Verstappen vítězí v Malajsii, Vettel na stupně vítězů nedosáhl

Jak se podaří vypořádat se s masivní ztrátou Vettelovi a dokáže Lewis Hamilton využít jeho problémů? Nakonec navýšil náskok na svého velkého rivala, ale bezpochyby ne tak, jak by si před závodem představoval.

Ferrari prožívalo v Malajsii další černý víkend. Vettel musel do závodu odstartovat z posledního, ovšem nakonec "pouze" devatenáctého místa. Kimi Räikkönen se totiž na startovní rošt vůbec nepostavil! Podle informací došlo k identických problémům jako u Vettelova vozu, takže Hamilton měl značně zjednodušenou roli.

Ovšem nakonec mu komfortní závod pokazil Max Verstappen. V nájezdu do čtvrtého kola se dokázal Hamiltona předjet a sérií rychlých kol se mu dokázal vzdálit. Hamilton postupně ztrácel, ale dokázal si udržet svou pozici, zatímco třetí Bottas v zatáčce 4 přišel v devátém kole o svou pozici ve prospěch Ricciarda. Pořadí na stupních vítězů nakonec vydrželo až do konce, i když v určité chvíli byla šance, že se změní.

Sebastian Vettel se rozjel k velkému sólu, i když se na chvíli zasekl mezi 11. a 12. kolem, nakonec využil strategie a startu na žlutých pneumatikách a prokousal se až na šesté místo. Po výměně jako jediný jel na superměkké směsi a ukrajoval z náskoku soupeřů více než vteřinu na kolo. Nakonec dojel Ricciarda ve 48. kole, ale jeho pozdější útok mu nevyšel a poté se potýkal s ubývající přilnavostí předních pneumatik. Nakonec boj o pódium prohrál a ještě v dojezdovém kole přišel o levé zadní kolo, které mu urazil Lance Stroll.

KLASIFIKACE GRAND PRIX MALAJSIE (56 kol)

1. Max VERSTAPPEN (NL), Red Bull  1:30.01,2902. Lewis HAMILTON (GB), Mercedes  + 12,7703. Daniel RICCIARDO (AUS), Red Bull  + 22,5194. Sebastian VETTEL (D), Ferrari  + 37,3625. Valtteri BOTTAS (SF), Mercedes  + 56,021

Podrobné zpravodajství najdete na www.f1news.cz.

Související

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.
Charles Leclerc

Stáj Scuderia Ferrari mění název + FOTO

Neuvěřitelné se stává skutečností. Ferrari je jediným týmem, který nepřetržitě závodí v přední motoristické disciplíně od založení formule 1 v roce 1950. Žádný tým nezastává takovou tradici jako Scuderia. Tradice – kterou nyní Italové (částečně) boří.

Více souvisejících

Formule 1 Malajsie Max Verstappen (F1) Sebastian Vettel (F1)

Aktuálně se děje

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

včera

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

včera

včera

včera

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Izrael, ilustrační foto

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

včera

Biden: Izraelci zabíjí civilisty našimi bombami. Pokud zaútočí na Rafah, už žádné nedostanou

Podle amerického prezidenta Joea Bidena Izrael použil bomby dodané Spojenými státy při útocích, které vedly k úmrtí palestinských civilistů v Pásmu Gazy. Biden to uvedl v rozhovoru pro stanici CNN.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy