Po dvou anticenách Zlatá malina dostaly filmy Blondýnka, Morbius a Elvis

Nejhorším snímkem roku a filmem s nejhorším scénářem se podle organizátorů amerických filmových anticen Zlatá malina stal snímek z produkce společnosti Netflix nazvaný Blondýnka inspirovaný životem Marilyn Monroe. Po dvou Zlatých malinách dostaly i horor Morbius a životopisný film Elvis, informovala televize CNN.

Cenu pro nejhoršího herce si vysloužil Jared Leto rolí upírovitého antihrdiny ve filmu Morbius, za nějž dostala anticenu i herečka Adria Arjonaová v kategorii nejhorší herečka ve vedlejší roli. Nejhorším hercem ve vedlejší roli se podle nadace Golden Raspberry Awards stal Tom Hanks za ztvárnění hudebního manažera Toma Parkera ve filmu Elvis. Hanks dostal za tento film Zlatou malinu i v kategorii nejhorší společná kombinace, a to spolu se svou latexovou obličejovou maskou a "směšným" přízvukem.

Zlaté maliny se udělují den před americkými filmovými cenami Oscar, na něž má přitom snímek Elvis osm nominací, včetně kategorie nejlepší film.

Ceny za nejhorší snímky a herecké počiny každoročně uděluje organizace Golden Raspberry Awards, která má něco přes 1000 členů a vítěze volí z nominovaných online. S nápadem udělovat tyto anticeny přišel v roce 1980 kalifornský publicista a filmový fanoušek John Wilson.

Ceny se udělují za nejhorší filmové přešlapy roku, ale v letošním ročníku organizátoři sami jeden udělali, jak píše časopis Hollywood Reporter. V kategorii nejhorší herečka roku nominovali teprve 12letou Ryan Kieru Armstrongovou. Po kritice na sociálních sítích jméno nezletilé dívky škrtli, nahradili svým a cenu v této kategorii tak nakonec dostali oni.

Související

US producer Jonathan Wang (L), winner of the Oscar for Best Picture for

Oscar 2023: Nejlepším filmem je Všechno, všude, najednou, celkem má sedm ocenění

Letošní 95. ročník cen americké Akademie filmového umění a věd ovládla bláznivá sci-fi komedie Všechno, všude, najednou, která byla vyhlášena nejlepším filmem uplynulého roku a posbírala také dalších šest zlatých sošek. Čtyři Oscary včetně toho za nejlepší zahraniční film si připsali tvůrci válečného dramatu Na západní frontě klid, které se natáčelo hlavně v Česku. Žádný ze čtyř Čechů nominovaných za práci na tomto filmu ale ve své kategorii nezvítězil.
Na západní frontě klid (2022)

Češi nominovaní na Oscara si chtějí užít vyhlašování a nechat se překvapit

Hlavně si užít slavnostní předávání Oscarů a nechat se překvapit, jestli to přeci jen nevyjde, chce dvojice Čechů nominovaných na zlatou sošku. Zvukař Viktor Prášil a trikař Viktor Müller, kteří jsou oba nominováni za práci na v Česku natáčeném válečném filmu Na západní frontě klid, to řekli v rozhovoru s ČTK. Jako favorit se necítí ani jeden z nich.

Více souvisejících

Ceny Oscar ceny Zlatá malina film Elvis (2022) Tom Hanks

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 11 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Pellegrini: S Ficem jsem hovořil. Jeho stav je vážný, to nejtěžší má před sebou

Zdravotní stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) po středečním útoku je nadále velmi vážný. Uvedl to zvolený prezident Peter Pellegrini po návštěvě předsedy vlády v báňskobystrické nemocnici. Krátce spolu podle jeho slov komunikovali.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy