Na festivalu Rock for People zjistíte, jak vypadá rakovina prsu

Hradec Králové – V královehradeckém Festivalparku se můžete pobavit i vědeckými experimenty v podání populizátorů věd z Univerzity Karlovy. Na jednom z největších českých hudebních festivalů Rock for People se holt nudit nebudete.

„Science for People" rozzáří královéhradecký festival fantastickým světem vědeckých experimentů a nejnovějšími poznatky z oblasti lékařských a přírodních věd.

„V našem přírodovědném stanu můžete vrhnout svou energii do desítek experimentů. Molekulární bar, kriminální show, kde lidé uvidí forenzní metody vyšetřování nebo třeba triky s daktyloskopickými technikami jsou jen některé z příkladů," láká Alexandra Hroncová z Přírodovědecké fakulty UK. V Přírodovědném stanu budete obdivovat syčící šváby a svítící štíry, ale také si můžete vyrobit vlastní parfém.

Doprovodný program ze světa vědy má nejen pobavit ty, kteří si v daný okamžik z hudební nabídky festivalu nevyberou, ale i podat zajímavé informace a upozornit na zdravotní rizika civilizačních chorob, se kterými bojuje čím dál více lidí.

Lékařská fakulta UK nabídne návštěvníkům festivalu vyzkoušet obratnost rukou a na speciálních modelech odhalit počáteční fázi rakovinu prsu. Model erektivní disfunkce zase zájemcům vysvětlí, co se děje, když se nic neděje.

Na dvacátém ročníku hudebního festivalu Rock for People vystoupí kapely jako Manu Chao, Biffy Clyro, Madness Chase & Status či Lucie a řada dalších. Hudební festival Rock for People probíhá od 3. do 5. července.

Související

skupina Foster the People

Startuje festival Rock for People 2022, pořadatelé očekávají přes 30.000 lidí

V prostorách letiště v Hradci Králové dnes začíná festival Rock for People. Na akci, která potrvá do 18. června, pořadatelé očekávají přes 30.000 lidí. Z prodeje již zmizely čtyřdenní vstupenky a jedinou možností, jak se festivalu zúčastnit, je nyní zakoupení posledních jednodenních. Podle organizátorů festivalu je letošní 26. ročník zlomový, rozpočet akce poprvé překročil 100 milionů korun.
skupina Foster the People

Festival Rock for People letos kvůli epidemii opět nebude

Festival Rock for People, který se měl v červnu konat na letišti v Hradci Králové, se kvůli pokračující epidemii koronaviru neuskuteční. Organizátoři jej posunou o rok na 16. až 18. června 2022. ČTK to dnes sdělili pořadatelé.

Více souvisejících

Rock for People lékaři prsní implantáty

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Volodymyr Zelenskyj

Zelenskyj přirovnal Putina k Hitlerovi

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v pátek odmítl podmínky ruského prezidenta Vladimira Putina pro okamžité příměří a zahájení jednání o ukončení války na Ukrajině. Tyto podmínky označil za ultimáta a přirovnal Putinovy návrhy k politice nacistického vůdce Adolfa Hitlera, uvedl server Ukrajinska pravda.

včera

včera

Návštěva Jense Stoltenberga u Zelenského v Kyjevě (29. dubna 2024).

Stoltenberg se vysmál Putinovu návrhu na mír. Podle Kyjeva je absurdní

Ukrajina označila podmínky pro ukončení války, které v pátek představil ruský prezident Vladimir Putin, za absurdní. Podle Ukrajiny se Putin snaží zavádět mezinárodní společenství a oslabovat skutečné diplomatické úsilí zaměřené na dosažení míru, uvedl server Ukrajinska pravda.

včera

EU

Kormidlo zelené politiky EU se neotočí, míní expertka. Nové složení EP ale zřejmě způsobí složitější schvalovací proces

Volby do Evropského parlamentu zasadily nepříjemnou ránu frakci Zelených. Ti oproti volbám z roku 2019 ztratili 18 křesel, letos dosáhli pouze na zisk celkových 7,4 % a 53 mandátů. Expertka na politiku Evropské unie Veronika Velička Zapletalová z Masarykovy univerzity v Brně pro EuroZprávy.cz ale vysvětlila, že ústředním bodem ve schvalovacím procesu je koalice Evropské lidové strany (EPP) a Socialistů a demokratů (S&D)., „Pro Evropskou unii je po technické stránce reálné být do roku 2050 neutrální,“ uvedla. 

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Šlachta

Přísaha a Motoristé jednají o budoucí spolupráci. Proč bořit něco, co funguje, ptá se Šlachta v rozhovoru pro EZ

Koalice Přísahy a Motoristé ve volbách do Evropského parlamentu získala dva mandáty. EuroZprávy.cz v této souvislosti oslovily předsedu hnutí Přísaha Roberta Šlachtu. Odmítl, že by jeho hnutí upozadilo svůj program kvůli spolupráci s Motoristy sobě. „Nikola Bartůšek a Filip Turek spolu skvěle fungují jako tým. Nikola jako odbornice na migraci a Filip jako odborník na Green Deal a průmysl. A to jsou dvě základní témata, o které dalších pět let v Evropě půjde,“ říká. 

včera

včera

včera

včera

Soukup přišel o TV Barrandov. Valná hromada ho odvolala z představenstva

Podnikatel Jan Čermák nahradil Jaromíra Soukupa v jednočlenném představenstvu společnosti Barrandov Televizní Studio, jak rozhodla před měsícem valná hromada firmy. Tato změna byla dnes oficiálně zapsána ve Sbírce listin. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy