Jaro plné koncertů. Na turné vyjedou UDG, Visací zámek či písničkář Pokáč

Populární skupiny UDG, Visací zámek, SPS a písničkář Pokáč vyráží na jarní turné, na kterém představí staré hity i několik nových skladeb. UDG turné pojímají jako oslavu 20 let své existence. Písničkáře Pokáče v roli předskokana doprovodí hudebník Láska. Punkové kapely Visací zámek a SPS si zopakují své společné turné Forever Punk Tour. ČTK o tom informovali mediální zástupci hudebníků.

Skupina UDG jarním turné odstartovala 23. února oslavu dvacátého výročí svého vzniku. Od února do dubna se na ně mohou těšit fanoušci ve velkých klubech a kulturních domech v Česku. V 16 městech čeká na návštěvníky narozeninová koncertní show s hity jako Kurtizána, Hvězdář nebo Buď a nebe, zazní i nové písně. V Ústí nad Labem, odkud UDG pocházejí, vystoupí 1. března. Sérii koncertů zakončí 6. dubna v litvínovském klubu Attic.

U příležitosti oslav UDG chystají pro své příznivce i nekoncertní dárky. První z nich bude akustické CD a DVD, během léta vznikne i festivalové live CD a do konce roku by kapela chtěla dokončit nové album. UDG zatím vydali pět alb, z nichž poslední s názvem Emotikon vyšlo před dvěma lety.

Oblíbený písničkář Pokáč, vlastním jménem Jan Pokorný, vyráží spolu s předskokanem, který vystupuje pod jménem Láska, na turné s názvem Pokáčovo jaro 2019. Oba hudebníci vystoupí 1. března v M klubu ve Vysokém Mýtě a sérii koncertů zakončí 4. května na Zámku v Novém Městě nad Metují. Navštíví 22 měst po republice. Zazní písně z Pokáčova připravovaného druhého alba, které by mělo vyjít po skončení jeho jarního turné.

Folkový zpěvák Pokáč označovaný za 'Jarka Nohavicu youtubové doby' má na svém kontě hity jako Rád chodím na poštu nebo Vymlácený entery. Je dvorním textařem zpěváka Voxela, podílel se na několika písních skupiny Mirai či Jakuba Děkana. V květnu 2017 vydal debutové album Vlasy, za které získal Zlatou desku.

Kapela Visací zámek hrající 36 let ve stejném složení a pražská punková stálice SPS vyráží opět na společné turné Forever Punk Tour II. První koncert se uskuteční 8. března v Kulturním domě Hlubočky u Olomouce. Pražská zastávka bude 28. března v Paláci Akropolis.

"Že bude turné velkolepé, už víme, Forever punk tour I. bylo nabité skvělými koncerty, fanoušky a punkovou atmosférou. Jsme moc rádi, že si šňůru s SPS můžeme zopakovat," uvedl zpěvák Visacího zámku Jan Haubert.

Obě kapely připouští, že možná dojde opět i na improvizovaná společná vystoupení. "Letošní společné turné se přesouvá do větších sálů, takže to bude výzva pro obě party. Během prvního turné byly dobré ohlasy u fanoušků, že se jim tohle spojení líbí a na posledním koncertě jsme se s Visacím zámkem shodli, že by byla škoda to zase někdy nezopakovat. Uplynuly dva roky a vyrážíme spolu opět. Svěží po zimní pauze, natěšení na ten rámus, akorát o chlup starší...," podotkl baskytarista a zpěvák SPS Jan Sklenář.

Související

Koncert, ilustrační foto

Na korunovačním koncertě promluví Tom Cruise i Bear Grylls. Některé hvězdy odmítly vystoupit, vstupenky provází problémy

V rámci oslav korunovace krále Karla III. je na dnešní večer připraven velký koncert na hradě Windsor, kde vystoupí například zpěváci Lionel Richie, Katy Perry nebo Andrea Bocelli. Původně se měla objevit idalší známa jména, někteří ze slavných zpěváků a zpěvaček ale účast na koncertě odmítli. Akci, která není zcela určena veřejnosti, navíc provází problémy s lístky.

Více souvisejících

Koncert Skupina Visací zámek Skupina UDG písničkář Pokáč Hudba kultura

Aktuálně se děje

před 58 minutami

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

Zdroj: Lucie Žáková

Další zprávy