Queen a Adam Lambert se vrátí do Prahy se zbrusu novou show

Praha – Část legendární kapely Queen společně se zpěvákem Adamem Lambertem dnes potvrdila další koncertní vystoupení v rámci svého letošního turné. Jednu ze zastávek bude i Praha, kde kapela odehraje svůj jediný koncert v České republice.

Zpěvák Adam Lambert s částí původní sestavy legendární kapely Queen se vrací do Prahy. Kapela dnes zveřejnila další zastávky na svém letošním turné po Evropě a Severní Americe, na němž představí zcela novou produkci i podle slov kapely překvapivý výběr skladeb.

Jednou z dvaceti čtyř zastávek bude i pražská O2 Arena, kde kapela odehraje svůj jediný koncert v České republice. Půjde o první koncert v rámci turné, které se z Evropy přesune do Velké Británie. Vrcholem turné a poslední zastávkou bude londýnská Wembley Arena v polovině prosince letošního roku.

Queen s Adamem Lambertem u nás naposledy vystoupili v roce 2015 opět v O2 Areně, která byla tenkrát beznadějně vyprodaná. Letošní turné se bude nepochybně vztahovat ke čtyřicátému výročí vydání nejprodávanějšího studiového alba kapely News of the World z roku 1977, které obsahuje nesmrtelné hity Queen, jako jsou We Will Rock You a We Are the Champions.

„Show bude vypadat úplně jinak než ta naše minulá. Produkční možnosti se opravdu hodně změnily, existuje mnohem více variant provedení a k dispozici jsou nejmodernější technologie. My ale všechny nevyužijeme, nevystupujeme s přednatočenou hudbou, ale na 100 % naživo. Plánujeme zahrát věci, které jsme buď nikdy, nebo hodně dlouho nehráli. Začínali jsme jako kapela vydávající alba. To, že jsme měli hity, bylo jen něco jaksi navíc,“ prohlásil bubeník a spoluzakladatel skupiny Queen, Roger Taylor.

Kytarista Brian May dodává, že koncerty budou mít ambicióznější hudební obsah. „Veřejnost zná hity, takže ji musíte uspokojit,“ říká, „ale můžeme také připravit pár věcí, které lidé opravdu nečekají. Tentokrát publiku nabídneme o něco víc. Adamův projev má mnoho podob, což samozřejmě k naší hudbě sedí. Dokáže se dostat až k samé podstatě skladeb a dát jim opravdový rockový rozměr. A všechny tyto dimenze můžeme ještě více rozvinout.“

Zpěvák Adam Lambert se ponořil do klasického kánonu skladeb Queen a toto rozhodnutí také uvítal. Fanoušci se podle něj mohou těšit na své oblíbené hity, přesto si kapela hodlá nastavit laťku výš. „Chce to změnu, vizuální, technologickou i programovou, ale samozřejmě jen do určité míry. A jsem velice nadšený, že představíme skladby z katalogu Queen, které jsme doposud nehráli,“ sdělil Lambert.

Na novém turné kapely se podílela skupina těch nejlepších odborníků. Za design a produkci je zodpovědný Ric Lipson ze společnosti Entertainment Architects Stufish Production, která spolupracovala s Pink Floyd, Rolling Stones nebo U2. O světelný design se postará Rob Sinclair, který navrhoval osvětlení pro turné Adele nebo Kylie Minogue. Doprovodnou kapelu Queen a Adama Laberta tvoří klávesista Spike Edney, basák Neil Fairclough a perkusionista Tyler Warren.

Queen s Adamem Lambertem poprvé vystoupili v roce 2009 v rámci talentové soutěže American Idol, kde společně zahráli rockovou hymnu We Are the Champions. Dosud společně odehráli přes devadesát koncertů po celém světě. V létě roku 2012 odehráli první společné koncerty po Evropě, premiéru měli před půl milionem lidí v Kyjevě. V tomto složení získali několik ocenění a absolvovali několik koncertních šňůr.

Koncert Queen + Adam Lambert se koná 1. listopadu 2017 v pražské O2 Areně. Předprodej vstupenek bude zahájen 21. dubna 2017 v 10 hodin. Vstupenky budou k dispozici v sítích Ticketportal od 1 490 do 2 390 Kč.

Související

Štěpán Kozub

Kozub si troufl na nemyslitelné. O2 arenu vyprodal s komediální show

V pražské O2 areně v tomto týdnu dvakrát vystoupil se svojí stand-up show herec, komik, zpěvák a režisér Štěpán Kozub. Tisíce diváků nalákal na více než hodinovou show s názvem Kozub: Bez urážky! nabitou nekorektním humorem a černými vtipy. Šestadvacetiletý Kozub patří mezi nejvýraznější herce své generace, jeho začátky jsou spojené s ostravským Divadlem Mír.

Více souvisejících

O2 Arena skupina Queen Adam Lambert News of the World Brian May koncerty Praha

Aktuálně se děje

před 38 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 10 hodinami

raketový systém Patriot

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

včera

včera

Vinice, ilustrační fotografie.

Vinaři vyúčtovali ztráty. Mráz způsobil škody za více než dvě miliardy

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohrady. V Čechách je dopad naprosto fatální, škody tam dosahují 95 procent. Na Moravě se pohybují minimálně na úrovni 23% snížení výnosu. Aktuální průzkum mezi vinaři vyčíslil celkové škody napáchané na letošní úrodě na více než 2 miliardy korun. Vinaři ale varují, že měnící se klima není jediným problémem domácího vinařství, a žádají aktivnější přístup k jejich řešení ze strany ministerstva. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

včera

včera

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy