Žebříček videí YouTube ovládli čeští interpreti, kraluje Karel Gott

Šest z deseti nejúspěšnějších hudebních videí roku 2019 na lokální verzi serveru YouTube je z české produkce. Žebříčku YouTube Rewind v ČR kraluje Karel Gott a jeho společná píseň s dcerou Charlottou Ellou pod názvem Srdce nehasnou, která zaznamenala 29 milionů zhlédnutí. Do první desítky se probojovala také například Berenika Kohoutová nebo rapper Viktor Sheen.

V tiskové zprávě to dnes uvedla společnost Google, která YouTube vlastní.

Klip Srdce nehasnou nahrál Karel Gott se svou dcerou jen pár měsíců před svým skonem a pro dvojici ji napsal zpěvák Richard Krajčo. Podle zástupců YouTube je vysoce pravděpodobné, že se klip zařadí mezi nejrychleji rostoucí česká videa posledních let.

"Z každoročních žebříčků YouTube Rewind je patrné, jak se proměňují preference českých uživatelů YouTube. Dlouhodobě pozorujeme, že Češi čím dál častěji vyhledávají místní produkci a hudbu v mateřském jazyce. V letošním roce se tento trend projevil naplno, když interpreti jako Viktor Sheen či Berenika Kohoutová porazili ve sledovanosti i největší globální hvězdy, jako jsou Billie Eilish nebo Calvin Harris," uvedla marketingová manažerka YouTube pro střední a východní Evropu Pavla Grigarová.

Druhé místo patří českému rapperovi kazašského původu Viktoru Sheenovi, který si ve spojení s trojicí mladých rapperů Calin, Hasan a Nik Tendo získal publikum songem Až na měsíc.

V první pětici se dále objevila kapela Mirai s videem k písni ØTCHI. Velký úspěch letos zaznamenal i nováček hudební scény, herečka Berenika Kohoutová, s párty klipem k písni Dělám stojky.

První pětici pak uzavírá stálice české hudební scény Ewa Farna s písní Ta o nás, kterou nahrála spolu se svým manželem, kytaristou Martinem Chobotem.

Související

Více souvisejících

Hudba Youtube Karel Gott Berenika Kohoutová Viktor Sheen kultura

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy