Ignis Brunensis 2021: Ohňostrojný Harry Potter na závěr 24. mezinárodní přehlídky v Brně

Ohňostrojnou tečku čtyřiadvacátého festivalu RegioJet Ignis Brunensis připravili v sobotu 11. září domácí ohňostrůjci Theatrum Pyroboli.

Jejich Kouzelná země na motivy Harryho Pottera byla věnovaná všem dětem k začátku nového školního roku, proto ohňostroj mimořádně začínal o hodinu dříve (21:30).

Závěrečnému kouzelnickému valčíkovému plesu a celému ohňostroji ovšem aplaudovali nejen malí diváci. Ohňostrojný epilog završil pětici ohňostrojů Ignis Brunensis, které se letos všechny konaly z důvodu koronavirových opatření nad brněnským hradem Špilberk.

Festival se podařilo připravit v kompletní dramaturgii čtyř soutěžních a jednoho nesoutěžního představení, covidu navzdory od konce června do poloviny září. Region Brna a jižní Moravy letos v ohňostrojném světě pozitivně rezonoval po celé léto. I v této složité době se totiž podařilo udržet ohňostrojnou přehlídku na mezinárodní úrovni, navíc v jako jedné z mála evropských i zámořských destinací.

Festivalové programy pokračují do středy 15. září Také v neděli 12. září mohou zejména rodiny s dětmi navštívit akci Špilberk žije pověstmi.  Pro milovníky ryb a plodů moře pokračují v neděli 12. září Slavnosti moře na Kraví hoře. Na úterý a středu 14. a 15. září připravuje Vojenský umělecký soubor Ondráš na Špilberku dva benefiční koncerty.  Čtvrtstoletý festival Ignis Brunensis v roce 2022 V příštím roce 2022 se festival RegioJet Ignis Brunensis uskuteční v Brně a na jižní Moravě už popětadvacáté. Termín a podrobnější informace budou vyhlášeny během podzimu. Už teď je možné potvrdit, že nás čekají čtyři soutěžní umělecká představení a jeden nesoutěžní ohňostroj. Ten bude věnovaný Gregoru Johannu Mendelovi u příležitosti dvoustého výročí od narození této světoznámé osobnosti. Mezinárodní produkční tým Ignis Brunensis věří, že se s mezinárodní ohňostrojnou soutěží podaří ve čtvrtstoletém ročníku vrátit v letním období na Brněnskou přehradu.

Související

Arnaud Fouriau, Pok Lux Factory z dnešního vyhlášení Ignis Brunensis Winner of Winners na brněnské Nové radnici (22. června 2023, Brno).

Vítězem Ignis Brunensis 2023 jsou Francouzi s Ohnivým polibkem vodě

Vítězové třech předchozích ročníků se střetli v letošním mezinárodním ohňostrojovém klání Ignis Brunensis ve snaze získat titul Vítěze vítězů. Porota udělovala celkem tři ocenění: za nejlepší výběr hudby, nejlepší scénografii a hlavní cenu 26. ročníku soutěže.
Norský ohňostroj byl velkolepý i dramatický Prohlédněte si galerii

Ignis Brunensis 2023: Norský ohňostroj byl velkolepý i dramatický

Společnost North Star Fireworks z Norska, vedená Andreasem Helle, představila v Brně ohromující představení nazvané Severský Noir. Tato show je inspirována detektivními romány, nejen od Jo Nesbøho, a kombinuje je s norskými interprety elektronické hudby.

Více souvisejících

ignis brunensis Brno

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 22 minutami

před 22 minutami

před 1 hodinou

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

před 10 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

Vstup Česka do Evropské unie byl výhrou, i když EU není bezchybná, řekl Pavel

Při zahájení festivalu United Islands of Prague prezident Petr Pavel zdůraznil, že vstup České republiky do Evropské unie byl výhrou, i když EU není bezchybná. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy