Nenechte se koupit Babišem, prohlásil vítěz ankety Žebřík Tomáš Klus. Zpěvačkou roku je Ewa Farna

Plzeň - V hudební anketě Žebřík obhájil Tomáš Klus své loňské prvenství v kategorii zpěváků, mezi zpěvačkami uspěla Ewa Farna. Klus dosáhl na nejvyšší příčku také v kategorii Skladba roku za píseň Dobré ráno a skončil druhý mezi akcemi s loňským Recyklus tour. Farna si vedle titulu Zpěvačka roku odvezla i první cenu za videoklip Na ostří nože. Singl s touto písní skončil jako třetí nejlepší skladba. Výsledky 25. ročníku cen dnes organizátoři vyhlásili v plzeňském kulturním centru DEPO2015.

"Nechci dělat nějaká politická prohlášení, ale nenechte se koupit Andrejem Babišem," prohlásil Klus po převzetí ceny v podobě sošky od sochaře Václava Česáka.

Hlasování hudebních fanoušků také rozhodlo, že skupinou roku jsou Hentai Corporation a vítězným albem za rok 2016 Jungle od kapely Skyline. Objevem roku se stal písničkář Pokáč a za 'největší průser' fanoušci označili loňské úmrtí kytaristy Radima Hladíka. Prvenství v kategorii Akce roku obhájil putovní festival Hrady CZ. Filmem roku se podle hlasujících stal Anděl Páně 2 režiséra Jiřího Stracha.

"V letošním ročníku opět uspěla jak zavedená mainstreamová jména, tak i zástupci klubové scény, kteří si svůj úspěch vydobyli hlavně intenzivním koncertováním. Výsledky Žebříku a program slavnostního vyhlášení dokázaly, že vedle sebe mohou bezvadně fungovat i naprosto rozdílní interpreti. Žánrové hranice v dnešní hudbě a ve vnímání posluchačů už téměř neexistují," řekl ČTK ředitel cen Žebřík Jaroslav Hudec.

Speciální cenu magazínu iReport převzal Ivan Mládek, který se svým Banjo Bandem dnes za velkého aplausu publika také vystoupil. "Vždy jsem považoval různé hudební ankety za zbytečnou hloupost, ale asi teď změním názor," rozesmál přítomné Mládek. Dalšími koncertními účinkujícími byli například Thom Artway, Slza, Tomáš Klus, Dan Bárta s Alicí a Vypsaná fixa.

Pořadatelé celkem předali 27 cen v devíti kategoriích. Mezi oceněnými, kteří však nedosáhli na vítězství, byli například Michal Hrůza, Aneta Langerová, Barbora Poláková nebo kapely UDG, Slza, Vypsaná fixa a Jelen. Hodinový záznam z finálového večera moderovaného Jakubem Kohákem a Ivou Pazderkovou odvysílá 21. dubna Česká televize.

Související

Ewa Farna, Český slavík 2023

Český slavík 2023: Ewa Farna absolutní vítězkou. Triumfovali také Ztracený, kapela Kabát a Václav Neckář

Ewa Farna (30) se stala nezpochybnitelnou hvězdou večera na udílení Českého slavíka. Nejenže získala zlatou sošku v kategorii Zpěvačka roku, přičemž porazila legendární Lucii Bílou (57), ale triumfovala i jako absolutní vítěz Slavíka. Její tvář v okamžiku vyhlášení jména mluvila sama za sebe – byla úplně překvapená. Během emocionálního projevu se zpěvačce nedokázaly ubránit slzy. Do síně slávy Českého slavíka vstoupil Václav Neckář. Cenu za objev roku dostala Tereza Balonová. Ocenění v 61. ročníku hudební ankety převzaly v pražském Foru Karlín. 
Ewa Farna v Karlových Varech

Ewa Farna tohoto ve Varech strašně lituje

Zpěvačka Ewa Farna, která ve čtvrtek večer vystoupila v hudebním programu filmového festivalu v Karlových Varech, si festivalové atmosféry příliš neužila. Přestože patří k milovnicím filmů, musela hned po koncertu z pracovních důvodů odjet do Prahy. Stihla tak během několikahodinového pobytu jenom vystoupení a několik rozhovorů pro média.

Více souvisejících

Ewa Farna Žebřík Music Award Tomáš Klus

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 10 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

Blinken: Odmítnutím dohody Hamás ukáže, že se o Palestince „nestará“

Americký ministr zahraničí Antony Blinken se v Jeruzalémě setkal s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem. Po schůzce vyzval palestinské hnutí Hamás, aby přijalo nabízenou dohodu o propuštění rukojmích a příměří.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy