Na akci, která potrvá do 18. června, pořadatelé očekávají přes 30.000 lidí. Z prodeje již zmizely čtyřdenní vstupenky a jedinou možností, jak se festivalu zúčastnit, je nyní zakoupení posledních jednodenních. Podle organizátorů festivalu je letošní 26. ročník zlomový, rozpočet akce poprvé překročil 100 milionů korun.
skupina Foster the People

Festival Rock for People letos kvůli epidemii opět nebude

Festival Rock for People, který se měl v červnu konat na letišti v Hradci Králové, se kvůli pokračující epidemii koronaviru neuskuteční. Organizátoři jej posunou o rok na 16. až 18. června 2022. ČTK to dnes sdělili pořadatelé.

Více souvisejících

Rock for People skupina Massive Atack

Aktuálně se děje

před 6 minutami

před 11 minutami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 2 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

Na poslední rozloučení s Josefem Lauferem dorazili Soukup či Troška

Rodinní příslušníci a přátele se ve čtvrtek před polednem rozloučili s populárním hercem a zpěvákem Josefem Lauferem, který zemřel o uplynulém víkendu. Bylo mu 84 let. Laufer strávil poslední čtyři roky života v kómatu na nemocničním lůžku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy