Plzeň byla agresivnější, přiznává trenér Sparty Lavička

Plzeň - Největší zápas podzimní ligové scény mistr ze Sparty nezvládl. V Plzni tahali svěřenci Vítězslava Lavičky za kratší konec a prohráli 0:2. "Určujícím momentem byla rychlá branka," má jasno letenský kouč.

"Viktoria šla brzo do vedení po rohovém kopu po naší chybě. To ji dalo hodně energie a pak přidali druhý gól, což pro nás byla citelná rána. Plzeň těžila z toho, že byla agresivnější. Vyhrávala souboje i lépe sbírala odražené míče," komentuje na oficiálních stránkách klubu nepodařený zápas trenér Lavička.

"Měli jsme snahu vrátit se do zápasu, ale bylo to bez potřebného efektu. Domácí nás dobře pokrývali, a když už jsme se dostali do šance, tak jsme ji neproměnili," doplnil sparťanský lodivod.

Zcela odlišné pocity prezentuje na webu fcviktoria.cz domácí trenér Miroslav Koubek. "Na naše mužstvo jsem pyšný a hrdý. Podali jsme skvělý výkon a vyhráli. Mohli jsme zvítězit i výraznějším výsledkem, ale jsem s vývojem zápasu spokojený." 

"Do zápasu jsme vstoupili aktivně, vitálně a snažili jsme se soupeře dostat pod tlak. Chtěli jsme brzy vstřelit branku, což se nám podařilo a do další hry nás hodně posílilo," naráží Koubek na povedenou hlavičku Hejdy, která otevřela gólový účet utkání.

Psali jsme:
Synot liga 13. kolo: Plzeň ve šlágru triumfovala nad Spartou, Slavia konečně vyhrála
 

Druhou trefu obstaral navrátilec do základní sestavy Tomáš Hořava. "Říkal si o místo v základu. Ve svých pasážích byl efektivní v zápase s Teplicemi i v Boleslavi, což se určitě počítá. Na Slovácku nám pomohl k vítězství, takže nebylo na co čekat," zhodnotil trenér Západočechů šikovného středopolaře.

Koubkovu taktickou přípravu před zápasem vyzdvihl i jeho trenérský konkurent. "V tom, v čem jsme dominovali v minulých zápasech, to nám Plzeň vrátila stejnou mincí. Porazili nás našimi zbraněmi. Byli na nás dobře připraveni. Nenechali nás prosadit se po stranách ani kombinačně," přiznal Lavička.

Na konci utkání dostal červenou kartu Marek Matějovský. „Byl to taktický faul. Markova ztráta nás mrzí, ale nelze mu to vyčítat, je potřeba se s tím vypořádat. Stejně tak s porážkou a ztrátou bodů. Věřím, že příště bude náš výkon výrazně lepší," doufá v lepší zítřky Lavička.

Sparta ale jede na Slovácko, kde se vyhrává těžko. Uhájení svého čtyřbodového náskoku nebude mít jednoduché ani Viktoria. Ve 14. kole se totiž představí na hřišti Jihlavy, která získala z posledních čtyř utkání deset bodů.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.
Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR AC Sparta Praha Vítězslav Lavička (fotbalový trenér)

Aktuálně se děje

před 45 minutami

před 1 hodinou

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy