Die Antwoord, Evanescence i Paramore. Rock for People už zná harmonogram

Praha – Festival Rock for People již zveřejnil časový harmonogram festivalových dnů. Letošní ročník opět nabídne jak nezpochybnitelné legendy, tak i začínající kapely, které hvězdná kariéra snad teprve čeká.

Letošní ročník s nadšením očekávaného festivalu Rock for People letos začne 3. července Večírkem pro nedočkavé, během kterého ještě nebudou hrát hlavní scény festivalu, porota však bude vybírat nejlepší kapelu v mezinárodní soutěži Planetrox. Na dvou scénách vystoupí celkem čtrnáct kapel včetně ostřílených matadorů The Chancers nebo veteránů taneční scény Skyline. Objeví se však i mladé české kapely, jako jsou například mostečtí Burning Steps, skatepunkoví Krang, indie-rocková skupina Rituály nebo punkrocková parta Just for Being. Večírek zakončí bubeník skupiny Mandrage Matyáč Vorda alias DJ Dead Sailor.

Hned další den na fanoušky čeká jeden z nejočekávanějších headlinerů, jihoafričtí Die Antwood, se svojí opulentní show. Ještě před nimi se představí neméně slavní američtí Cage the Elephant, kteří nedávno získali Grammy. Vystoupí také špička současné britské HM scény Moose Blood a to nejlepší z kanadského HC představí Comeback Kid.

„Je to jednoduché: Chceme, aby ti, kteří jedou na dobře známé kapely nebo osvědčené borce hitparád, našli na některé alternativní stage své nové favority a aby fandové, přísahající třeba na punkovou revoltu nebo alternativu zjistili, že i kapela která dostala Grammy nebo občas plní stránky bulvárnějších médií, umí po čertech dobře hrát a bavit,” shrnuje programový ředitel festivalu Michal Thomes v tiskové zprávě.

Středeční den slibuje porci australského hardcoru v podání Deez Nuts nebo britské hvězdy na vzestupu Spring King. Fanoušci budou jistě nadšeni koncertem amerických Paramore i heavy metalových experimentátorů Mastodon. Třetí festivalový den zakončí fenomenální beatboxer a mistr loopingu Dub FX.

Závěrečný festivalový den bude patřit americkým fenoménům. Pozvání přijala goth rocková ikona Evanescence, originálně tanečně popoví Foster the People, kapela zakladatele Sonic Youth The Thurston Moore Group. Celý festival zakončí ikonická hvězda elektronické scény The Bloody Beatroots Live. Pořadatelé lákají také na v Británii akcelerující Lower Than Atlantis nebo fenomenální australskou smršť v podání charismatických Cash Savage & The Last Drinks.

Vstupenky jsou v prodeji na www.rockforpeople.cz. Aktuální edice celofestivalových pasů je v prodeji za cenu 2000 Kč. K dispozici jsou také jednodenní vstupenky, kombinované vstupenky na festival a do kempů nebo combotickety na Rock for People a slovenský festival Pohoda.

Související

skupina Foster the People

Startuje festival Rock for People 2022, pořadatelé očekávají přes 30.000 lidí

V prostorách letiště v Hradci Králové dnes začíná festival Rock for People. Na akci, která potrvá do 18. června, pořadatelé očekávají přes 30.000 lidí. Z prodeje již zmizely čtyřdenní vstupenky a jedinou možností, jak se festivalu zúčastnit, je nyní zakoupení posledních jednodenních. Podle organizátorů festivalu je letošní 26. ročník zlomový, rozpočet akce poprvé překročil 100 milionů korun.
skupina Foster the People

Festival Rock for People letos kvůli epidemii opět nebude

Festival Rock for People, který se měl v červnu konat na letišti v Hradci Králové, se kvůli pokračující epidemii koronaviru neuskuteční. Organizátoři jej posunou o rok na 16. až 18. června 2022. ČTK to dnes sdělili pořadatelé.

Více souvisejících

Rock for People skupina Burning Steps skupina Rituály skupina Die Antwoord skupina Cage The Elephant skupina Moose Blood skupina Comeback Kid skupina Deez Nuts skupina Paramore skupina Evanescence skupina Foster the People kultura festivaly koncerty

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Hackeři, ilustrační foto

Hackeři nabourali web KGB, zveřejnili nabídky na spolupráci z Česka

Hackeři, sympatizující s opozicí vůči běloruskému prezidentu Alexandru Lukašenkovi, úspěšně pronikli na server tajné politické policie KGB a zveřejnili online 40 000 udání, včetně nabídek dobrovolné spolupráce, a to i od Bělorusů žijících v zahraničí, včetně Česka.

včera

Satelit, ilustrační foto

Estonsko obvinilo Rusko z rušení GPS signálů

Estonsko obvinilo Rusko z porušování mezinárodních pravidel ohledně vzdušného prostoru tím, že ruší signály navigačního systému GPS. Estonský ministr zahraničí Margus Tsahkna plánuje tuto záležitost projednat se svými partnery v NATO a Evropské unii. Informuje o tom agentura Reuters.

včera

včera

včera

Pálení čarodějnic

Pálení čarodějnic dříve a dnes. Jak se změnil tento zvyk napříč historií?

Poslední dubnovou noc nazývali naši předci nocí Filipojakubskou a spojovali ji s mnohými pověrami a zvyky, které převážně souvisely s lidovou vírou v existenci čarodějnic. Proto se také později začalo v souvislosti s 30. dubnem hovořit o pálení čarodějnic. Jak se podoba lidového svátku během historie proměnila? 

včera

Evropská Unie

Další odchod z EU? Šance jsou malé, neodejde Polsko ani Maďarsko

Odborníci z Polska vyjádřili názor, že pravděpodobnost tzv. polexitu, tedy vystoupení Polska z Evropské unie, je velmi nízká. Tento postoj zazněl v úterý, krátce před oslavami 20. výročí vstupu země do EU, informuje agentura PAP. Podobně nízká je i šance na vystoupení Maďarska.

včera

Donald Trump

Trump dostal u soudu tučnou pokutu za veřejné vyjadřování

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

včera

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

včera

včera

včera

včera

včera

Při lyžování v rakouských horách zahynul Čech

V pondělí tragicky zahynul 66letý Čech při lyžování v rakouském horském středisku Kaprun. Uvedla to agentura APA, která uvádí, že Čech nepřežil srážku s 53letým Nizozemcem.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy