Nazareth se pro velký úspěch vrátí do České republiky

Praha/Brno - Nazareth se v České republice stále těší velké oblibě. S úspěchem u nás koncertovali naposled v květnu loňského roku a nyní se vracejí. Vystoupí hned třikrát, a to v Praze, Brně a Ostravě.

Skotská rocková skupina Nazareth má u nás velkou fanouškovskou základnu. Naposled zde s úspěchem vystoupila loni v květnu a nyní se do České republiky opět vrátí. Fanoušci tak mají další příležitost slyšet (nejen) nejslavnější hity této legendární kapely včetně Love Hurts nebo Dream On, které prestižní časopis Rolling Stone zařadil mezi stovku nejlepších skladeb všech dob.

Od začátku roku 2015 působí na postu zpěváka jeden z nejlepších rockových hlasů současnosti Carl Sentance. Bývalý zpěvák švýcarských Krokus či britské formace Geeze Butler Band je také členem Persian Risk a pravidelným frontmanem sólových projektů klávesisty legendárních Deep Purple Dona Aireyho.

Nazareth vznikli v roce 1968 ve skotském Dunfermlinu. V roce 1971 vydali bezejmenný debut a od té doby jim vyšlo více než třicet nahrávek, jejich koncerty vidělo přes tři miliony lidí a zařadili se mezi nejzásadnější formace světové hudební scény vedle kapel Rolling Stones, Deep Purple či Led Zeppelin.

Po celém světě je proslavily především coververze písně Love Hurts a skladba Dream On. Love Hurts je navíc jednou z nejčastěji interpretovaných skladeb v pěveckých talentových soutěžích jako X Factor či American Idol. "Je neuvěřitelné, kolika různými způsoby se dá tahle píseň zavraždit," glosuje to s úsměvem baskytarista a zakládající člen Nazareth Pete Agnew.

Přestože ani Nazareth se během jejich více než čtyřicetileté kariéry nevyhnuly personální změny, energii, kterou na koncertech stále rozdávají, by jim mohla závidět kdejaká o generaci (či dvě) mladší formace. "Fanoušci od nás můžou očekávat stále to samé - zatraceně dobrou show." říká Agnew, který také uvádí na pravou míru zprávy o chystaném novém albu na podzim tohoto roku: "Album Rock'n'roll Telephone (2014) je pro nás stále aktuální. Takže si nemyslím, že bychom vydali něco nového dříve než za rok. Ale nikdy neříkejte nikdy a nechme se překvapit", nechal se slyšet v březnu pro Kincardineshire Observer.

Koncerty v České republice nabídnou průřez mapujících celou dosavadní kariéru Nazareth - od notoricky známých starších skladeb až po písně z výše zmíněné, zatím poslední, desky Rock'n'roll Telephone.

Nazareth vystoupí ve 28. září 2017 v brněnském Sonocentru, 29. září 2017 ve Velkém sále Lucerny v Praze a 30. září v ostravské Bonver Areně. Předprodej v síti Ticketpro. 

Související

Více souvisejících

skupina Nazareth kultura koncerty Hudba SONO centrum Velký sál Lucerna

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Anthony Blinken a Yoav Gallant

USA nadále odrazují Izrael od postupu do Rafáhu. Z OSN zní hlasy o hladomoru

Washington nadále odrazuje Izrael od útoku na Rafáh na jihu Pásma Gazy. Podle amerického ministra zahraničí Antonyho Blinkena by způsobil nepřijatelné škody, uvedly světové agentury. Izrael podle USA zatím nepředstavil plán ochrany obyvatel, přičemž je známo, že ve městě se tísní až půldruhého milionu lidí, včetně uprchlíků z jiných částí Pásma Gazy. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační fotografie.

Ruská škola kritizovala válku na Ukrajině. Konec byl nevyhnutelný

Ruské úřady zatočily se soukromou školou Novokolledž v Novosibirsku, která se jako jedna z mála veřejně vyslovila proti válce na Ukrajině. Dočkala se za to prověrek, pokut a neudělení akreditace. Zakladatel zařízení Sergej Černyšov pak byl označen za tzv. zahraničního agenta, informovala ruská mutace BBC. Škola přestane existovat na konci školního roku. 

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ruská armáda dobyla na Ukrajině území o rozloze 547 kilometrů čtverečních, oznámil Šojgu

Podle ruského ministra obrany Sergeje Šojgua letos ruská armáda dobyla na Ukrajině území o rozloze 547 kilometrů čtverečních. Tvrdí také, že ukrajinské jednotky ustupují po celé délce fronty. Tato prohlášení ale nelze ověřit.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy