Synot liga 7. kolo: Jablonec vstřelil čtyři góly v Příbrami, Jihlava poprvé v tomto ročníku získala tři body, Sparta v Teplicích bezbrankově remizovala

Praha - Poté, co se v pátek konala v pražském Edenu předehrávka 7. kola mezi domácí Slávií a Brnem (1:3), bylo v sobotu na programu hned šest utkání. V Příbrami se představili hráči Jablonce, kteří ukázali jasně, kdo je v tomto duelu favoritem. Vyhráli totiž 1:4. Vysočina Jihlava, vedená koučem Petrem Radou, poprvé v této sezóně vyhrála a to v zápase proti Hradci Králové, kde vstřelila tři góly. Baník Ostrava přivítal na Bazalech středočeskou Mladou Boleslav, tu dokázal porazit 1:0. Čtyři branky byly k vidění na jihu Čech, kde nováček z Českých Budějovic hostil Slovácko. Jan Vošahlík v něm vstřelil první gól v českobudějovickém dresu a díky tomu tak duel skončil 2:2. Na pražské Julisce se konalo malé pražské derby, když domácí Dukla hrála s Bohemians 1905 a "klokani" byli po tomto duelu tím šťastnějším klubem. Večerní duel hraný na Stínadlech Teplice vs. Sparta se hrál ve velmi slušném tempu před pěkně zaplněnými tribunami, ale gól diváci neviděli.

Jablonec vstřelil čtyři branky, jednu z nich i Jun

V prvních pětačtyřiceti minutách byl lepší jablonecký celek než Příbram a to i přesto, že právě Severočeši museli čelit jako první v tomto zápase nebezpečné situaci. Naštěstí pro jabloneckou obranu mířil domácí Řazníček ve 13. minutě těsně mimo. Do jasné příležitosti se poté na druhé straně dostal Mingazov, všechno ale skončilo neúspěchem, když si hostující fotbalista míč příliš předkopl před sebe a to už nebyl pro gólmana Boháče žádný problém. Ten následně zasáhl dobře i proti Doležalovi. Na začátku druhé půle se mohli radovat příbramští z první branky, když ve 48. minutě Fillo předal balón Řezníčkovi a právě ten skóre zápasu otevřel, 1:0. V 73. minutě pak byl k vidění druhý gól, ten ovšem padl do příbramské sítě. Ze vstřeleného gólu se radoval Romera a btranka platila i přes spornou ofsajdovou situaci, 1:1. Uběhlo pět minut a Jablonec zahrával pokutový kop. K jeho rozehrání se postavil Tomáš Jun a ten penaltu s přehledem proměnil. Závěr duelu byl pro domácí noční můrou. Nejprve byl vyloučen po druhé žluté Tomáš Krbeček a pak Středočeši inkasovali další dvě branky. Do střelecké listiny se v závěru zapsal nejdříve Rossi a pak Kopic. Podle všeho byl tento zápas poslední pro trenéra Příbrami Čuhela. Po víkendu se totiž majitel Přibrami Jaroslav Starka rozhodne, zda zmíněného kouče na příbramské lavičce zůstane i nadále.

Jihlava poprvé v této sezóně vyhrála, výhru zařídil bývalý hráč Hradce Harba

Už po sedmém kole Synot ligy je jasné, že klub z Vysočiny, tedy Jihlava bude podle všeho bojovat o udržení se v lize. Před sobotním duelem s Hradcem měla totiž na svém kontě pouze jeden jediný bod a to za předchozí bezbrankovou remízu s Českými Budějovicemi. Nyní to byla ale úplně jiná Jihlava. Do utkání však vstoupili lépe domácí "Votroci". Nejprve musel Hanuš zasáhnout proti pokusu z Marešovy kopačky, následně svou jasnou příležitos v gól neproměnil Dvořák. Ve 31. minutě tohoto duelu už padl gól, ovšem do hradecké svatyně. Po centrovaném balónu se k hlavičce dostal bývalý fotbalista východočeského celku Haris Harba a ten tak vstřelil první gól tohoto zápasu. V 74. minutě Harba přihrával svému spoluhráčovi Kučerovi, ale ten až neuvěřitelně ve své šanci prostor mezi tyčemi minul. O deset minut později tu byla pro jihlavské barvy už druhá gólová radost a opět byl tím úspěšným střelcem Harba. To, že si z Hradce odvezou jihlavští první tři letošní body, bylo jasné v 88. minutě, kdy třetí branku hostů vstřelil Vladimír Kukol a i při této akci byl vidět hodně několikrát zmíněný bosenský fotbalita. Jihlava tak vyhrála v Hradci 0:3.

Konečné výsledky 7. kola Synot ligy:

Příbram - Jablonec 1:4Branky: 48. Řezníček - 73. Romera, 78. Jun (z pen.), 85. Rossi, 88. Kopic

Dynamo České Budějovice - Slovácko 2:2Branky: 15. Linhart, 26. Vošahlík - 53. Kerbr, 89. Došek

Hradec Králové - Vysočina Jihlava 0:3Branky: 31. a 83. Harba, 89. Kukoľ

Dukla Praha - Bohemians 1905 0:1Branka: 79. Moravec

Baník Ostrava - Mladá Boleslav 1:0Branka: 20. Šichor

Teplice - Sparta Praha 0:0

 

Nejlepší střelci Synot ligy:

6 branek: Milan Škoda (Slavia Praha), Libor Došek (Slovácko)4 branky: Josef Šural (Liberec)

Související

Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.
Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR FK Jablonec Fotbal

Aktuálně se děje

před 26 minutami

před 57 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

včera

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

včera

včera

včera

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

U Klínce odklízejí vykolejené vozy vlaku, který ujel ze stanice bez strojvůdce

České dráhy odklízejí týden po nehodě dva vozy vykolejeného vlaku, jehož jízda bez strojvedoucího skončila u středočeského Klínce. Na trati mezi Čisovicemi a Měchenicemi je výluka, pro cestující je zajištěna náhradní autobusová doprava. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy