Nominace cen Žebřík ovládla skupina Lucie, vítěz bude znám 8. března

Nominace hudebních cen Žebřík ovládla skupina Lucie, která získala celkem šest nominací. Dalším favoritem je se třemi nominacemi Tomáš Klus. Dvě naděje na úspěch mají Barbora Poláková, Marpo, Monkey Business, Mydy Rabycad a Thom Artway. Pět nominovaných v každé z deseti kategorií vzešlo z prvního kola hlasování veřejnosti. ČTK o tom informoval ředitel soutěže Jaroslav Hudec.

Druhé kolo se uskuteční od 1. do 28. února. O výsledcích 27. ročníku ankety se bude rozhodovat na stránkách anketazebrik.cz. Hlasuje se i v zahraniční části. Držitelé cen budou vyhlášeni na finálovém večeru 8. března v plzeňském areálu DEPO2015. "Během šestihodinové show tři nejlepší umělci v každé kategorii převezmou bronzové sošky z dílny sochaře Václava Česáka," uvedl Hudec.

Skupina Lucie, která loni po šestnácti letech vydala nové album EvoLucie figuruje v kategoriích Skupina, Album, Videoklip, Akce a má dvojí zastoupení mezi potenciálními skladbami roku. Bodovali také Dymytry, Hentai Corporation, Support Lesbiens, Mandrage, Portless & Imodium, Kapitán Demo, Dan Bárta, Marek Ztracený, Miro Žbirka, Aneta Langerová, Anna K., Ewa Farna a Lenny.

Objevem mohou být Czech It, Eliška Rusková, Emma Drobná, Mikolas Josef nebo The Silver Spoons. Akcí roku se může stát EvoLucie tour, festival Hrady CZ, Marpo & Troublegang v O2 Areně, festival Masters Of Rock nebo Spolu tour Tomáše Kluse.

Moderátory večera budou Jakub Kohák a Iva Pazderková. Součástí udílení cen budou i koncerty, na kterých se představí Divokej Bill, Tomáš Klus, Mydy Rabycad, Gaia Mesiah a Vladimír Mišík. Chybět nebude ani každoroční DJ stage.

V loňském ročníku cen Žebřík nejvíce uspěli zpěváci Tomáš Klus a Michal Hrůza, zpěvačky Ewa Farna, Lenny a Anna K. a skupiny Mydy Rabycad a Divokej Bill. Hrůza v hlasování fanoušků zvítězil v kategorii zpěváků, zpěvačkou roku se stala Anna K. Objevem byl David Stypka a ocenění pořádajícího magazínu iReport převzal Petr Janda z kapely Olympic.

Související

Barbora Poláková

Kdo obdrží Anděly? Mezi favority patří Poláková, skupina Lucie a Kapitán Demo

Nejvíce nominací na hudební Ceny Anděl mají Bára Poláková, skupina Lucie a Kapitán Demo. Členové České hudební akademie (ČHA) je nominovali ve třech kategoriích. Po dvou nominacích mají Mandrage, Monkey Business a nováčci The Atavists, kteří se mohou stát objevem roku a zároveň bodovat ve staronové žánrové kategorii Rock. Skupina Povodí Ohře je adeptem na dva žánrové Anděly za rock a alternativu. Pořadatelé cen to dnes oznámili na setkání s novináři.

Více souvisejících

Skupina Lucie Žebřík Music Award Hudba kultura Tomáš Klus Bára Poláková Skupina MonkeyBusiness

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko ještě víc zvýší výrobu zbraní. Kvůli americké podpoře Ukrajiny

Ve středu ruský ministr obrany Sergej Šojgu nařídil zvýšení výroby zbraní s důrazem na urychlení dodávek pro konflikt na Ukrajině. Toto rozhodnutí přichází týden poté, co americký prezident Joe Biden podepsal nový vojenský balíček v hodnotě desítek miliard dolarů jako pomoc pro Kyjev.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy