StarDance: Předpovědi se naplnily! Pavlásek je ve finále, poslední vypadnuvší je Radek Banga

Praha - Co bylo jedním z nejdiskutovanějších témat uplynulého týdne? Zapomeňte na fotbal, politiku nebo lepší společnost. Hitem diskusí a spekulací je tanečně zábavná soutěž.

Fenomén "Pavlásek" zaplavil naši společnost a přinášel neuvěřitelné kombinace, z nichž některé bychom směle mohli nazvat konspiračními. Skoro by se dalo říci, že čím méně pravděpodobná, tím zajímavěji přijímaná. Debaty o smysluplnosti soutěže, kterou ovládá "absolutní dřevo", jak bývá v debatách Lukáš Pavlásek nazýván, dokonce místy dospěly k útočnému osočování, že místo aby byla totálně pohaněna a zdiskreditována, ještě se jí zajišťuje publicita. 

Takoví radikální posuzovatelé by si znovu měli uvědomit, že nejde o náš, tedy český výmysl, ale přesně stanovený formát, který se musí dodržovat. Takže těžko budeme podezřívat někoho z úpravy nebo dokonce změny pravidel. Jestli se kupčí nebo manipuluje s hlasy nelze ani vyvrátit ani potvrdit, ostatně takhle bychom mohli podezřívat jakýkoli podnik, který je založen na sčítání hlasů odkudkoli. Českým slavíkem počínaje a volbami konče. Takže otázka, co způsobilo, že netanečník přežil až do - i když poněkud upraveného - finále, leží někde jinde. Nepochybně bude náležitě zanalyzována a dozvíme se třeba nových deset plus jedno vysvětlení. 

Osmička tanců bez překvapení

Věnujme se teď předposlednímu večeru, v němž nás čekaly quickstep, valčík, salsa a rumba. Páry se o tuto čtveřici podělily jako v minulosti, ale pro jistotu to připomeňme - Radek Banga s Terezou Bufkovou zatančili salsu a quickstep, Jitka Schneiderová a Marek Dědík předvedl valčík a rumbu, Lukáš Pavlásek provedl Lucii Hunčárovou quickstepem a salsou a Marie Doležalová plus Marek Zelinka vířili po parketu v rytmu rumby a valčíku. 

Nemá asi příliš smysl zdůrazňovat, že tři páry měly vysoké hodnocení a Pavlásek s Hunčárovou minimální, ba dokonce za oba tance dostali čtyřicet bodů (21 + 19), tedy tolik, co Doležalová se Zelinkou za svůj valčík. Právě tato dvojice se umístila z hlediska poroty na první příčce se 76 body (36 + 40), následovali Schneiderová s Dědíkem s 73 body na kontě (36 + 37) a konečně "jedenasedmdesátkový" Banga s Bufkovou (35 + 36). 

Pak ale nastoupil Vox Populi a ten rozhodl, že soutěž opustí právě Radek Banga a Tereza Bufková a nikoli Pavlásek s Hunčárovou - tyto dva páry se dostaly do závěrečného "rozstřelu". Tím se jenom přileje oheň do názorových proudů, hledajících různé fígle v celé soutěži, protože přesně tenhle závěr se v mnoha případech předpokládal a předvídal. Na rozdíl od minulého večera však Radek Banga završil své účinkování ve StarDance důstojně. Bez slůvka smutku dokázal zažertovat, že aspoň stihne manželce koupit dárky. Dojde také na jeho sázku, že zatančí na Václavském náměstí - s Markem Zelinkou. Podmínkou pro její splnění bylo, že se dostane až do tohoto, tedy celkově předposledního, večera.

Příště už budeme znát vítěze sedmé řady

Novinkou posledního, předvánočního kola bude nikoli finální dvojice, nýbrž trojice; každá se bude prezentovat hned čtyřikrát. Musí si připravit vždy ten tanec, který jim byl po dobu soutěže nejlépe ohodnocen - půjde o standard, latinskoamerický rytmus a free style, poslední položka bude jejich nejoblíbenější tanec, který si sami vyberou. 

Organizátoři také slibují na začátku posledního večera sedmé řady jedno překvapení; dočkáme se i společné choreografie zbylých tří párů. Poprvé za existenci StarDance tedy uvidíme přímý boj o stupně vítězů, rozdělí se pomyslné medaile, nikdo už nebude odcházet s pocitem, že příště bude chybět. A měli bychom rovněž vidět všech deset dvojic; je tradicí, že při finálovém večeru se opět sejdou jako na začátku.

Zkusme si říci - je to jen soutěž

O ovlivněném pořadu, o zákulisních machinacích, o úplatcích, korupci se mluví jak na běžícím pásu. Možná se nyní StarDance připodobňuje k jiným oblastem života, kde podobné záležitosti běžně existují a lidé s nimi mají své zkušenosti. Samotní účinkující a moderátor Eben se pokoušeli vše odlehčit a nelze říci, že by nebyli v tomto směru originální. Pavlásek prohlásil, že národ musí z letargie dostat jedno nemehlo a co se za jeho slovy skrývá, dokazují bohaté internetové a sociálně síťové diskuze. Eben glosoval situaci výrokem "Pokud si na něco chcete stěžovat, pošlete hlas Pavláskovi". 

Přitom Radek Banga tvrdí, že Pavláska všichni z celého kolektivu StarDance mají rádi a není důvod mu nevěřit. Už několikrát jsme byli svědky, že se dělá velbloud z komára a naopak. Těm, kteří by chtěli soutěž zrušit, očernit, pohanit, je nutné znovu připomenout, že svým založením prostě nemá ambice najít nové profesionální tanečníky mezi herci, zpěváky či sportovci. Má to být zábava, možná ji někdo pojal jako formu protestu - a nebo odráží náladu ve společnosti, kdy vzájemné vztahy dostoupily do takové úrovně, že hledáme podrazy, podvody a korupci úplně všude a nevěříme ničemu? 

Ať stojí za postupem Lukáše Pavláska do finále cokoli, je třeba dodat ještě jednu věc - Jitka Schneiderová stejně jako Marie Doležalová z tanečního hlediska představovaly mezi soutěžícími (nikoli profesionálními tanečníky) zcela určitě špičku, Marek Dědík se všeobecně těší velkým sympatiím a Marek Zelinka zase platí na úžasného choreografa. I kdyby tyhle dva páry skončily za týden na druhém a třetím místě, nemají se za co stydět. Což ostatně dokazuje i názor poroty. Musíme jen brát v potaz, že tohle není ani odborná, ani talentová, ale zábavní soutěž. Zkusme to pochopit.

Související

StarDance odhalila jména pěti mužských účastníků třinácté řady.

StarDance 2024 je kompletní. Tančit budou také herci Blažek a Hes

Jména všech deseti účastníků podzimní třinácté řady StarDance jsou známá. Česká televize ve středu na sociálních sítích odhalila jména pěti mužů, kteří se objeví na parketu. Už v pondělí prozradila, jaké slavné ženy budou usilovat o titul královny tanečního parketu. 

Více souvisejících

StarDance Lukáš Pavlásek Radoslav Banga

Aktuálně se děje

před 23 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko ještě víc zvýší výrobu zbraní. Kvůli americké podpoře Ukrajiny

Ve středu ruský ministr obrany Sergej Šojgu nařídil zvýšení výroby zbraní s důrazem na urychlení dodávek pro konflikt na Ukrajině. Toto rozhodnutí přichází týden poté, co americký prezident Joe Biden podepsal nový vojenský balíček v hodnotě desítek miliard dolarů jako pomoc pro Kyjev.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy