Ve StarDance se rozhodlo o finalistech, dotancovala Iva Kubelková

Ve StarDance se v sobotu večer rozhodlo o tom, kdo postoupí do finále, kterým letošní řada soutěže vyvrcholí za týden, kdy budou vyhlášeni vítězové, tedy král a královna tanečního parketu. Dnes tančily ještě čtyři soutěžní páry, postupujícími jsou Eva Adamczyková, Darija Pavlovičová a Vavřinec Hradilek.

Dvanáctou řadu StarDance prozatím opustili herec David Prachař a Zuzana Dvořáková Šťastná, jeho kolegyně Ivana Chýlková a dřívější porotce Jan Tománek, zpěvák a muzikant Richard Krajčo a jeho slovenská taneční partnerka Dominika Rošková, zpěvačka Tereza Mašková a tanečník Daniel Kecskeméti, herec Marek Adamczyk s Lenkou Norou Návorkovou a naposledy cukrář Josef Maršálek a Adriana Mašková.

Letošní ročník soutěže stejně jako v minulosti moderují Marek Eben a Tereza Kostková, výkony celebrit a jejich tanečních partnerů však letos hodnotí pouze tři porotci, a sice Zdeněk Chlopčík, Richard Genzer a Tatiana Drexler.

Jako první sledovali úvodní výkon moderátorky a modelky Ivy Kubelkové a Martina Prágra, kteří zatančili valčík. Podle hodnocení byl velmi dobrý, ačkoliv došlo i na výtky. Výsledkem byly tři devítky a celkových 27 bodů.

Navázali olympionik a kajakář Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstková s temperamentním tangem. Drexler ho označilo za sportovcův nejlepší tanec v soutěži, což se odrazilo na bodech. Pár jich dostal 26.

Třetí dvojicí sobotního večera byli herečka Darija Pavlovičová a Dominik Vodička s druhým valčíkem během prvních tří tanců. Podle Chlopčíka chybělo jen málo k zisku nejvyšší známky. Bylo z toho 27 bodů.

Úvodní kolo zakončili olympijská vítězka ve snowboardcrossu Eva Adamczyková a Jakub Mazůch, kteří předvedli televizním divákům sambu. Oceněna byla náročná choreografie. Porotci udělili páru 26 bodů.

Druhou rundu odstartovalo paso doble Kubelkové a Prágra, ale slovní hodnocení bylo poměrně dost kritické. Známky ale daly dohromady slušných 24 bodů. Následovali Hradilek a Bartuněk Hrstková, kteří zatančili rumbu. Chlopčíkovi chyběl prožitek, bylo z toho opět 24 bodů.

Paso doble zbývalo také Pavlovičové a Vodičkovi, kteří si vyslechli překvapivou výtku na příliš krutou choreografii. Výsledkem bylo 27 bodů. Vydařeným waltzem za 29 bodů uzavřeli druhé tance Adamczyková a Mazůch. Šlo o nejlépe hodnocený výkon večera.

Následovalo první rozhodnutí, při němž moderátoři oznámili jména dvou postupujících do finále, jak bylo předem avizováno. Finálovou účast si jako první zajistili Adamczyková a Mazúch, brzy je následovali Pavlovičová a Vodička. Další dva páry čekalo ještě jedno představení na tanečním parketu. 

Cha-chu si pro rozstřel zvolili Kubelková a Prágr, Hradilek a Bartuněk Hrstková se spolehli na waltz. Tance se už obešly bez bodové hodnocení ze strany poroty, rozhodovali pouze diváci. Do finále postoupili druzí jmenovaní, před jeho branami skončila moderátorka a modelka Iva Kubelková. 

Související

StarDance odhalila jména pěti mužských účastníků třinácté řady.

StarDance 2024 je kompletní. Tančit budou také herci Blažek a Hes

Jména všech deseti účastníků podzimní třinácté řady StarDance jsou známá. Česká televize ve středu na sociálních sítích odhalila jména pěti mužů, kteří se objeví na parketu. Už v pondělí prozradila, jaké slavné ženy budou usilovat o titul královny tanečního parketu. 

Více souvisejících

StarDance Česká televize Iva Kubelková Eva Samková (snowboardistka) Vavřinec Hradilek (kajakář)

Aktuálně se děje

před 34 minutami

Mark Rutte

Misky vah se naklání. Rutte si získává podporu Turecka, v cestě do křesla šéfa NATO mu ale stojí další země

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

před 1 hodinou

Volební štáb hnutí ANO

ANO lže, jako když Rudé právo tiskne. Tentokrát o důchodech

Zástupci hnutí ANO a kabinetu Petra Fialy (ODS) se shodli na nutnosti změn v prvním důchodovém pilíři, opoziční subjekt zároveň nezpochybnil nutnost zvyšování věkové hranice pro odchod do důchodu. To vyplývá z dokumentů zveřejněných prezidentskou kanceláří k březnové schůzce nad tématech důchodové reformy. Stojí za to připomenout, že onoho 28. Března se schůzky na pozvání prezidenta zůčastnili Karel Havlíček, Alena Schillerová a Aleš Juchelka. Celý zápis přidávám na konec tohoto článku. Závěr si z něj udělejte sami.  

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 14 hodinami

raketový systém Patriot

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

včera

včera

Vinice, ilustrační fotografie.

Vinaři vyúčtovali ztráty. Mráz způsobil škody za více než dvě miliardy

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohrady. V Čechách je dopad naprosto fatální, škody tam dosahují 95 procent. Na Moravě se pohybují minimálně na úrovni 23% snížení výnosu. Aktuální průzkum mezi vinaři vyčíslil celkové škody napáchané na letošní úrodě na více než 2 miliardy korun. Vinaři ale varují, že měnící se klima není jediným problémem domácího vinařství, a žádají aktivnější přístup k jejich řešení ze strany ministerstva. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

včera

včera

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

včera

Rusové cílí na ukrajinskou železnici. Útoky si vyžádaly mrtvé i zraněné

Rusko se v rámci příprav na ofenzivu zaměřuje na ukrajinskou železnici, aby paralyzovalo vojenské dodávky, uvedl vysoce postavený ukrajinský činitel pro AFP. Rusové ve čtvrtek zasáhli železniční síť ve třech ukrajinských oblastech. Útoky si vyžádaly mrtvé i zraněné. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy