PKF - Prague Philharmonia vystoupí s maďarským trumpetovým virtuózem. Speciálním hostem bude herečka Vica Kerekes

Praha - PKF - Prague Philharmonia uzavře koncertní sérii PKF - LOBKOWICZ abonmá 2017 společným vystoupením s maďarským trumpetistou Gáborem Boldoczkim. Během večera pokřtí také jejich společnou nahrávku, jejíž patronkou a zároveň speciálním hostem koncertu se stane herečka Vica Kerekes.

PKF - Prague Philharmonia uzavře sérii koncertů Setkání s příběhy umění 2017 donátorské řady PKF - LOBKOWICZ abonmá koncertem s maďarským trumpetovým virtuozem Gáborem Boldoczkim. Výjimečnou koncertní řadu spojující velkorysé prostředí Lobkowiczkého paláce, poklady Lobkowiczkých sbírek a virtuozitu orchestru zakončí koncert s podtitulem Závěrečná fanfára.

Koncert odstartuje čtrnáctidenní evropské turné PKF - Prague Philharmonia s Gáborem Boldoczkim, čerstvým držitelem ceny ECHO Klassik v kategorii Instrumentalista roku. Během turné společně vystoupí v několika prestižních sálech v Německu, Francii a Maďarsku.

V rámci večera bude také pokřtěna první společná nahrávka trumpetisty s orchestrem s názvem Bohemian Rhapsody pro společnost Sony Classical, která prezentuje hudební bohatství Habsburské monarchie na přelomu 17. a 18. století. Speciálním hostem večer a patronkou nahrávky se stane známá herečka Vica Kerekes, jež symbolicky spojuje maďarské, slovenské a české umělecké prostředí.

„Bohemian Rhapsody má švih a je plná emocí a energie. Přeji novému CD Gábora Boldoczkiho a PKF – Prague Philharmonia mnoho nadšených posluchačů a hodně úspěchů na společném evropském turné,” říká Vica Kerekes v tiskové zprávě.

Koncert bude tradičně doplněn krátkou hudebně-vědnou přednáškou. Tentokrát představí Petr Slouka, kurátor Lobkowiczkých sbírek, výběr z děl vrcholného klasicismu, která jsou součástí lobkowiczkých archivů. Konkrétně bude řeč o 4. a 5. symfonii Ludwiga van Beethovena, Haydnovu oratoriu Stvoření a Mozartově úpravě monumentálního oratoria Mesiáš Georga Friedricha Händela.

Koncert PKF – LOBKOWICZ abonmá 2017 „Závěrečná fanfára“ se koná 20. listopadu 2017 od 19.00 v Lobkowiczkém paláci na Pražském hradě.

Související

Pražský primátor Zdeněk Hřib

Spor kvůli kulturní výměně zapříčinila ČR, vzkazuje čínské velvyslanectví

Prvotní příčina sporu kvůli kulturní výměně mezi Čínou a Českem je na příslušné straně České republiky. Odpovědné osoby českých kulturních orgánů nezohlednily fakta a bez vyslechnutí druhé strany vznesly neopodstatněná obvinění vůči Číně. V dnešním tiskovém prohlášení to uvedl mluvčí čínské ambasády v ČR.

Více souvisejících

PKF - Prague Philharmonia Vica Kerekes (herečka) kultura Hudba koncerty

Aktuálně se děje

před 39 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

RECENZE: Boy Kills World v krvavé lázni zabíjí struhadlem a drží se videoherních kontur

Ačkoli film Boy Kills World se v nabídce českých kin objevil relativně nenápadně, nabízí zběsilou, ujetou a sebeuvědomělou akční jízdu, kde je dějovým tahounem samotné násilí. Postmoderní hříčka sází na nápaditou stylistiku a moralizování zahazuje daleko od zmasakrovaných antagonistů.

Zdroj: Martin Pleštil

Další zprávy