Brněnský festival elektronické hudby vstupuje do poslední fáze

Brno – Festival elektronické hudby Echoes 2016 na Flédě vstupuje do poslední fáze. Po úspěšném vystoupení Francouze Dangera se tentokrát představí electro-houseový producent Francesco „Fra“ Barbaglia, který přijede s novým materiálem z aktuální desky Sixteen Chapel. Fanoušci se mohou těšit na nadžánrovou show, která propojí taneční styly s hip hopem.

Andrea „Bot" Fratangeli a Francesco „Fra" Barbaglia je dvojice umělců, které svedla dohromady touha překročit hranice elektronické hudby. Společně si dali název Crookers a získali si pozoronost spojováním různých tanečních stylů s hip hopem a jinými žánry založenými na rapu. V roce 2009 vydali první desku Put Your Hands On Me a poté rychle následovalo album Tons Of Friends a jeho remixová verze Tons Of Remixes. Na desce hostuje několik známých interpretů, mezi něž patří Major Lazer, will.i.am nebo Mike Snow. Méně hostů a minimalističtější zvuk přinesla zatím poslední řadová deska původních Crookers, Dr Gonzo z roku 2011.

Především díky neotřelým remixům si dvojice získala i komerční uznání. Jejich verze hitu Kida Cudioho Day´n´Night se v rce 2008 hojně hrála v rádiích. Po odchodu Andrei Fratangeliho dále tvoří Francesco Barbaglia jako Crookers a, jak říká dramaturgyně klubu Fléda Marie Butula Cichá, „s novým materiálem se vrací ke kořenům původní sestavy. Přesto pouze nerecykluje to, co u publika již dříve fungovalo. Poslední album je důkazem, že chce nadále překvapovat něčím novým."

Barbaglia v Brně představí aktuální sólové album Sixteen Chapel z roku 2015, které reflektuje předchozí tvorbu Crookers a navazuje na jejich typickou nadžánrovost. Album mísí minimalistickou techno skladbu a potemnělou housovou atmosféru. Je z ní patrný i vliv hip hopu, r´n´b a trip hopu. Barbaglia svá vystoupení s oblibou graduje do extrémů a jeho tvorba má největší kouzlo právě v živé prezentaci.

„Muzika, se kterou vystupuju, je postavená především na skladbách, které jsem už vydal. Hraju písničky, které lidi znají, a pak to v tu správnou chvíli jednoduše vygraduju do absolutního šílenství s otáčkami o 170 bpm. Nemám rád, když je to, co hraju snadno zařaditelné. Je to o čisté energii. Baví mě koukat, jak to lidi dokáže nakopnout," říká Barbaglia.

Finálová část festivalu Echoes 2016 se koná hned na dvou scénách. Večer otevře člen Deepers JPJ, kterého vystřídá dvojice dýdžejů Disco Moreti & Psj (MUAH). Druhou scénu obsadí label Heldenkëllerz – DJ Alyaz (BiggBoss, Sapyens, Heldenkëllerz), Chef3000 a BLQ.

Crookers, JPJ, Disco Moreti & Psj vystoupí na Flédě 19. listopadu ve 21 hodin.

Související

Fallgrapp (foto Stanči Karellová)

Fallgrapp přivezou na Flédu nejnovější desku Ostrov

Devět členů nadžánrových Fallgrapp se s lehkostí pohybuje od downtempa, přes trip-hop a alternativní pop až k rapu. Přesně před dvěma lety vyšla skupině nahrávka Ostrov (2020). Na Flédě jí poprvé představí 23. 3. 2022. Sama kapela a taktéž kritika označují album za nejvyspělejší tvorbu Fallgrapp: „Nemusíte o minulosti slovenských Fallgrapp vědět nic, přesto už během prvních minut poslechu třetí řadovky Ostrov pochopíte, že tahle kapela netrpí bázlivostí a nebojí se velkých vizí,“ napsal server Frontman.cz.
Fléda

OBRAZEM: Večer ve Flédě patřil filmovým hitům skladatele Muchowa

Brno – Do brněnského klubu Fléda zavítal ve středu 17.10. oceňovaný skladatel filmové hudby Jan P. Muchow. Spolu s ním dorazil ansámbl The Antagonists složený ze znamenitých českých muzikantů. Zazněly známe hity s filmů Samotáři, Grandhotel, Ve stínu nebo Teorie tygra.

Více souvisejících

Fléda elektronická hudba

Aktuálně se děje

před 27 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Barrandovský most nebude opravený už na konci léta. Praha musí změnit plány

Špatná zpráva pro pražské řidiče přišla ve čtvrtek od vedení Technické správy komunikací hlavního města Prahy. Firma dnes oznámila, že rekonstrukce Barrandovského mostu se oproti poslednímu plánu protáhne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy