Na Točníku pokračoval festival Hrady CZ. Aplaus sklidili No Name, Lucie Bílá rozenala mraky

Točník - V podhradí Točníku druhý den pokračuje putovní festival Hrady CZ. Program otevřela před polednem kapela The Agony a písničkář Xindl X. Velký úspěch sklidila košická kapela No Name. Ohlas mělo také vystoupení skupiny Mandrage. V třináctileté historii festivalu se poprvé představil Arakain s Lucií Bílou.

O No Name se v poslední době hovoří zejména v souvislosti s vydáním společné písně s Karlem Gottem Kto dokáže. "Karel je fantastický v tom, že je vždy stejný. Samozřejmě má kolem sebe tým, který mu pomáhá kudy jít. My jsme ho poznali jako člověka, který se stále směje a žertuje. Definoval bych ho jako 'šlechtice se šibalskou duší', je vtipný a mladický," řekl ČTK zpěvák No Name Igor Timko.

Skupina Mandrage představila tento týden novou píseň Slečno, já se omlouvám se doprovázenou minimalistickým videem, ve kterém se objevuje herec Jiří Lábus. Na rozdíl od hitů Hledá se žena, Františkovy Lázně, Šrouby a matice nebo Brouci se jí fanoušci na Točníku nedočkali.

Zazní na dalších štacích putovního festivalu, který se bude konat vedle Točníku také na Kunětické Hoře, na Švihově, v Rožmberku nad Vltavou, na Veveří, v Hradci nad Moravicí, na Bouzově, na Bezdězu a na slovenském hradě Červený Kameň.

"Jsem ráda, že nevidím deštníky, ale vaše hlavy," podotkla k davu fanoušků Bílá, která loni v listopadu opět zvítězila v kategorii nejlepší zpěvačka a převzala devatenáctého Českého slavíka.

Bílá, která s metalovou legendou Arakain vystupovala tři roky v počátcích své kariéry, označila před časem jejich příležitostnou spolupráci jako "krásné rande s potetovaným mužem, se kterým by nemohla strávit celý život, ale na kterého vždy ráda vzpomíná". Společné vystoupení na Točníku zahájila skladba Metalomanie. Bílá s Arakainem pak připomněla staré hity jako Ztráty a nálezy nebo Zimní královna, zazněly i převzaté melodie Slečna Závist (Lady Black od Uriah Heep) a Tygřice (Shook Me All Night Long z repertoáru AC/DC). Se zpěvákem Arakainu Honzou Toužimským pak Bílá nabídla duet Nikdy se nevzdávej.

Vystoupení potěšilo tisíce přítomných už jenom tím, že během něho ustal déšť, a dokonce se na chvíli objevilo slunce.

Související

Koncert, ilustrační foto

Hudební festivaly Benátská!, Hrady CZ a Okoř 2020 letos nebudou

Hudební festival Benátská! v libereckém Vesci, putovní festival Hrady CZ ani Okoř 2020 se letos konat nebudou. Pořadatelé Benátské! oznámili náhradní termín 22. až 25. července 2021. Hrady CZ termíny příštího ročníku zveřejní po prázdninách, stejně jako organizátoři festivalu v podhradí hradu Okoř. Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti na příští rok, oznámili dnes pořadatelé na svých stránkách.
Kamil Střihavka

Na Točníku burácí festival Hrady CZ, Kamil Střihavka rozehnal déšť

Několik tisíc lidí dnes dorazilo do podhradí Točníku, kde aplaudovalo na festivalu Hrady CZ například Kamilu Střihavkovi a jeho skupině The Leaders! Poté, co Střihavka začal zpívat píseň Když se vznáší déšť, mohli diváci dokonce odložit pláštěnky a deštníky, protože přestalo pršet. Velký aplaus sklidily i další Střihavkovy hity, zejména oblíbená Země vzdálená.

Více souvisejících

Festival Hrady CZ Skupina No Name skupina Mandrage Hudba kultura Lucie Bílá

Aktuálně se děje

před 6 minutami

Volební štáb hnutí ANO

ANO lže, jako když Rudé právo tiskne. Tentokrát o důchodech

Zástupci hnutí ANO a kabinetu Petra Fialy (ODS) se shodli na nutnosti změn v prvním důchodovém pilíři, opoziční subjekt zároveň nezpochybnil nutnost zvyšování věkové hranice pro odchod do důchodu. To vyplývá z dokumentů zveřejněných prezidentskou kanceláří k březnové schůzce nad tématech důchodové reformy. Stojí za to připomenout, že onoho 28. Března se schůzky na pozvání prezidenta zůčastnili Karel Havlíček, Alena Schillerová a Aleš Juchelka. Celý zápis přidávám na konec tohoto článku. Závěr si z něj udělejte sami.  

před 29 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

před 13 hodinami

raketový systém Patriot

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

včera

včera

Vinice, ilustrační fotografie.

Vinaři vyúčtovali ztráty. Mráz způsobil škody za více než dvě miliardy

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohrady. V Čechách je dopad naprosto fatální, škody tam dosahují 95 procent. Na Moravě se pohybují minimálně na úrovni 23% snížení výnosu. Aktuální průzkum mezi vinaři vyčíslil celkové škody napáchané na letošní úrodě na více než 2 miliardy korun. Vinaři ale varují, že měnící se klima není jediným problémem domácího vinařství, a žádají aktivnější přístup k jejich řešení ze strany ministerstva. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

včera

včera

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

včera

včera

Na Mělnicku leželo bezvládné tělo u havarovaného auta. Případ řeší policie

Středočeská policie se zabývá nálezem bezvládného těla na Mělnicku. Muž se zřejmě zastřelil po předchozí dopravní nehodě, vyplývá z dosavadních informací. Tragická událost je nadále předmětem vyšetřování. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy