PKF - Prague Philharmonia hrála ve slavné koncertní síni v Mnichově

Mnichov - PKF - Prague Philharmonia hostovala ve významné koncertní síni v mnichovském Gasteigu. Prestižní sídlo Mnichovské filharmnie bylo vyprodané do posledního místa.

PKF - Prague Philharmonia zahájila rok 2018 nejen vyprodaným Novoročním koncertem, ale v polovině ledna si zahrála i v prestižní koncertní síni v Mnichově. Oba koncerty byly zcela vyprodané.

Orchestr hrál v mnichovském Gasteigu společně s violoncellistou Danielem Müllerem-Schottem a pod vedením dirigenta Leoše Svárovského. Koncertní síň, která je především sídlem Mnichovské filharmonie, byla v neděli 14. ledna, kdy zde PKF - Prague Philharmonia hrála, vyprodaná.

Orchestr zde představil ryze český program, během kterého zazněl Violoncellový koncert h moll, Osmá symfonie Antonína Dvořáka a Vltava z cyklu Má vlast Bedřicha Smetany.

Související

Pražský primátor Zdeněk Hřib

Spor kvůli kulturní výměně zapříčinila ČR, vzkazuje čínské velvyslanectví

Prvotní příčina sporu kvůli kulturní výměně mezi Čínou a Českem je na příslušné straně České republiky. Odpovědné osoby českých kulturních orgánů nezohlednily fakta a bez vyslechnutí druhé strany vznesly neopodstatněná obvinění vůči Číně. V dnešním tiskovém prohlášení to uvedl mluvčí čínské ambasády v ČR.

Více souvisejících

PKF - Prague Philharmonia kultura Hudba Umění

Aktuálně se děje

před 50 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy