Jaklova Folimanka Blues slaví 20 let

Praha - Všichni příznivci bigbítu jsou zváni 14. 9. 2013 do Paláce Akropolis, kde v 18:30 začne narozeninový koncert kapely Folimanka Blues. Přestože kapelu postihlo během jejího působení několik tragédií a z původního složení zůstal naživu jen zakladatel kapely, dokázala se vždy vrátit a letos oslaví dvacáté narozeniny.

Folimanka blues odehrála stovky koncertů po celé republice, vystupovala i na Slovensku, v Polsku, Rakousku, Německu a v USA a vydala 4 alba, z nichž poslední je Krajina po bitvě z roku 2011. Folimanka Blues hraje dramatické písně o životě s ženami a bez nich, ale také „vypalovačky" o pivu a hospodách.

Kapela vznikla v roce 1993 a jde o „odvázaný bigbít i pořádné drama s kusem historie. Folimanka blues je kapela velkých vášní i velké srandy, kapela, která voní slzami a smrdí potem," uvádí Ladislav Jakl, frontman kapely. Kapelu v průběhu jejího trvání opustili čtyři členové, v roce 2005 zemřel Zdeněk Cimmerman, v roce 2006 odešel hrát věčné nebeské jam-session Ríša Kříž, v roce 2011 se za ním vydal pianista Robby Černý a jako poslední zemřel loni v prosinci Honza Chalupský. „Jako kapelu nás potkalo velké neštěstí, ale protože bigbít musí žít, pokračujeme dál a letos chceme ukázat nový směr naší kapely, protože Ríša Kříž, Zdeněk Cimmerman, Robby Černý a Honza Chalupský určitě shora kontrolujou, jestli se ti dole neflákaj," dodává kapelník.

Folimanka Blues zahajuje narozeninovým koncertem v Paláci Akropolis novou etapu svého života v mezinárodním složení: Benny Stopař Beníšek (p), Eugen Pál Baláž (g), Hadži Hrkal (bg), Mirek Lahoda (dr.) a L. Jakl (voc., g).

Související

Ladislav Jakl

Jakl dostal za potyčku v metru pokutu 1000 korun, jeho sok má zaplatit 5000

Ladislav Jakl, někdejší tajemník bývalého prezidenta Václava Klause, dostal za loňskou potyčku v metru pokutu 1000 korun, jeho sok musí zaplatit 5000 korun. ČTK to dnes sdělil Jakl. O výši trestu rozhodl úřad Prahy 1, informovala dnes Česká televize. Policie případ odložila a předala úřadu jako přestupek, na což si Jakl neúspěšně stěžoval u státního zastupitelství.
Ladislav Jakl

Ladislav Jakl a potyčka v metru? Postup policie byl správný

V případě potyčky někdejšího tajemníka bývalého prezidenta Václava Klause Ladislava Jakla s mužem v metru postupovala policie podle státního zástupce správně. Uvedl to dnes server Aktuálně.cz na základě vyjádření šéfa Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 1 Jana Lelka. Jakl podle serveru na dotazy k rozhodnutí žalobce nereagoval. Jakl tvrdil, že byl letos v květnu v Praze napaden, podle policie se ale jednalo o vzájemnou potyčku. Jakl následně požádal Vrchní státní zastupitelství v Praze, aby prověřilo počínání policie při vyšetřování.

Více souvisejících

Ladislav Jakl Skupina Folimanka Blues

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

včera

včera

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy