Klus, Plexis či Tři sestry. Odstartovala podzimní turné, fanoušci uslyší nové songy

Tuzemské kapely zahájily nebo chystají svá podzimní turné. Někteří interpreti na sérii koncertů vyrazili společně. Mnozí hudebníci představí svým příznivcům nové nahrávky.

Punkové stálice Visací Zámek a Plexis společné turné Never Die Tour 2018 v pátek 26. října odstartovaly koncertem ve Frýdku Místku. Visací zámek v rámci turné slaví 36 let své činnosti ve stále stejné sestavě. Turné zakončí 1. prosince v Jablunkově.

Na Spolu Tour 2018 zazní na koncertech Tomáše Kluse a Cílové skupiny v 11 městech novinky z alba Spolu i starší písničky. První zastávkou je dnes brněnské Semilasso, poslední koncert je v plánu 4. prosince na Výstavišti České Budějovice. "Snažil jsem se myslet na to, že při Tomášových koncertech jsou důležitou součástí jeho výlety mezi diváky, a tak je třeba přistupovat i k hledišti jako k jevišti. Zkrátka auditorium se vizuálně propojí s podiem a hranice mezi interpretem a divákem budou smazány i absencí veškerých zábran a plotů," sdělil autor vizuální podoby koncertů Matyáš Vorda.

Legendy českého a slovenského punkrocku Tři sestry a Slobodná Európa zahájí první společné turné 1. listopadu v plzeňském DEPO2015. Celkem navštíví 11 měst. Zatímco Tři sestry během dvouhodinového koncertu představí nové album album !Svobodu ředkvičkám!, v sestavě Slobodné Európy se poprvé objeví baskytarista Laco Lučenič. Turné zakončí velký koncert v Malé sportovní hale na pražském Výstavišti 22. prosince. Chybět nebude tradiční výčep přímo na podiu, ze kterého budou občerstvováni samotní hudebníci i návštěvníci v první řadě.

Skupina Wohnout 1. listopadu vydává nové studiové album s názvem Miss maringotka, jehož vydání předeslal klip k písni Tlama. Hned 2. listopadu začíná v Českých Budějovicích turné s názvem Máme na míň Tour, které 'Wohnouti' zakončí 21. prosince v děčínském klubu Bělá.

Kapela Zrní přichází s novou nahrávkou Spící a volně navazuje na loni vydané album Jiskřící. Soubor čtyř skladeb, který je k dostání na malém vinylu nebo v digitální podobě, pokřtí 1. listopadu v Brně na Flédě a 17. prosince v pražském Lucerna Music Baru, kde představí také nový zpěvník s názvem Já, Zrní. Na nahrávku upozorňují videoklipem k duetu Ať, který si s Janem Ungerem zazpívala jeho žena Bára z dua Dva. S novou nahrávkou se pojí také Spící turné, na Zrní čeká do konce roku 12 českých měst po celé republice. Turné zakončí 22. prosince v Kladně.

Písničkář Pekař, který vydal před nedávnem studiové album Výpověď, nové písně představuje na stejnojmenném turné. Kytaristu a zpěváka doprovodí skupina ve složení Ondřej Soukup (baskytara a vokál), Lukáš Netík (kytara a vokál) a Miloš Filip (bicí). Celé turné je doprovází předkapela Czech It. Nejbližší koncert se koná 2. listopadu v Trhovém Štěpánově. Jako speciální host na koncertech v 18. listopadu Praze a v Brně 22. listopadu vystoupí rapperka Sharlota.

Skupina Poetika a rapper Lipo 23. listopadu v Pardubicích zahájí společné turné, které zahrnuje sedm zastávek. Hudebníci, jejichž klipy vykazují sledovanost v řádu milionů, představí to nejlepší ze svých aktuálních desek. Poetika vydala svůj debut Trinity loni, Lipova novinka Lyrika vyšla letos v dubnu.

Související

Více souvisejících

Hudba koncerty Skupina Tři sestry Skupina Visací zámek skupina Plexis Tomáš Klus

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 49 minutami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy