Výstava obrazů v Galerii U Klicperů v rukou umělců z Čech a Ukrajiny

Praha - Výstava dvou umělců Němce a Ščigola zaplaví Galerii U Klicperů. Martin Němec dokonce vydal několik alb a dokonce také jedno z nich s Bárou Basikovou. Napsal také několkfilmových scénářů.

Obrazy Martina Němce můžete v Galerii U Klicperů vídat do 12. prosince. Martin Němec, narozený v roce 1957 v Praze, absolvoval AVU u profesora Smetany a velmi rychle zaujal svým světem imaginativních obrazů. Kromě malířství se věnuje hudbě jako kapelník a autor rockové kapely Precedens a skupiny Lily Marlene. Vydal mnoho autorských alb, také s Bárou Basikovou. Vytvořil hudbu k řadě filmů a divadelních inscenací, připravil několik filmových scénářů. Napsal také povídkové knihy Stodola a Vana s výhledem.

Slavnostní zahájení výstavy obrazů Michaila Ščigola zaočne v sobotu 14. prosince 2013 v 18.00 hodin. Autor je původně ukrajinský architekt, ale také sochař a malíř. Od roku 1990 žije v naší zemi a dnes už patří mezi výrazné osobnosti české výtvarné scény. Ve svém díle vychází z evropského expresionismu a spojuje moderní umění západu s byzantskou kulturou východních slovanů.Výstava potrvá do 12. února 2014.

Související

Praha, ilustrační foto

Záhada kolem Pražského hradu: Proč na něm první český král nesídlil?

Nepřehlédnutelná dominanta hlavního města Prahy a odvěký symbol české státnosti, to je Pražský hrad. Svou významnou roli v otázce svrchovanosti nad okolím měl pražský ostroh již od nepaměti. První česká knížata, počínaje Bořivojem, soustředila svou moc právě sem. Přesto zde později první český král nesídlil. Který to byl a proč se tak stalo?

Více souvisejících

Praha - Vyšehrad

Aktuálně se děje

před 3 minutami

před 12 minutami

před 1 hodinou

před 3 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy