Ducha Vánoc v Brně roztančí narozeninová party klubu Fléda

Brno – Hudební klub Fléda oslaví šestnácté narozeniny v předvečer Štědrého dne. Na narozeninové oslavě, která uzavře nabitou podzimní sezónu, předvedou taneční a nekonvenční elektrnickou show akustičtí technaři z Rakouska Elektro Guzzi. V české premiéře představí skladby z nového alba Clones.

V předvečer Štědrého dne oslaví klub Fléda šestnácté výročí založení a na narozeninové party jim zahrají akustičtí technaři z Rakouska Elektro Guzzi. Na originální taneční show představí skladby z nového alba Clones. Završí tak celoroční cestu klubu k elektronicky vyhraněnější a žánrově otevřenější dramaturgii. Jejich vystoupení doplní brněnské duo 1flfsoap. Vystoupení rakouských Elektro Guzzi uzavře nabitou podzimní sezónu, která dosud nabídla přes padesát akcí.

„Letos se nám na Flédu podařilo pozvat ještě více elektronických projektů než v minulých letech. I díky klubové noci Elektra a festivalu Echoes u nás mohli fanoušci vidět jak dobře známá jména jako Danger, Digitalism nebo DJ HELL, tak aktuální projekty jako Zebra Katz či Kiasmos. Zároveň u nás dostaly prostor i svérázné indie kytarovky se zálibou v digitálním zvuku," shrnuje dramaturgyně klubu Fléda Marie Butula Cichá.

Experimentální trojice Elektro Guzzi se potkala v roce 2004 v Rakousku. Bernhard Breuer, Jakob Schneidewind a Bernhard Hammer měli společnou vášeň – lásku ke krautrocku a postpunkovým kapelám. Chtěli se však v novém projektu věnovat především taneční hudbě. Jejich skladby jsou založené na minimalismu a spojují taneční muziku s instrumentálním technem. Eponymní debut vydali až v roce 2010, následovala alba Parquet (2011) a Observatory (2014). Na nejnovějším albu Clones trojice zabrousila do hutnějších a písničkovějších aranžmá, která slibují ještě intenzivnější koncertní zážitek.

„Elektro Guzzi svou instrumentální verzí techna zajímavě kopírují obě roviny. Jejich koncertní vystoupení jsou fascinující ukázkou až strojové přesnosti. Kromě toho ale vyzařují krystalickou energii, která strhává fanoušky po celém světě. Skladby z nového alba Clones jsou navíc ve srovnání se svými staršími sourozenci melodičtější a často zvukově hutnější," dodává Cichá.

O druhou stage během narozeninové party klubu Fléda se postará projekt Heldenkëllerz a především brněnské duo 1flfsoap (One foot long fecal sandwich of audio penis). To tvoří bubeník známý z Ghost of You Michal Janík a kytarista Lukáš Palán, kteří prosluli svým nepředvídatelným a živelným vystupováním. Jejich hudba spojuje živé bicí a kytaru s elektronikou. Brněnská dvojice se dokázala prosadit i v zahraničí – vystoupila na showcasovém festivalu Spring Break v polské Poznani a v Londýně.

Narozeniny Flédy s vystoupením Elektro Guzzi se koná 23. prosince od 20 hodin. O afterparty se postarají DJ Joshek a Ban Jarnet.

Související

Fallgrapp (foto Stanči Karellová)

Fallgrapp přivezou na Flédu nejnovější desku Ostrov

Devět členů nadžánrových Fallgrapp se s lehkostí pohybuje od downtempa, přes trip-hop a alternativní pop až k rapu. Přesně před dvěma lety vyšla skupině nahrávka Ostrov (2020). Na Flédě jí poprvé představí 23. 3. 2022. Sama kapela a taktéž kritika označují album za nejvyspělejší tvorbu Fallgrapp: „Nemusíte o minulosti slovenských Fallgrapp vědět nic, přesto už během prvních minut poslechu třetí řadovky Ostrov pochopíte, že tahle kapela netrpí bázlivostí a nebojí se velkých vizí,“ napsal server Frontman.cz.
Fléda

OBRAZEM: Večer ve Flédě patřil filmovým hitům skladatele Muchowa

Brno – Do brněnského klubu Fléda zavítal ve středu 17.10. oceňovaný skladatel filmové hudby Jan P. Muchow. Spolu s ním dorazil ansámbl The Antagonists složený ze znamenitých českých muzikantů. Zazněly známe hity s filmů Samotáři, Grandhotel, Ve stínu nebo Teorie tygra.

Více souvisejících

Fléda elektronická hudba Brno

Aktuálně se děje

před 27 minutami

před 54 minutami

před 56 minutami

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Rusko navrhlo členům OSN rezoluci o zákazu zbraní ve vesmíru. Samo ji před týdnem vetovalo

Ruská federace předložila členům Rady bezpečnosti OSN návrh rezoluce, který žádá všechny země, aby podnikly opatření s cílem zabránit umístění zbraní ve vesmíru. Tento krok následuje těsně po nedávném vetu, které Rusko udělilo podobné americko-japonské rezoluci. Informuje o tom agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy