Brněnský klub Fléda přivítá léto dalším koncertem pod širým nebem

Brno – Hudební klub Fléda letos opět přivítá léto velkým koncertem pod širým nebem na atmosférickém nádvoří hradu Špilberk. Letošní open-air produkce bude patřit populární skupině Jelen, která v netradičním prostředí potěší své fanoušky písněmi z poslední desky Vlčí srdce a představí také novou píseň Návrat domů. S kapelou vystoupí tradiční hosté Kateřina Marie Tichá a David Stypka & Bandjeez.

Brněnský klub Fléda naváže na loňský úspěch s open-air koncertem MIG 21 a na hlavní nádvoří hradu Špilberk pozve populární kapelu Jelen. „Naše velké produkce na Špilberku se vymykají obvyklé dramaturgii klubu. Na rozdíl od úžeji zaměřených dramaturgických řad mapujících současnou světovou elektroniku, hip-hopovou nebo alternativní hudební scénu, je vítání léta věnované všem Brňanům bez rozdílu věku,“ vysvětluje dramaturg klubu Fléda Ondřej Bača v tiskové zprávě.

Skupina Jelen má za sebou úspěšné turné k novému albu Vlčí srdce a nominace na hudební ceny Anděl v kategoriích Album roku a Skupina roku. „Živé hraní je pro nás největší radostí. Je pro nás čest být součástí hudebních festivalů a užít si neopakovatelnou atmosféru venkovních koncertů, na které se po zimě vždy těšíme. Odměnou jsou pak pro nás naše samostatné koncerty. Doufáme, že by z koncertů Pod širým nebem mohla vzniknout milá tradice, kdy společně s našimi přáteli oslavíme začátek léta,“ dodává Jindra Polák, frontman kapely Jelen.

Jelen potěší své fanoušky písněmi z posledního alba, ale i staršími hity. V premiéře na Špilberku zazní nová píseň Návrat domů, která vznikla během posledního turné skupiny a je věnována všem otcům. „Většinu dní v roce trávíme na cestách a koncertech. Hraní milujeme, ale domů se vracíme. V kapele jsme tři tátové a všichni se shodneme, že čas s rodinou nejde ničím nahradit. Píseň Návrat domů vznikla v dodávce a je pro všechny táty a jejich potomky,“ vzkazuje Jindra Polák.

Píseň Návrat domů funguje jako protiváha skladby Klidná jako voda, kterou Polák napsal pro svou dceru, ale věnoval ji všem ženám pro jejich krásu a křehkost, ale i vnitřní sílu a výdrž.

Albem Vlčí srdce kapela navázala na platinový debut Světlo ve tmě z roku 2014. K energičnosti předchozího alba přibyla témata hledání životní harmonie, konců a nových začátků. Na tvorbě desky se podíleli všichni členové kapely. Hudbou skupina vychází z folkových kořenů doplněných o prvky příbuzných žánrů, díky nimž vznikla mezigenerační kombinace popu, country, bluesové a bluegrassové hudby. Kapela v posledních třech letech dobývá česká pódia se svojí typickou koncertní energií, která ji velmi rychle etablovala z nováčků na stálice tuzemské hudební scény.

Skupinu Jelen na nádvoří Špilberku podpoří písničkářka Kateřina Marie Tichá a jako zvláštní hosté vystoupí David Stypka & Bandjeez, kteří letos v dubnu vydali druhé album „neboj“. Toto album je výhradně autorským dílem Davida Stypky, který byl letos nominován na hudební cenu Anděl v kategorii Objev roku. V nahrávce se věnuje tématu strachu, který má moc nebezpečně ohýbat realitu, může být využíván jako manipulační prostředek a hybná síla zla. Stypka je výjimečný svou originální poetikou a autentičností.

Koncert Jelen pod širým nebem se koná 8. června 2017 od 19 hodin na Hradě Špilberk v Brně.

Související

Fallgrapp (foto Stanči Karellová)

Fallgrapp přivezou na Flédu nejnovější desku Ostrov

Devět členů nadžánrových Fallgrapp se s lehkostí pohybuje od downtempa, přes trip-hop a alternativní pop až k rapu. Přesně před dvěma lety vyšla skupině nahrávka Ostrov (2020). Na Flédě jí poprvé představí 23. 3. 2022. Sama kapela a taktéž kritika označují album za nejvyspělejší tvorbu Fallgrapp: „Nemusíte o minulosti slovenských Fallgrapp vědět nic, přesto už během prvních minut poslechu třetí řadovky Ostrov pochopíte, že tahle kapela netrpí bázlivostí a nebojí se velkých vizí,“ napsal server Frontman.cz.
Fléda

OBRAZEM: Večer ve Flédě patřil filmovým hitům skladatele Muchowa

Brno – Do brněnského klubu Fléda zavítal ve středu 17.10. oceňovaný skladatel filmové hudby Jan P. Muchow. Spolu s ním dorazil ansámbl The Antagonists složený ze znamenitých českých muzikantů. Zazněly známe hity s filmů Samotáři, Grandhotel, Ve stínu nebo Teorie tygra.

Více souvisejících

Fléda Jelen Kateřina Marie Tichá kultura koncerty Hrad Špilberk Brno

Aktuálně se děje

před 43 minutami

před 52 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy