Létofest přiveze do Brna legendární české kapely s obrovskou hudební show

Brno - Koncertní vystoupení Kabátů, Chinaski, Anny K., Wanastowek, Marka Ztraceného a mnoha dalších, bohatý doprovodný program, skvělé jídlo nebo ty nejlepší lokální kapely, to vše přiveze Létofest na brněnské výstaviště. Oproti loňskému startovacímu ročníku nabízí tento rok plné dva dny nabité nejlepší českou a slovenskou hudbou.

Druhý ročník Létofestů slibuje návštěvníkům vizuální show, která běžně nebývá na open air akcích k vidění. Například Kabát na každou zastávku Létofestu doprovází technika napěchovaná v jedenácti kamionech. Zároveň před jejich vystoupením technici postaví speciální molo.

Podobná překvapení chystají i Chinaski. „Vystoupení Chinaski na Létofestech bude ve znamení nejvýpravnější kapelové show v rámci open-airů vůbec. Zcela poprvé nám pořadatel upravuje pódium pouze pro naše vystoupení,“ řekl  Martin Pokorný z managementu Chinaski. Design scény podle něj vychází z alba Není nám do pláče. „Na pódium přidáváme šest velkých ledkových sloupů, během každé písně se na nich bude promítat speciální obsah," doplnil. 

Design svého zatím největšího turné Moje Světlo s sebou veze i populární zpěvačka Anna K. „V playlistu budu mít všechny svoje největší hity a z mého aktuálního alba Světlo zazní písně, kterými se pokusím rozzářit světlo v duších diváků,“ řekla zpěváčka. 

 Na Létofestu bude také YouTour stan, kde se mladší diváci mohou těšit na své oblíbené youtubery v multimediálním prostoru. Setkat se tak mohou s Veronikou Spurnou, Martinem Rotou, Ati, Natylou a celý program povede moderátor Petr Vojnar.

I v letošním roce se Létofest spojil s nadací Můj nový život, onkologicky nemocným dětem a jejich rodinám umožňuje bezplatný vstup. Navíc jim ještě nabízí bohatý program. Cílem projektu je pomoci těmto dětem a celým rodinám vrátit se zpět do běžného života. Novinkou je také spolupráce s místními dětskými domovy. I děti z těchto domovů budou mít vstup zdarma

Související

Létofest

LétoFest opět v plné parádě: Dorazí řada předních českých kapel

Festivalů je opravdu hodně. Ať už ty multižánrové, čistě divadelní, hudební, ale již méně se setkáme s takovým, který putuje po jednotlivých městech. Létofest se pomalu stává tradicí a nikoho už nepřekvapí kvalitním hudebním a doprovodným programem. A letos bude opravdu nabitý.

Více souvisejících

Létofest Léto Brno bvv

Aktuálně se děje

před 58 minutami

před 2 hodinami

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Proč USA odkládaly pomoc pro Ukrajinu? Jeden z politiků konečně prozradil důvod

Hakeem Jeffries, vůdce demokratické menšiny v americké Sněmovně reprezentantů, v neděli zdůraznil, že USA musí nadále podporovat Ukrajinu, aby zabránily rozsáhlejší válce. Za zdržení dodávek pomoci pro Ukrajinu obvinil frakci v řadách Republikánské strany, která je nakloněna Rusku, informuje stanice CBS News.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy