V Česku již 5 měsíců sídlí pařížský fenomén. Nyní přivítal dvě sportovní hvězdy

Praha - Do muzea Grévin pět měsíců po otevření vstoupily dvě české sportovní superstar. Hokejová hvězda Jaromír Jágr a tenisová legenda Martina Navrátilová se zařadí po bok takových osobností, jako Charlie Chaplin či Jean Paul Belmondo.

Muzeum Grévin je slavné pařížské muzeum voskových figurín, které existuje od roku 1882. V České republice již ale 5 pět měsíců existuje pobočka. Naleznete ji v Celetné ulici v centru Prahy.

Právě zde budou v sobotu odhaleny dva nové přírůstky do rodiny voskových figurín slavných. Server EuroZprávy.cz měl možnost je vidět už dnes a jde opravdu o úžasnou práci.

Fotogalerie:
OBRAZEM: Krampol se "setkal" s Belmondem. Odhalil pak dvě sportovní hvězdy
 

Jaromír Jágr, olympijský vítěz z Nagana a historicky nejlepší Evropan hrajícím v NHL, a Martina Navrátilová, bývalá československá a později americká tenistka, která je považována za jednu z nejlepších tenistek všech dob, vypadají jako živí. Jejich figuríny novinářům odhalil moderátor a herec Jiří Krampol.

"Ačkoliv nejsem znalcem českého hokeje, jméno Jaromíra Jágra samozřejmě znám jako u nás každý kluk. Je to sportovní ikona, která asi nikdy nepřestane mít své fanoušky. A Martina Navrátilová? Nejen její sportovní výkony ale i osobní odvaha být jiná ji pro Grévin předurčují.," poznamenává k novým figurínám v expozici muzea Grévin Heinrich Homola, generální ředitel.

Navrátilová i Jágr budou k vidění ve sportovním sále, kde najdete i jiné slavné české sportovce. V dalších sálech naleznete filmové hvězdy, slavné zpěváky i historické osobnosti.

Pro muzeum je tento víkend význačný i tím, že pouhých pět měsíců po otevření přivítá svého padesátitisícového návštěvníka.

Související

Pat a Mat v muzeu Grévin

Pat a Mat v muzeu Grévin Praha „… A je to!“

Praha - Pat a Mat, dva pověstně nešikovní kutilové baví svými triky a zlepšováky diváky u televizních obrazovek již přes 40 let. Tito dva kutilové budou k vidění v centru Prahy, kde si na nějaký čas založili své vlastní studio, ve kterém chtějí lidem ukázat, jak třeba vznikají animované filmy. Vše můžete objevit přímo v muzeu, a to na vlastní oči od 14. dubna 2017 na Celetné 15, kde naleznete stálou exhibici rozšířenou o novou interaktivní výstavu věnovanou populárnímu světu legendárních postaviček. „… A je to!“

Více souvisejících

Muzeum Grévin

Aktuálně se děje

před 49 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Zničená Ukrajina.

Ukrajině hrozí porážka kvůli váhající Evropě, tvrdí analýza z Německa

Rusko pod vedením Vladimira Putina sice ekonomicky i technicky oproti NATO ztrácí, přesto válku na Ukrajině vyhraje, domnívá se německý novinář Christoph von Marschall. Napsal to v analýze pro týdeník Focus a deník Tagesspiegel. Podle jeho názoru se může opakovat scénář z Afghánistánu, který západní spojenci v roce 2021 opustili a ponechali napospas Tálibánu. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku.

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Aktualizováno před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

Audrey Hepburnová, hvězda stříbrného plátna a módní ikona, by dnes oslavila 95. narozeniny

Čtvrtého květnového dne roku 1929, tedy před 95 lety, se v belgickém hlavním městě do vážené rodiny s aristokratickými předky narodila holčička. Ta se později jako Audrey Hepburnová stala slavnou herečkou a módní ikonou. Svůj rodinný původ měla i v našich zemích.

Zdroj: Lucie Žáková

Další zprávy