Jelen doslova nabil energii návštěvníky středečního koncertu v Garage Clubu v Ostravě

REPORTÁŽ - Rovnou ze Sono Centra v Brně zavítala kapela Jelen do vyprodaného Garage Clubu v Ostravě. A i zde se Jelen obklopen spolu se svými hosty jako Debbi a Kateřina Marie Tichá dočkal nadšeného přijetí a všichni užili úžasné atmosféry!

Krev v žilách fanouškům kapely Jelen rozproudila zpěvačka Debbi a nedalo jí to mnoho práce, protože písničky této stále úspěšnější zpěvačky dokáží strhnout a vyvolat emoce.

Poté se hned do sálu vnesla energie písně Vlčí srdce, která svou kompozicí, nábojem doslova hned na úvod strhla celé publikum. Během několika okamžiků frontman kapely Jindra Polák rozezpíval celý Garage Club. A když se rozezněly tóny písně Nebe nad Prahou a to v  "aktuální verzi" Nebe nad Ostravou, mohla si tato pražsko-přibyslavská formace doplnit svůj podtitul o ostravská!

Jeviště a hlediště splynulo v jeden celek a písně jako Co bylo dál, Až příště příjdeš, Co bylo dál, James Dean, Světlo ve tmě, Korunou si hodím a další jakoby najednou měly jednoho interpreta. Jelen dokáže zkrátka svou hudbou plnou energie strhnout publikum. 

Na první pohled možná laciné gesto, kdy se v sále zhasne a sálem se rozsvítí jen mobilní telefony, aby podtrhly atmosféru následující skladby, již na ten druhý lacině vůbec nepůsobilo. Naopak. Spojení elektrické kytary Honzy Reka a trumpety Alexandra Smutného při vánoční skladbě Tichá noc nejen, že působilo velmi dobře, ale i dojalo a vánočně naladilo nejednoho návštěvníka tohoto jedinečného koncertu. 

Všechny nástroje těchto hudebníků dokážou se svým aranžmá dát jednotlivým písním svůj specifický náboj  a vtisknout tak jasnou stopu, která je pro skupinu Jelen tak typická.

Živě zazněla i swingově laděná píseň Ikaros, která jakoby vybočuje s tradičního repertoáru, ale postupně se stává neodmyslitelnou součástí koncertů. 

Prostor byl poskytnut i hostům.Jindra Polák si s Debbi, jež kapele předskakovala, zazpívali svou novou píseň Mars a Venuše.

A s  Kateřinou Marii Tichou to byly již tradičně písně Co bylo dál, Tančíme spolu a následně i v několika dalších skladbách zazněl její nenapodobitelný hlas. 

Po delší době zazněla i velmi intimní skladba Pár letních chvil, kterou frontman kapely  Jindra Polák opravdu jen na "pár chvil" zklidnil energizující a  rozvášněné publikum, aby jej opět do varu dostala závěrečná, dominantní píseň Jelen.

Kapela Jelen je pro svoje fanoušky nejen jasným favoritem, ale i těm ostatním stále dokazuje, že má svůj potenciál a na české hudební scéně své místo. Ona totiž kombinace silných textů, podmanivé hudby a skvělé instrumentace na jednotlivé nástroje prostě funguje a nepotřebuje k tomu žádnou velkolepou show!

Toto vánoční turné se v sobotu zastaví ve skoro domovském Havlíčkově Brodě, aby vyvrcholilo v neděli 17. prosince v pražském Foru Karlín.           

Související

Skupina Jelen vyjela na první open air koncert pod širým nebem

Na podzim do hudebních klubů vyrazí "Půlnoční vlak"

Na velmi úspěšné podzimní turné s Míšou Tučnou, dcerou countryové legendy, se Jelen rozhodl navázat sérií nových koncertů. Na podzim vyrazí do menších klubů, kde si fanoušci budou moci ještě intenzivněji vychutnat pověstnou jelení energii. V září navíc kapela vydá speciální album, které ponese název Jelen: Půlnoční vlak Michala Tučného.

Více souvisejících

Skupina Jelen reportáž

Aktuálně se děje

před 25 minutami

před 38 minutami

před 54 minutami

Hokej, ilustrační fotografie.

Rulík a spol. nemůžou počítat s Hertlem. Vedení Vegas českého útočníka na domácí MS nepustí

V úterý se česká hokejová reprezentace sešla na ledě O2 Areny, aby zde absolvovala svůj trénink před blížícím se domácím světovým šampionátem, který začne už v pátek. Ještě před začátkem tohoto tréninku generální manažer národního týmu Petr Nedvěd novinářům sdělil, že se bude realizační tým v čele s koučem Radimem Rulíkem muset obejít na domácím MS bez jedné z českých hvězd v NHL, útočníka Tomáše Hertla. Vedení jeho klubu Las Vegas ho totiž do Prahy nepustí.

Aktualizováno před 1 hodinou

Izraelská armáda

Izrael nadále operuje v okolí Rafáhu. Pozastavení pomoci z USA popírá

Izraelská armáda pokračuje v pozemní operaci do Rafáhu, kterou zahájila v tomto týdnu. Už v úterý potvrdila obsazení přechodu na hranici s Egyptem. Do obydlených čtvrtí města zatím nepostupuje. Armádní mluvčí zároveň bagatelizoval nepotvrzenou informaci, že USA pozastavily dodávku některých zbraní kvůli nynější ofenzivě. 

před 1 hodinou

Susan Bucknerová (vpravo) ve snímku Pomáda (1978).

Zemřela hvězda filmu Pomáda, Susan Bucknerová

Do světa hollywoodských snímků a hereckých svět zasáhla velmi smutná zpráva. Herečka Susan Bucknerová, známá především díky své roli roztleskávačky Patty Simcox ve slavném muzikálovém snímku "Pomáda!", nás opustila ve věku 72 let.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz

Polsko vnímá nové riziko z Ruska. Upozornil na něj prestižní deník

Polské bezpečnostní služby jsou v plné pohotovosti kvůli hrozbě bombových útoků a záškodnických akcí ze strany Ruska na území Evropy, řekl polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v úterý. Reagoval tak na článek deníku Financial Times, že Moskva plánuje násilné sabotáže v zahraničí. 

před 12 hodinami

Trumpův úspěch. Soud v kauze tajných dokumentů se odkládá na neurčito

Začátek procesu s americkým exprezidentem Donaldem Trumpem v kauze nakládání s tajnými dokumenty byl odložen na neurčito, informovaly světové agentury. První stání bylo původně naplánováno na 20. května. Floridská soudkyně Aileen Cannonová jej zrušila a nový termín nestanovila. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy