Muzikál Tarzan míří do Hybernie. Napsal jej legendární Phil Collins

Muzikál Tarzan, jehož autorem je populární hudebník Phil Collins, zamíří ještě letos z Broadwaye do Prahy. V říjnu by jej mělo uvést Divadlo Hybernia v obsazení, kterému mají vévodit kupříkladu Josef Vojtek nebo David Gránský.

Po řadě úspěšných původních muzikálů přichází na prkna Divadla Hybernia příběh, který zná snad opravdu každý. V říjnu totiž čeká tuzemské diváky premiéra muzikálu Tarzan, který původně vznikl pro produkci na Broadwayi a hudbu k němu složil legendární hudebník Phil Collins. Za skladbu You Will Be In My Heart dokonce obdržel Grammy, Oscara i Zlatý glóbus.

Příběh líčí osudy potomka mladého anglického páru, kterého po tragické smrti jeho rodičů vychová pralesní opice. Díky své síle a důvtipu se stane nejmocnějším tvorem džungle. Jeho dobrodružný život v korunách stromů obrátí naruby expedice profesora Portera, který přijel do africké džungle studovat život goril.

Tarzan si poprvé uvědomí, že je člověk, jeho prozření je navíc umocněno opětovanou láskou k profesorově dceři Jane. Na romantiku ovšem zatím moc času nezbývá. Zlotřilý průvodce expedice Clayton však hodlá uskutečnit svůj ďábelský plán, chce gorily zbavit svobody. Předlohou byla kniha Edgara Rice Burroughse Tarzan – král džungle.

Divadlo Hybernia počítá s hvězdným obsazením a už jedná s řadou zajímavých umělců. Patří mezi ně jmenovci Roman Vojtek a Josef Vojtek, David Gránský, Ivana Korolová, Jaromír Dulava, Martin Dejdar nebo Petra Vraspírová.

Premiéra je naplánována na 3. října 2019, divadlo plánuje až 70 představení během sezóny 2019/2020. Ceny vstupenek startují na 490 korunách. Zástupci divadla věří, že Tarzan dokáže spojit jejich diváky v jeden celek a nabídnout jim neopakovatelný zážitek.

Související

muzikál Tarzan v divadle Hybernia Praha

Tarzan uchvátil Prahu: Velká premiéra v divadle Hybernia

Jeden z nejúspěšnějších světových muzikálů Tarzan viděli na slavnostní premiéře první diváci. Jeviště Divadla Hybernia se doslova proměnilo v džungli, kde vzduchem létaly opice a sálem zněly hity Phila Collinse. Romantické pasáže rozplakaly nejednu divačku, multimediální show a akrobacie uchvátila návštěvníky. Hvězdně obsazenému představení aplaudovaly i hvězdy showbyznysu a představitelé politické scény.

Více souvisejících

muzikál Tarzan Tarzan divadlo Hybernia muzikál Phil Collins

Aktuálně se děje

před 5 minutami

před 46 minutami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

V Německu se převrhl traktor s vlečkou. 30 zraněných, 10 lidí bojuje o život

Ve středu došlo poblíž města Kandern na jihozápadě Německa k převrácení traktorem tažené vlečky, přičemž přibližně 30 lidí utrpělo zranění. Stav deseti z nich je vážný, informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy