Zpěvák Linkin Park Chester Bennington spáchal sebevraždu

Los Angeles - Chester Bennington, zpěvák americké rockové kapely Linkin Park, se oběsil. Informoval o tom dnes zpravodajský server TMZ. Sebevraždu zpěvák spáchal v soukromé rezidenci na poloostrově Palos Verdes u Los Angeles. Ještě minulý měsíc vystupoval v Praze.

Pravděpodobnou sebevraždu Bennington spáchal v soukromé rezidenci na poloostrově Palos Verdes u Los Angeles. Podle vyšetřovatelů bylo tělo 41letého hudebníka nalezeno dnes před 9:00 místního času (18:00 SELČ). Bennington po sobě zanechal šest dětí, které měl se dvěma ženami.

Tiskové agentury připomínají, že zpěvák v různých etapách svého života bojoval s drogami a alkoholem. Už v minulosti prý hovořil o tom, že uvažoval o sebevraždě, protože byl jako chlapec zneužíván starším mužem.

Bennington byl přítelem někdejšího frontmana kapely Soundgarden Chrise Cornella, který se oběsil v květnu a dnes by oslavil 53. narozeniny. Na jeho pohřbu zazpíval Bennington píseň Hallelujah Leonarda Cohena.

V České republice vystupoval se skupinou naposledy minulý měsíc, kdy koncertem Linkin Park, jedné z nejoblíbenějších kapel žánru, vyvrcholil v Praze-Letňanech festival Aerodrome.

Skupina Linkin Park prodala miliony alb s hudbou, která je směsicí tvrdého rocku, hip hopu a rapu. Jenom svého debutového alba Hybrid Theory z roku 2000 prodala deset milionů kopií. Další čtyři miliony fanoušků si pořídily multiplatinovou kolekci Meteora z roku 2003. Své poslední album One More Light, které je podle některých fanoušku kapely příliš popové, vydali Linkin Park v květnu.

Bennington byl v letech 2013 až 2015 také zpěvákem americké grungeové skupiny Stone Temple Pilots.

Související

Skupina Linkin Park

Koncertem Linkin Park v Praze vyvrcholil festival Aerodrome

Praha - Koncertem amerických Linkin Park v Praze na letišti v Letňanech vyvrcholil čtvrtý ročník hudebního festivalu Aerodrome. Bezmála dvouhodinové vystoupení kalifornské formace zahájila novinka Talking to Myself. Z aktuálního alba zazněly například skladby Battle Symphony a Heavy, příznivce jejich drsnějšího období potěšily letité hity Papercut, Somewhere I Belong nebo Numb. Festival podle pořadatelů navštívilo 25.000 lidí.

Více souvisejících

Skupina Linkin Park Chester Bennington

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 29 minutami

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Hokej, ilustrační fotografie.

Z posil z NHL už reprezentaci opustil Zadina, následoval ho i Kodýtek. Týmu bude pomáhat kouč Gross

Týden před startem světového šampionátu v Praze a Ostravě se český národní tým ukazuje fanouškům v Brně, kde se konají České hokejové hry. Jedná se o závěrečnou přípravu na hokejový vrchol této sezóny v domácím prostředí, a proto není divu, že je o tuto akci mezi hokejisty ohromný zájem a na závěrečnou přípravu tak přijelo ze zámoří až deset hokejistů. Národní tým už ale stihli po úvodním zápase v Brně s Finy (1:4) opustit Filip Zadina ze San Jose a Petr Kodýtek z Ilvesu Tampere. Posilu si pak do realizačního týmu přivedl i ze Sparty, a to trenéra Pražanů Pavla Grosse, jenž bude pomáhat se skautingem. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Anthony Blinken a Yoav Gallant

USA nadále odrazují Izrael od postupu do Rafáhu. Z OSN zní hlasy o hladomoru

Washington nadále odrazuje Izrael od útoku na Rafáh na jihu Pásma Gazy. Podle amerického ministra zahraničí Antonyho Blinkena by způsobil nepřijatelné škody, uvedly světové agentury. Izrael podle USA zatím nepředstavil plán ochrany obyvatel, přičemž je známo, že ve městě se tísní až půldruhého milionu lidí, včetně uprchlíků z jiných částí Pásma Gazy. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Ilustrační fotografie.

Ruská škola kritizovala válku na Ukrajině. Konec byl nevyhnutelný

Ruské úřady zatočily se soukromou školou Novokolledž v Novosibirsku, která se jako jedna z mála veřejně vyslovila proti válce na Ukrajině. Dočkala se za to prověrek, pokut a neudělení akreditace. Zakladatel zařízení Sergej Černyšov pak byl označen za tzv. zahraničního agenta, informovala ruská mutace BBC. Škola přestane existovat na konci školního roku. 

před 9 hodinami

včera

včera

včera

včera

Čekání na schválení vojenské pomoci americkým Kongresem mohlo způsobit vážné škody

Schválení vojenské pomoci Ukrajině ve výši 61 miliard dolarů americkým Kongresem po pětiměsíčním čekání možná způsobilo škody, které se budou na frontě cítit ještě několik měsíců.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy