Významný tvůrce instrumentálního techna představí nové skladby v Brně

Brno – Letošní ročník elektronického festivalu ECHOES začíná. Novou sezónu v brněnském klubu Fléda otevře německý hudební producent Jan Blomqvist, který zde představí nové skladby z aktuální alba Remote Control. Multižánrový umělec strhává fanoušky svým živým vystoupením a v jeho tvorbě nalezneme směs melodického elektro popu s minimalistickým technem a housem.

Inovativní německý tvůrce Jan Blomqvist vydal před několika měsíci novou desku s názvem Remote Control. Právě s úspěchem absolvoval americké turné a nyní pracuje na novém materiálu. Ten si také, kromě skladeb z posledního alba, otestuje na brněnských fanoušcích. Blomqvist není českému publiku neznámý, vystoupil už na festivalu Colours of Ostrava, kde sklidil nadšené reakce.

„Můj mozek je jako stroj na nápady. Ty je ale potřeba přetavit v konečnou produkční podobu. A o to se teď snažím,“ popisuje v rozhovoru pro server When We Dip a dodává „Jisté je, že v nových skladbách bude méně vokálu. Chci teď svou energii věnovat hlavně studiové práci.“

Za úspěchem Blomqvistova aktuální alba stojí právě zvuková propracovanost melodických aranží. „Na desce Remote Control v podstatě nejsou slabé pasáže. Album navíc vyšlo na věhlasném labelu Armada. Blomqvist si s ním získal zasloužený respekt. Ještě víc to pak platí o jeho strhujících živých vystoupeních,“ přibližuje dramaturg festivalu Echoes Josef Unčovský.

Významný tvůrce instrumentálního techna začínal s klasickým rockem. Po kytarových začátcích se dostal k technu, které mělo nemalý vliv na jeho další hudební kariéru. Německý umělec se tedy snažil kombinovat sílu rocku s elektronickým prostředím. Na některých koncertech proto své skladby prezentuje s živou kapelou.

„Chci dělat jednoduchou muziku s důrazem na detail,“ uvádí Blomqvist, pro něhož průlom znamenal rok 2011. Po úspěchu v Evropě totiž začal získávat věhlas i za mořem. Atmosféry jeho variací techna se zastřenými vokály si všimlo vydavatelství Armada, které mu po několika singlech a EP vydalo premiérové album Remote Control.

Brněnský koncert Jana Blomqvista doplní Tom Holič, PSJ a DJ Orbith na hlavní stage. Druhé pódium ovládnou Arco, Luke Nova nebo Saddan.

Vystoupení Jana Blomqvista se koná 24. února v brněnském klubu Fléda.

Související

Fallgrapp (foto Stanči Karellová)

Fallgrapp přivezou na Flédu nejnovější desku Ostrov

Devět členů nadžánrových Fallgrapp se s lehkostí pohybuje od downtempa, přes trip-hop a alternativní pop až k rapu. Přesně před dvěma lety vyšla skupině nahrávka Ostrov (2020). Na Flédě jí poprvé představí 23. 3. 2022. Sama kapela a taktéž kritika označují album za nejvyspělejší tvorbu Fallgrapp: „Nemusíte o minulosti slovenských Fallgrapp vědět nic, přesto už během prvních minut poslechu třetí řadovky Ostrov pochopíte, že tahle kapela netrpí bázlivostí a nebojí se velkých vizí,“ napsal server Frontman.cz.
Fléda

OBRAZEM: Večer ve Flédě patřil filmovým hitům skladatele Muchowa

Brno – Do brněnského klubu Fléda zavítal ve středu 17.10. oceňovaný skladatel filmové hudby Jan P. Muchow. Spolu s ním dorazil ansámbl The Antagonists složený ze znamenitých českých muzikantů. Zazněly známe hity s filmů Samotáři, Grandhotel, Ve stínu nebo Teorie tygra.

Více souvisejících

Fléda Jan Blomqvist elektronická hudba

Aktuálně se děje

před 48 minutami

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 2 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Jak je princezně Kate? Princ William odpovídal na všetečné otázky lidí v ulicích

Princ William v úterý překvapil lidi v ulicích jednoho z velkých britských měst. Kolemjdoucí zajímala především jedna věc. Pochopitelně to byl zdravotní stav jeho manželky Kate, která bojuje s blíže nespecifikovaným typem rakoviny. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy