Rakouská špička současného elektro popu se vrátí do Brna

Brno – Rakouští HVOB se v dubnu vrátí na Flédu a představí zde své nové album Silk. Hvězda současného elektro popu, dvojice Paul Wallner a Anna Müller, se při tvorbě nového materiálu spojila s oceňovaným multiinstrumentalistou Winstonem Marshallem a slibují fanouškům barevný koncertní zážitek s živou hudbou a výraznou světelnou show.

Hvězda současné elektroniky HVOB (Her Voice Over Boys) vystoupili na Flédě už v roce 2015, kdy byli headlinery tenkrát začínajícího festivalu elektronické hudby ECHOES. Fanoušky nadchla jejich struhující audiovizuální show k albu Trialog, které v tom roce vydali. Na vzniku nového alba Silk, které vyšlo letos, se podílel člen londýnské kapely Mumford & Sons a držitel několika cen Brit Awards s Grammy, Winston Marshall.

„Když nám Winston poprvé poslal mail s tím, že se mu líbí naše muzika a rád by nás navštívil ve Vídni, mysleli jsme, že je to jen vtip. Za nějakou dobu jsme se ale potkali ve studiu a z původní myšlenky produkovat společně jednu skladbu vzniklo celé album,“ vzpomíná vokalistka a skladatelka Anna Müller a dodává: „Náš nový materiál je trochu jiný, temnější. Střetávají se v něm dva světy: techno a indie. Jsme zvyklí vystupovat spíše v klubech. Díky Winstonovi se náš zvuk hodí i na koncertní pódia.“

První singl alba The Blame Game je vlastně iniciační skladbou spolupráce HVOB s britským multiinstrumentalistou. Ve skladbě, která se okamžitě stala hitem, se střídají vokály Marshalla a Anny Müller s masivní kytarovou linkou se zvukovými efekty ozvěn. Píseň tak mísí hudební stylistiky 20. století s dynamickou a temnou zvukovou stěnou futuristické hudby 21. století.

„Je jasné, že uvidíme jiné HVOB než před dvěma lety, temnější a zvukově barevnější. Co ale jistě zůstane stejné, je simultaneita hudby a vizuálního umění v podobě videoprojekcí a světelné show, která je v jejich živých performance neodmyslitelná,“ říká dramaturgyně klubu Fléda Marie Butula Cichá v tiskové zprávě.

Album Silk vyšlo v druhé polovině března ve vlastním vydavatelství HVOB Tragen Records. Dvojice jej bude prezentovat na svém jarním evropském turné, ale také na všech zásadních festivalech, včetně Primavera Sound a Sonar Music Festival v Barceloně, CRSSED v San Diegu nebo DGTL v Amsterodamu.

Paul Wallner a Anna Müller pocházejí z Vídně, kde se také v roce 2012 setkali. Brzy poznali svoje hudební porozumění a založili společné duo, které se skvěle doplňuje. Wallner je totiž techničtější typ se zápalem pro producentskou práci a Müller zastupuje lyrickou složku se smyslem pro kompozici.

Duo si krátce po založení vyhlédl prestižní německý label Stil Vor Talent, a ještě v tomtéž roce tak mohli vystoupit na německém Melt! Festivalu. O rok později vydali debutové eponymní album HVOB a v roce 2015 pak průlomovou desku Trialog. Tu prezentovali na šesti kontinentech a na festivalech Burning Man, Womb Tokyo, Melbourne Music Week i na Colours of Ostrava.

HVOB a Winston Marshall vystoupí 22. dubna 2017 ve 20 hodin v brněnském klubu Fléda.

Související

Fallgrapp (foto Stanči Karellová)

Fallgrapp přivezou na Flédu nejnovější desku Ostrov

Devět členů nadžánrových Fallgrapp se s lehkostí pohybuje od downtempa, přes trip-hop a alternativní pop až k rapu. Přesně před dvěma lety vyšla skupině nahrávka Ostrov (2020). Na Flédě jí poprvé představí 23. 3. 2022. Sama kapela a taktéž kritika označují album za nejvyspělejší tvorbu Fallgrapp: „Nemusíte o minulosti slovenských Fallgrapp vědět nic, přesto už během prvních minut poslechu třetí řadovky Ostrov pochopíte, že tahle kapela netrpí bázlivostí a nebojí se velkých vizí,“ napsal server Frontman.cz.
Fléda

OBRAZEM: Večer ve Flédě patřil filmovým hitům skladatele Muchowa

Brno – Do brněnského klubu Fléda zavítal ve středu 17.10. oceňovaný skladatel filmové hudby Jan P. Muchow. Spolu s ním dorazil ansámbl The Antagonists složený ze znamenitých českých muzikantů. Zazněly známe hity s filmů Samotáři, Grandhotel, Ve stínu nebo Teorie tygra.

Více souvisejících

Fléda koncerty elektronická hudba pop Brno

Aktuálně se děje

před 16 minutami

před 36 minutami

před 52 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Ruská balistická raketa zasáhla Oděsu. Ukrajina útočí na energetickou infrastrukturu Ruska

Ukrajinské drony v noci na čtvrtek podnikly údery proti energetické infrastruktuře ve Smolenské, Oriolské a Kurské oblasti, uvádějí gubernátoři jednotlivých oblastí. Uvedla to agentura Reuters. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy