Okolí Chicaga zasáhne polární bouře, teploty klesnou 48 stupňů pod nulu

Silné sněžení se dnes v okolí amerického Chicaga stalo předzvěstí nebezpečné polární bouře, která se podle meteorologů blíží k severovýchodní části USA a může být vzhledem k extrémně nízkým teplotám ohrožovat lidské životy. V oblasti Velkých jezer se mráz v příštích dnech může přiblížit k padesáti stupňům.

Od pondělí byly kvůli sněhové bouři v Chicagu a Detroitu zrušeny nebo a odloženy tisíce letů. Těžší chvíle ale podle meteorologů teprve přijdou. Guvernér státu Illinois Jay Robert Pritzker varoval, že obyvatelé státu se musejí připravit na "historickou zimní bouři", která od oblasti jezer přinese teploty kolem 48 stupňů mrazu.

Here it comes! Thanks to ? #GOESEast and #GOES17, we can visually see the #polar air set to bring potentially historic and dangerous cold air over the Upper Midwest this week. The numbers in the loop? Those are wind chills. Why yes, they are low. As low as -81F in fact. ? pic.twitter.com/5U5F6wQTgm

— NWS Grand Forks (@NWSGrandForks) 28. ledna 2019

Stát Illinois aktivoval nouzový plán, podle Národní povětrnostní služby (NWS) vlna mrazivého vzduchu zasáhne širokou oblast mezi Severní a Jižní Dakotou a atlantickým pobřežím na severovýchodě USA. Výše sněhové pokrývky má dosáhnout třiceti centimetrů.

Polární bouří, která má oblast sužovat až do pátku, je nejvíce ohroženo třímilionové Chicago a severní část státu Illinois. Varování dnes vydal i sousední stát Iowa, kde od dneška do konce týdne očekávají teploty mínus 43 až 48 stupňů Celsia.

Související

Více souvisejících

USA (Spojené státy americké) mráz Zima Počasí Sněhová bouře

Aktuálně se děje

před 45 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

Facebook a Instagram bude vyšetřován EU

Facebook a Instagram budou podrobeny vyšetřování Evropské unie kvůli možnému porušení pravidel pro moderování obsahu, sdělili čtyři lidé deníku Politico.

Zdroj: Radovan Majer

Další zprávy