"Žádný Rammstein v Berlíně" - 300 lidí žádalo zrušení koncertu

Před prvním ze tří berlínských koncertů skupiny Rammstein dnes v německé metropoli lidé protestovali kvůli obvinění zpěváka Tilla Lindemanna ze sexuálního obtěžování. Před olympijským stadionem se podle policie sešlo asi 300 demonstrantů, kteří žádali zrušení koncertu, napsala agentura DPA.

V uplynulých týdnech německá média přinesla řadu svědectví mladých fanynek kapely Rammstein o nevhodném chování šedesátiletého frontmana skupiny a jeho spolupracovníků. Podle těchto svědectví mladé ženy dostaly pozvánky do zázemí koncertů či na večírky po koncertech. Tvrdí, že jim bylo naznačeno, že se očekává, že budou mít pohlavní styk s Lindemannem. Některé ženy také vyjádřily podezření, že dostaly drogy, aniž by o tom věděly.

Podle příspěvků na sociálních sítích lidé třímali transparenty "Žádný Rammstein v Berlíně", "Před soud, ne na scénu" nebo "Solidarita s poškozenými". Zatímco demonstrantů byly stovky, na koncert si koupilo lístky na 60.000 fanoušků. Zpěvákovi příznivci na dodávku u stadionu nasprejovali nápis "Lindemann, poslední německý básník".

Německá kapela v Berlíně odehraje tři koncerty, dnešní a nedělní jsou vyprodané, potřetí vystoupí v úterý. Turné Europa stadion tour bude pokračovat v Paříži, Vídni, polském Chorzówě a skončí v Bruselu. Lístky jsou ještě k dispozici na koncert v Rakousku, kde kapela čelí kritice organizací na ochranu ženských práv i politických představitelů. Německá prokuratura v polovině června začala Lindemanna kvůli jeho chování k ženám vyšetřovat.

Související

Složený snímek bolidu z videozáznamu pořízeného videokamerou na stanici Frýdlant v Čechách.

Země se u Berlína srazila s planetkou 2024 BX1

Podíl astronomů z Oddělení meziplanetární hmoty Astronomického ústavu AV ČR na vysvětlení tohoto vzácného případu je především v pozorování tohoto velmi výjimečného typu tělesa ještě před jeho srážkou, jehož podstata se ukázala ovšem až po jeho vlétnutí do atmosféry ze světla, které jsme zachytili našimi přístroji, a byla poté potvrzena nalezením meteoritů v oblasti, kterou jsme přesně určili.

Více souvisejících

Berlín Německo Rammstein

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 11 minutami

před 52 minutami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Většina Američanů věří, že Čína využívá TikTok k ovládání občanů v USA

Podle průzkumu agentury Reuters/Ipsos věří většina Američanů, že Čína využívá sociální síť TikTok k formování veřejného mínění v USA. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy