TOP 10 zážitků, které vás čekají na letošním Metronome Festival Prague

Chystáte se dnes na Metronome Festival Prague? Bude plný neopakovatelných zážitků, oslav a spolu s United Island of Prague nabídne vše, co si náročný navštěvník festivalu může jen přát.

Již za pár okamžiků vypukne v Praze jeden z největších tuzemských festivalů Metronome Festival Prague , který si díky své nabídce kavlitních interpretů a řady překvapení získal velkou řadu příznivců. Metronome Festival Prague začíná už dnes a je letos nabitý zážitky, které jinde neuvidíte a neuslyšíte. Abyste si ho užili naplno, připravili pro vás pořadatele několik novinek a praktických věcí, které návštěvníkům umožní pomyslně proplout festivalem jako na obláčku.A které to jsou?

Cashless - 100 Kč jako dárek

O tom, že je celý Metronome bezhotovostní, informovali pořadatelé již dříve. Je možno si otevřít svůj festivalový účet.Ale možná nevíte, že můžete získat 100 Kč na váš účet zdarma. Stačí si otevřít online účet předem a dobít si libovolnou částku. Jako dárek vám bude dobit credit 100 Kč od Mastercard. A pro ty nejrychlejší bude bonus platit i na místě! Když si totiž v areálu dnes v prvních hodinách po otevření dobijete účet kartou Mastercard, bonus 100 Kč je váš.

Sluchátka pro největší příznivce

Milujeme kvalitní zvuk a na Metronomu si ho užijete dosyta. A abyste si ho mohli užívat i mimo festivalový areál, mohou vám k tomu složit sluchátka! Sto největších příznivců  festivalu, kteří dorazí v pátek hned po otevření areálu v 15.30, dostanou sluchátka zdarma ke svému festivalovému náramku.

Happy Hour

Oblíbená šťastná hodinka je přichystaná v obou festivalových dnech, a to vždy dvě hodiny po otevření areálu. Tedy v pátek od 15.30 do 17.30 a v sobotu od 13.30 do 15.30 h. Díky RFID náramkům získáte ještě jedno pivo na účet organizátorů!

Bezpečně domů

Až pojedete z festivalu domů, udělejte to chytře. Zajímavou nabídku pro vás má Modrý anděl. Využijte jejich taxi, ti nejrychlejší dostanou slevu z cesty 100 Kč. Pro využití slevy zadejte v aplikaci Modrého anděla kód "anděl" a využijte vozy přistavené na Výstavišti.

Nyní pár praktických informací: Hlavní bránu najdete u Maroldova panoramatu, je určitě vhodné přijít Stromovkou kolem planetária.Je samozřejmě možno si rezervovat parkování, ale Metronome je skvěle dostupný i městskou hromadnou dopravou.

Co vzít a nevzít do areálu? Jako na každý festival. Tedy aspoň v bodech:- sečné, bodné, či úderové zbraně či jiné předměty, které by mohly ohrozit bezpečnost, zdraví či život návštěvníků;- hořlavé, výbušné, barvicí, toxické nebo jiné látky - lahve, nádoby, plechovky nebo jiné předměty z lámavých materiálů - pyrotechniku nebo odpalovací zařízení - alkoholické nápoje nebo návykové a omamné látky - zvířata s výjimkou asistenčních psů pro tělesně postižené osoby - materiály propagující politickou stranu nebo hnutí - nadměrná zavazadla - materiály, které by propagovaly osoby, které nejsou oficiálními partnery provozovatele

Související

Skupina Editors

Britské kytarové zázraky Editors a White Lies rozezní Metronome Prague 2023

Mezi hvězdami již šestého ročníku Metronome Prague, který se uskuteční na pražském Výstavišti, vedle francouzských M83 zazáří famózní britské formace Editors a White Lies. První zmíněná zde odehraje svůj první pražský open-air koncert. Na metronome.cz jsou nyní v prodeji zvýhodněné vstupenky z limitované vánoční edice 3 000 kusů.   
Špička ukrajinské scény vystoupí na Výstavišti den před vypuknutím Metronome Prague

Metronome Prague: Den před vypuknutím hlavní části festivalu vystoupí špička ukrajinské scény

To, že organizátorům festivalu Metronome Prague není dlouhodobě lhostejná světová politická a sociální situace je věc známá a doložitelná mnoha činy z minulosti. Je tedy logické, že probíhající útočná válka Ruska proti Ukrajině, odehrávající se jen pár set kilometrů od českých hranic, je přesně tou událostí, k níž se Metronome Prague chce rezolutně vyjádřit.

Více souvisejících

festival Metronome

Aktuálně se děje

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Německá policie, ilustrační fotografie.

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

včera

včera

Slovák, který donášel Rusům, míří za mříže. Neplatil udělenou pokutu

Specializovaný trestní soud na Slovensku poslal Bohuše Garbára do vězení za vyzvědačství pro Rusko a braní úplatků. Soud nevyhověl žádosti odsouzeného o odpuštění zbytku dříve uloženého finančního trestu. Garbár si má nově odsedět přes rok a půl, proti rozsudku podal stížnost.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy